Jastuci za kvalitetniji i udobniji san te ugodniji i energičniji dan
Spavaća soba

Jastuci za kvalitetniji i udobniji san te ugodniji i energičniji dan

Jastuci igraju ogromnu ulogu u našim životima – prema posljednjim istraživanjima naučnika, ljudi u prosjeku provode jednu trećinu dana spavajući, stoga je potrebno prihvatiti činjenicu da kvalitet sna definitivno utiče na vaše zdravlje kao i na kvalitet života. Pravilan odabir jastuka vam zapravo omogućava udoban san i odmoran i energičan dan.

Jastuci nam pomažu da što udobnije provedemo noć i poboljšamo kvalitet našeg sna kako bismo naredni dan proveli bez bolova u glavi, ramenima i leđima. Ugodan i energičan dan je samo rezultat kvalitetnog i udobnog sna. Priuštite sebi dobar san svake noći odabirom idealnog jastuka za vaše potrebe. U zavisnosti od ličnih želja i potreba, birajte jastuke koji će savršeno podupirati vašu glavu i vrat tokom spavanja, a u isto vrijeme držati vaša ramena i vrata u pravilnom položaju.

Pravilan odabir jastuka prilikom kupovine?

Pravilan odabir jastuka prilikom kupovine je izuzetno bitan kako za vaše zdravlje, tako i za vaše lične potrebe. Prilikom kupovine jastuka, postavite sebi pitanja da li više preferirate da vam je glava u podignutom, ravnom ili spuštenom položaju, da li većinu vremena provodite ležeći na boku (na strani), leđima ili stomaku i kakvo punjenje i teksturu jastuka preferirate kako biste se što ugodnije osjećali tokom sna?

Stavljanje kriterija odabira u prioritet kao što su udobnost, uticaj na vaše zdravlje i estetika će vam u potpunosti olakšati cijeli proces pravilnog odabira jastuka. Ukoliko birate jastuke za vaše najmilije, obratite pažnju na njihove želje prvenstveno kada je riječ kvalitetu i izradi materijala, tipu i modelu jastuka, a tek potom o estetskim izborima. Neka vaš izbor ne bude samo ugodan za oko, već i funkcionalan u svrhu poboljšanja zdravlja i kvaliteta sna vaših najmilijih.

Pažljivo birajte jastuke prema potrebama i željama

Jastuci za zaista proizvodi koji u mnogočemu utiču na vaš kvalitet života. Upravo zbog toga potrebno je pažljivo birati jastuke prema vlastitim potrebama i željama kako biste pravilno odabrali tip i model jastuka prilikom kupovine. Nije svaki model, kao ni svaki tip jastuka namijenjen za svaku upotrebu. Pored udobnosti, uticaja na zdravlje i estetiku prostora, prilikom kupovine jastuka uzmite u obzir i dekorativni integritet, materijal za punjenje, vrstu tkanine, kao i veličinu jastuka.

Vaše potrebe su individualne, stoga je idealna opcija da jedan jastuk koristi jedna osoba. Ipak imajte na umu da je zdravlje najvažniji faktor koji treba uzeti u obzir prilikom pravilnog odabira jastuka prema potrebama i željama, jer higijena jastuka je od izuzetne važnosti za vaše zdravlje.

Različiti jastuci za različite namjene

Mnogo puta ste se prilikom kupovine vjerovatno zapitali da li vam je potreban neki jastuk koji vam se svidio u prodavnici? I ne samo da li vam je potreban, već gdje da ga smjestite prilikom kupovine? Različiti modeli i tipovi jastuka na tržištu nam otežavaju proces izbora jastuka, ali olakšavaju odabir prema namjeni i potrebama što je izuzetno bitan faktor pravilnog odabira. Prema namjeni i tipu jastuka u ponudi možete pronaći jastuke za stolice, jastuke za sjedenje, jastuke za leđa, jastuke za putovanje kao i jastuke za spavanje.

Jastuci za stolice i jastuci za sjedenje dio su dekorativnog interijera i eksterijera, jastuci za putovanje su opcionalni izbor za ugodnije putovanje, dok jastuci za leđa kao i jastuci za spavanje imaju dekorativno-zdravstvenu svrhu u našim životima. Jastuci ove namjene i tipa u velikoj mjeri utiču na naš kvalitet života te indirektno diktiraju naš zdravstveni tempo (da li se danima budimo nenagodni i sa bolovima u leđima ili smo ipak nagodni, nasmijani i puni energije).

Jastuci nam pomažu da naš prostor napravimo udobnijim i ugodnijim za boravak, a njihova estetska svrha nam pomaže da uljepšamo izgled naše dnevne sobe ili spavaće sobe.

Jastuci za leđa i jastuci za spavanje predstavljaju tipove jastuka čiji asortimani obiluju raznim modelima. U našoj ponudi možete pronaći relax, natura, air, silicon, medical i winter jastuke, napravljene od raznih materijala poput vune, poliestera, mikrofibera, gusjeg perja i perli.

Prilikom usporedbe različitih modela jastuka i donošenja odluke koji proizvod će vam najbolje odgovarati, uzmite u obzir vaš stil spavanja, položaj spavanja, tvrdoću vašeg kreveta, temperaturu vaše sobe i temperaturu vašeg tijela, nivo vlažnosti sobe kao i godišnje doba kada planirate koristiti proizvod.

Kupovina jastuka u English Home prodavnicama

Prilikom donošenja odluke o kupovini, naši uposlenici u prodavnicama English Home pomoći će vam u pravilnom odabiru jastuka prema vašim željama i potrebama. Prodaja jastuka treba predstavljati ugodan proces u kojem ćete se osjećati zadovoljno i ispunjeno jer ste u mogućnosti napokon odabrati jastuk koji će vam ne samo dekorativno riješiti problem estetike u prostoru, već i funkcionalno uticati na zdravlje. Prodaja jastuka online putem web shopa ne treba da vam predstavlja problem – naše uposlenike možete kontaktirati kada god vam je potrebno kako biste dobili detaljnije upute i savjete o kupovini jastuka.

Pregledajte naš asortiman jastuka na webshopu. Kreirajte različite kombinacije za vašu spavaću sobu uz naš asortiman prekrivača, posteljina, jorgana i deka.

Zaslužujete dobar san svake noći, zaslužujete odmoran i energičan dan. Mi brinemo o udobnosti i kvalitetu vašeg sna i vašeg zdravlja, zbog toga vam nudimo isključivo provjerene i kvalitetne proizvode. posjetite u vama najbližem centru u Sarajevu i Tuzli.