Prikaz 1–18 od 65 rezultata

Show sidebar

Glass bokal 1100 ml

Original price was: 14,95 KM.Current price is: 11,20 KM.

Glass bokal 1100 ml

Original price was: 14,95 KM.Current price is: 11,20 KM.

Amelia Crystalline čaše 6 komada 340 ml

Original price was: 59,95 KM.Current price is: 44,95 KM.

Staklene čaše 2 komada 430 ml

Original price was: 29,95 KM.Current price is: 22,50 KM.

Staklene čaše 2 komada 400 ml

Original price was: 29,95 KM.Current price is: 22,50 KM.

Felicity Staklene čaše 4 komada 480 ml

Original price was: 29,95 KM.Current price is: 22,50 KM.

Staklene čaše 2 komada 430 ml

Original price was: 29,95 KM.Current price is: 22,50 KM.

Staklene čaše 2 komada 320 ml

Original price was: 29,95 KM.Current price is: 22,50 KM.

Fiore Staklene čaše 4 komada 300 ml

Original price was: 29,95 KM.Current price is: 22,50 KM.

Staklene čaše 6 komada 400 ml

Original price was: 49,95 KM.Current price is: 37,50 KM.

Carnival stakleni dekanter 800 ml

Original price was: 17,95 KM.Current price is: 13,50 KM.

Stakleni kupovi 2 komada 220 ml

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Stakleni kupovi 2 komada 220 ml

Original price was: 49,95 KM.Current price is: 37,50 KM.

Čaše 2 komada 320 ml

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Čaše 2 komada 320 ml

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Carnival staklene čaše 3 komada 240 ml

Original price was: 29,95 KM.Current price is: 22,50 KM.

Carnival staklene čaše 3 komada 120 ml

Original price was: 29,95 KM.Current price is: 22,50 KM.

Fiore Čaše 4 komada 540 Ml

Original price was: 59,95 KM.Current price is: 44,95 KM.
Čaše i bokali

Kategorija – Čaše i bokali

Čaše i bokali

Čaše su jedan od najčešće korištenih proizvoda u kuhinji. U zavisnosti od događaja koji priređujete, kao i stila kojem težite, vaše posuđe bi trebalo da bude usklađeno sa temom koja vlada u vašem domu. Ukoliko ste se opredijelili na klasiku i eleganciju vašem stilu će odgovarati kristalne čaše ili ako je vaš stil više opušten tipa retro ili casual vaš dom će krasiti čaše u bojama ili sa interesantnim dezenima.

Postoji više tipova čaša koje su prilagođene za različite namjene i privlačne različitim ukusima. Veličine čaša variraju između 60-350 ml u zavisnosti od toga da li je model čaše bez postolja ili sa postoljem, da li je to čaša za čaj ili za koktel itd. Čaše bez postolja su cilindričnog oblika, obično se koriste za osvježavajuća pića ili vodu.

U English Home kategoriji kuhinja možete pronaći proizvode i iz kategorija : čaše, bokali, dodaci za kuhinju, kuhinjski dodaci, daske za rezanje, kuhinjske krpe, podmetači i stolnjaci, posude za odlaganje, kuhinjske pregače, kutije za hljeb, pladnjevi i posude, tanjiri, zdjele i posude, desertni tanjiri, poslužavnici, posuđe, tave, posude za pečenje, setovi za ručavanje, setovi za kafu, setovi za čaj, šoljice, čajnici, kalupi za torte.

Ako je volumen čaše prevelik onda se koristi za serviranje koktela. Modeli sa postoljem su poželjniji za posluživanje pića, jer će vaše piće izgledati elegantnije. Srednje veličine su obično u zapremini od 150-200 ml. Zapremina manjih čaša može biti između 60-150 ml.

Čaše u obliku pehara imaju visoko postolje, a rub čaše se pri vrhu širi. Kapacitet pića je 250-350 ml. Postoji i veliki izbor modela sa kratkim postoljem, njihova zapremina se kreće između 200-300 ml i mogu se koristiti kao čaše za bezalkoholna pića ili čak za posluživanje alkohola. Čaše kod kojih je rub uzak, a tijelo široko koriste se za posluživanje vina, jer takav oblik doprinosi boljem osjećaju mirisa pića. Staklene čaše male zapremine i čaše sa podnožjem mnogi ljudi koriste i kao šoljice za kafu i čaj.

Za pića koja se konzumiraju hladna ili sa ledom uglavnom se preferiraju čaše sa debljim dnom. Dok čaše koje se koriste za tople napitke u velikoj mjeri se razlikuju od ostalih proizvoda. Ovakve čaše uglavnom imaju ručke, proizvedene su posebno tako da su otporne na toplinu. Među njima su i šoljice za čaj.

Kako polirati čaše i bokale?

Staklene čaše koje se prekomjerno koriste i koje se stalno peru u mašini za pranje suđa mogu se vremenom istrošiti i izgubiti svoj sjaj. U ovom slučaju, upotrebom ocata će se vratiti sjaj vašem staklenom posuđu.

Svo stakleno posuđe koje želite da zablista možete držati u posudi sa mješavinom jednim dijelom jabukovog sirćeta i jednim dijelom vode. Zatim, kada ih izvadite iz vode i dobro ih protrljate mekanim krpama, možete primijetiti da tragovi vode na njima nestaju i da im se vraća njihov prijašnji sjaj.

Ukoliko imate mnogo staklenog posuđa i ne možete ga potopiti u jednu posudu. U tom slučaju možete navlažiti mekanu krpu sirćetnom vodom i trljati čaše jednu po jednu. Ovom metodom svojim čašama možete osvježiti izgled.

Moguće je da stakleni proizvodi ponovo postanu bez sjaja nakon što su temeljno polirani. Stoga ćete možda morati slijediti neke metode kako biste spriječili njihovo ponovno matiranje nakon poliranja. Naročito kamenac iz vode može uzrokovati ozbiljno zatamnjenje čaša. Najbolje je da koristite provjerene deterdžente za pranje suđa i da prilikom pranja koristite program koji je prilagođen vašem posuđu.

Kako očistiti mrlje sa čaša i bokala?

Bez obzira na to koliko su vaše čaše čiste, na njima uvijek može ostati mrlja koja prividno nije vidljiva, ali vremenom može prouzrokovati štetu na vašem posuđu. Naravno, jedan od najvažnijih pomagača za uspješno uklanjanje mrlja na staklenom posuđu je mašina za pranje sudova. Međutim, mašina za pranje sudova možda nije uvijek efikasna. Mrlje od vode na čašama često mogu biti uzrokovane nepravilnim stavljanjem posuđa u mašinu za pranje sudova. Sličan problem može nastati ako u čaše s uskim grlom ne uđe dovoljno vode. Možda koristite i nedovoljno deterdženta. Stoga je potrebno pravilno poredati posuđe u mašinu, ali i koristiti pravi deterdžent.

Da biste uklonili mrlje, možete pokušati sipati malo izbjeljivača neposredno prije pokretanja mašine. Ako ovaj način primjenjujete povremeno, a ne konstantno, on neće uzrokovati nikakvu štetu vašoj mašini. Za vrlo tvrdokorne mrlje, trljanje pastom za zube također može dati dobre rezultate. Ali da biste izbjegli grebanje stakla, morate koristiti nježnije krpe. Kako biste spriječili stvaranje mrlja na posuđu koje perete u mašini za pranje sudova, vrata mašine možete otvoriti pola sata nakon završetka pranja. Tako ćete izbjeći stvaranje mrlja u vidu kapljica vode.

Pored toga, možete sipati sodu bikarbonu na sunđer i tako ispolirati čaše kako biste uklonili mrlje. Ova metoda daje vrlo dobre rezultate, posebno za mrlje od kafe. Posuđe morate ponovo oprati nakon poliranja sodom bikarbonom, ali ćete brzo primijetiti da su mrlje nestale. Upotreba izbjeljivača za uklanjanje mrlja nije svačija izbor, ali ako vam ne smeta korištenje izbjeljivača, možete staviti čaše u lavor pun vode i malu količinu izbjeljivača. Nakon toga čaše treba držati u vodi sa sirćetom kako bi se dobro očistile, a zatim ih oprati sa dosta vode.

Iz širokog asortimana čaša i bokala u English Home prodavnicama možete odabrati najkvalitetnije čaše koje će vaš trpezarijski stol učiniti primjetnim i unikatnim. Među visokokvalitetnim i elegantnim proizvodima koje nudi English Home možete pronaći i tanjire, zdjele, poslužavnike, ukrase za trpezarijski stol i drugo razno posuđe koje će upotpuniti vaš kuhinjski prostor.

English Home bokali

Bokali su posude za piće sa ručkom i otvorom koji je uži od tijela bokala. Možete pronaći modele sa ili bez poklopca. Kako bi pića koja poslužujete poput limunade, voćnih sokova ili kompota izgledala reprezentativnije i ljepše možete koristiti English Home bokale koji dolaze u najljepšim oblicima i dezenima. Bocu za vodu biste trebali imati u svakoj prostoriji svoga doma kako bi vas podsjećala na dnevne potrebe za vodom, obzirom da često zaboravimo da pijemo vodu u toku dana jer smo zaokupljeni svakodnevnim obavezama.

Bokale možete upariti i sa čašama koje se nalaze u asortimanu. U kolekciji bokala susreće se moderni i klasični stil koji će se zasigurno uklopiti sa vašim trenutnim stilom. Među varijantama bokala koji su u ponudi, nalazimo i modele sa cjediljkom. U njima se spremaju pića za detoksikaciju organizma ili voda sa aromom koja se često koristi u ljetnim danima kako bismo se osvježili. Korisnici mogu lahko izabrati proizvod koji najbolje odgovara njihovim potrebama iz širokog asortimana bokala u English Home ponudi.

Šta treba uzeti u obzir pri odabiru bokala?

Bokal treba odabrati u skladu sa područjem upotrebe. Ako tražite proizvod za brzo hlađenje vode u zamrzivaču odaberite plastične ili bokale koji su otporni na hladnoću.

Prilikom odabira proizvoda obratite pažnju na veličinu. Ako vam je potreban proizvod koji ćete koristiti na svom stolu u uredu ili na noćnom ormariću u spavaćoj sobi, bokal manjih dimenzija će vam više odgovarati. Modeli bokala sa posudom za filter su izbor onih koji žele da spremaju napitke koji pomažu u detoksikaciji. Vodu za detoksikaciju možete spremiti korištenjem antioksidansa kao što su krastavci, limun, peršun i jagode.

Ako želite kupiti posude za piće koje ćete koristiti pri posebnim prilikama onda su za vas dozatori sa slavinama. Napravljeni su od stakla koje će vašem prostoru dati elegantan izgled.

Čišćenje i održavanje bokala

Kada koristite bokale trebali biste ih često čistiti i paziti da su im unutarnja i vanjska površina čiste. Bokal treba oprati odmah nakon posluživanja slatkih pića, posebno voćnog soka. Uglavnom se peru ručno, ali postoje i modeli pogodni za pranje u mašini za pranje sudova. U asortimanu možete pronaći posebne četke za čišćenje uskih dijelova bokala i boca.

Cijene bokala variraju ovisno o tehnologiji proizvodnje, materijalima od kojih su izrađeni, zapremine, te uzorka i dizajna koji je oslikan na bokalu. English Home vam nudi kvalitet koji možete donijeti u svoj dom. Možete aranžirati savršene stolove tako što ćete kupiti čaše, bokale i tanjire iz naše ponude i učiniti vaše dnevne ili sedmične gozbe posebnim.