Prikaz 1–18 od 40 rezultata

Show sidebar
Šoljice za kafu

Kategorija – Šoljice za kafu

Šoljice za kafu i čaj

Modeli setovi šoljica, koje se koriste za posluživanje čaja i kafe, proizvodi su najrazličitijih vrsta i dizajna, koji odgovaraju različitim ukusima. Iako je upotreba šoljica za čaj tankih zidova uobičajena u našoj kulturi, često se koriste i stilski dizajnirani setovi šoljica od porculana. Setovi šoljica u našoj ponudi sigurno će zadovoljiti različite potrebe, uz različite uzorke, boje, dizajne i cijene. Setove je moguće pronaći i sa različitim brojem šoljica koje sadrže, tako da ćete biti u mogućnosti za svakog gosta obezbijediti istovrsnu šoljicu za čaj ili kafu. Upečatljive boje, uzorci i oblici će ih istaknuti od ostalog posuđa, pa ćete tako moći birati između jednobojnih, običnih, pozlaćenih modela, ali i šoljica sa cvijetnim ili tradicionalnim motivima.

Znamo kako svaki topli napitak zahtijeva poseban ritual kod svake osobe, zbog čega su setovi šoljica English Home proizvedeni s detaljima prigodnim za svaki ritual. Naprimjer, velike šoljice su prikladne za filter kafe, dok ćete male koristiti za tursku kafu. Također, možete odabrati setove i drugačijih veličina, kako biste ih prilagodili vašim navikama korištenja i ukusu. Nijanse boja u kojima ih možete pronaći kreću se od plave do crne, od bordo do krem, od smeće do tamnoplave.

Šoljice su većinom izrađene od porculana koji možete prati i ručno i u perilici posuđa, a dugotrajnost će biti garant da u ugodnim ritualima kafe ili čaja uživate godinama.

Šta treba uzeti u obzir pri kupovini šoljica za kafu i čaj?

Prilikom odabira šoljic iznimno je važno procijeniti nekoliko ključnih kriterija koji će vam najlakše pomoći da izaberete adekvatne šoljice. Odabirom najkvalitetnijeg i elegantnog seta povećat ćete užitak pri svakom gutljaju, te omogućiti korištenje šoljica dugi niz godina, stoga obratite pažnju na sljedeće:

•  Birajte šoljice prema napitku koji najčešće konzumirate, budući da su šoljice za kafu i čaj različito dizajnirane;

•  Modeli za čaj obično su veći i ovalnog izgleda;

•  Šoljice za kafu proizvode se u različitim veličinama, a pravu veličinu ćete izabrati prema vrsti kafe koju konzumirate;

•  Ako tražite set za svakodnevnu upotrebu, pazite da odaberete šoljice koje se mogu prati i ručno i u perilici posuđa;

•  Vrlo je važno da sagledate i ostale pojedinosti proizvoda, kako biste bili sigurni u kvalitetu proizvoda koji kupujete;

•  Također, možete napraviti izbor i u skladu s bojama koje volite;

•  Prilikom odabira šoljica, naravno, vodite računa i o cijeni. Cijene setova šoljica su prilagođene svakom budžetu, a vaš zadatak je da nađete one koje će najviše odgovarati vašim potrebama i željama.

Kako treba čistiti šoljice za kafu i čaj?

Šoljice za kafu dio su rituala ispijanja kafe, koja svakim gutljajem daje užitak i energiju. Kafa koja se konzumira barem jednom dnevno omogućava  vam pauzu koja daje dodatnu sreću svakom danu. Zbog toga je važno da u svojim setovima šoljica možete uživati dugi niz godina, a da bi tako zaista i bilo morate se pridržavati određenih pravila čišćenja kako biste mogli koristiti setove koje ste pažljivo birali i kupovali dugi niz godina.

Prije svega, trebali biste utvrditi je li vaš set šalica prikladan za ručno pranje ili pranje u perilici posuđa. Za to je dovoljno pažljivo pročitati detalje sa kutije proizvoda. Ukoliko je riječ o šoljicama koje su pogodne samo za ručno pranje nikako ne stavljajte u perilicu za suđe, jer rizikujete da ih oštetite i učinite neupotrebljivim.

Prilikom ručnog pranja, treba paziti da ih perete u toploj vodi i da za tu namjenu koristite mekanu spužvicu, jer tvrđe spužvice mogu uzrokovati oštećenja na površini. Također, pazite da i deterdžent kojim ih perete ne sadrži intenzivne hemikalije.

Ukoliko je, pak, set koji ste kupili prikladan za pranje u perilici posuđa, pazite da ih ne perete na visokim temperaturama, jer ako ih perete u vodi visoke temperature mogu izblijediti nakon određenog vremena i istrošiti se.

Jedinstvene prezentacije omiljenih pića

Setovi šoljica za tursku kafu imaju detalje koji vam omogućavaju da svoje omiljene napitke prezentirate na jedinstven način. Kako bist edodali okus užitku ispijanja kafe možete dodati i slatkiše koje ste pripremili i pogledati svoju omiljenu TV seriju ili se jednostavno upustiti u prijateljski razgovor. Jer šoljice nisu samo za ispijanje kafe, nego služe za mnoge druge svrhe koje nas povezuju sa drugim ljudima. Ne postoji ograničenje broja posluživanja koje možete napraviti dok koristite šoljice iz naše ponude, a ukoliko dodate tanjiriće za šoljice, dat ćete posebnu notu vašim ritualima.

Uz to, dodate li malene delikatese ili čokoladice na tanjirićima, možete napraviti sjajnu kombinaciju u kojoj će svi uživati. Okus poslastica, aroma kafe, predivne šoljice i razgovor uz kafu dat će potpuno drugačiji užitak vašem danu, zbog toga birajte šoljice koje će vam pružiti maksimalan komfor, te koje će čuvati idealan ukus vaših napitaka, kako biste imali kafu koja odgovara i oku i nepcu.

A u ponudi English Homea pronaći ćete upravo to, mnoštvo šoljica sa različitim motivima, od onih otomanskih, do šarenih uzoraka. Sve one prilagođene su za sve ukuse, pa tako sigurno nećete imati problema da zadovoljite sve svoje potrebe pri izboru šoljica.

Koje su vrste šoljica i za šta se koriste?

Vrste šoljica zavise zapravo od napitaka koji se poslužuju u njima, pa tako postoje različite vrste šoljica za čaj, tursku kafu, granuliranu i filter kafu. Proizvode se najčešće od materijala kao što su porculan, keramika i staklo.

Dizajnirani s klasičnim i modernim motivima, ovi proizvodi mogu biti u jednobojnim i višebojnim opcijama. Setovi šoljica se sastoje od šoljica i tanjirića koje možete koristiti za jedinstven ugođaj serviranja omiljenih napitaka.

Šoljice za kafu proizvode se sa zapreminama od 80, 90, 200 i 210 millitara, te su prigodne za serviranje svih vrsta kafe, od pjenaste, kakve su latte ili cappuccino, do ravne kafe.

Atraktivne cijene sigurno će vam suziti područje potrage

Cijene šoljica za čaj ili kafu određene su materijalom i dizajnom, ali ćete u našoj ponudi zasigurno lako pronaći modele koji će odgovarati vašim potrebama, zahtjevima, ali i budžetu.

Setovi s tradicionalnim motivima, originalnog dizajna ili pak stilski modeli od finog porculana, koji se najčešće koriste kao pokloni, su setovi s nešto višim cijenama. Ipak, ostali setovi šoljic amodernog dizajna nude atraktivne cijene, pa je u našem asortimanu moguće pronaći i jeftine setove od kvalitetnog porculana i staklenih materijala.

English Home šoljice za kafu i čaj

Osim što su pogodni za serviranje vaših omiljenih toplih napitaka, u English Home ponudi pronaći ćete setove poljica pogodne za poklone najdražim prijateljima ili rodbini, te se nećete postidjeti takvog poklona nigdje.

Uz samo nekoliko klikova pogledajte veliku ponudu English Home šoljica, koje ćete koristiti kući ili naprosto pokloniti nekom i odaberite one koje će najviše odgovarati vašim željama i potrebama.

U English Home kategoriji kuhinja možete pronaći proizvode i iz kategorija : čaše, bokali, dodaci za kuhinju, kuhinjski dodaci, daske za rezanje, kuhinjske krpe, podmetači i stolnjaci, posude za odlaganje, kuhinjske pregače, kutije za hljeb, pladnjevi i posude, tanjiri, zdjele i posude, desertni tanjiri, poslužavnici, posuđe, tave, posude za pečenje, setovi za ručavanje, setovi za kafu, setovi za čaj, šoljice, čajnici, kalupi za torte.