Prikaz 1–18 od 488 rezultata

Show sidebar

Charming Lines ljetna deka 150×220 cm

39,95 KM

Leafy Wonder ljetna deka 150×220 cm

39,95 KM

Tropical Palm ljetna deka 150×220 cm

39,95 KM

Folk Garden ljetna deka 150×220 cm

39,95 KM

Tropical Patch ljetna deka 200×220 cm

47,95 KM

Charming Lines ljetna deka 200×220 cm

47,95 KM

Folk Lines ljetna deka 200×220 cm

47,95 KM

Tropical Palm ljetna deka 200×220 cm

47,95 KM

Folk Garden ljetna deka 200×220 cm

47,95 KM

Pure Cotton set jastučnica 50×70 cm

13,95 KM

Cotton set jastučnica 50×70 cm

17,50 KM

Cotton set jastučnica 50×70 cm

17,50 KM

Rose Romance set jastučnica 50×70 cm

20,95 KM

Cotton set jastučnica 50×70 cm

13,95 KM

Cotton set jastučnica 50×70 cm

13,95 KM

Easy Iron set jastučnica 50×70 cm

10,50 KM

Easy Iron set jastučnica 50×70 cm

10,50 KM

Easy Iron set jastučnica 50×70 cm

10,50 KM
Spavaća soba

Kategorija – Spavaća soba

Spavaća soba

Spavaće sobe, koje su oličenje udobnosti i komfora, praznične su uz English Home! Možete se osloboditi stresa i umora od napornog dana odabirom kreveta koji odgovara vašoj građi tijela, jastuka koji pruža pravilnu potporu vratu i glavi, jorgana, deke ili seta posteljine koju birate prema godišnjem dobu. Kolekcija posteljina je proizvedena u skladu sa zdravstvenim standardima i prilagođena vašem ukusu, predstavljena je privlačnim dizajnom i mnoštvom boja. Pored udobnosti i ergonomije, vaša spavaća soba postaje dekorisana sa raznobojnim prekrivačima, dekama, setom jorgana i posteljina koji su dizajnirani prema vodećim trendovima. Umor dana možete ublažiti udobnim snom na pamučnim, silikonskim ili visko jastucima. Posteljine sa šarenim uzorcima privlače svojom mekom strukturom.

Možete odabrati posteljinu koja odgovara veličini vašeg kreveta, od jednostrukih, duplih ili velikih setova jorgana. Kvalitetu sna možete poboljšati odabirom pravog jorgana od mikro vlakana, pamuka, guščjeg perja i bambusovih vlakana. Posebno su proizvedeni za osobe koje su sklone alergijskim reakcijama, a proizvodi od mikro vlakana svojom laganom strukturom omogućavaju ravnomjerno širenje toplote u hladnim zimskim danima. Široka paleta proizvoda koji u vašu spavaću sobu donose udobnost i mir čekaju vas u English Home trgovinama.

Otprilike jedna trećina ljudskog života provodi se u snu, a kvalitet sna određuje produktivnost tokom budnih sati. Pravilno uređenje spavaće sobe od velike je važnosti za kvalitetan san. Pri odabiru neophodno je obratiti pažnju i na tekstil koji treba da je pogodan kako za nas tako i za našu okolinu. Dokazujući svoj kvalitet svakim proizvodom u svojoj kolekciji, English Home oduševljava svojim raznolikim izborom u kategoriji posteljine.

Kućni tekstil u spavaćoj sobi

U prošlosti nije bilo razlike između tekstilnih proizvoda, a slične vrste materijala su se koristile za sve vrste potreba od industrije do odjeće. Zahvaljujući današnjoj tehnologiji i svijesti o zdravlju, materijali koji dolaze u direktan kontakt sa ljudskim tijelom i određuju kvalitet zraka u stambenim prostorima proizvode se i klasificiraju različitim metodama. Sav tekstil pripremljen u skladu sa kriterijima utvrđenim u ovom pravcu i predstavljen potrošaču za domaću upotrebu spada u kategoriju proizvoda od kućnog tekstila.

Koji su tekstilni proizvodi za spavaću sobu?

  • Čaršaf/plahta
  • Jorgan
  • Jastuk
  • Jastučnica
  • Posteljina
  • Deka
  • Prekrivači za krevet


Na šta treba obratiti pažnju pri odabiru kućnog tekstila za spavaću sobu?

Prva stvar koju treba uzeti u obzir pri odabiru kućnog tekstila je zdravlje. Proizvod kućnog tekstila koji sadrži otrovne hemikalije, štetne organizme kao što su bakterije i grinje (koji izazivaju alergije i iritaciju kože) ne treba unositi u spavaću sobu, ma koliko dezen proizvoda bio privlačan. Neophodno je odabrati certifikovane proizvode pouzdanih kompanija koje su prošle testove kvaliteta.

Prilikom kupovine ne zaboravite uzeti u obzir veličinu i strukturu vašeg kreveta. Veličina jorgana, posteljine i prekrivača koju odaberete moraju odgovarati jedni drugima kako ne bi došlo do nepoželjnih nabora ispod posteljine kada se položi na krevet.

Prilikom odabira posteljine uzmite u obzir godišnje doba i klimatsku zonu u kojoj se nalazite. Proizvodi za spavanje koji održavaju odgovarajuću temperaturu su ključ za nesmetan i kvalitetan san.

Prilikom odabira boje za spavaću sobu, presudno je da li je soba osvjetljena ili ne. Zamračene i uske prostore možete osvježiti svijetlim bojama. Zavjese koje se koriste za zamračivanje prostorije, poznate kao blackout zavjese, također postoje u svijetlim bojama.

U domovima u kojima borave djeca i kućni ljubimci treba birati materijale koji su izdržljivi i koji se lahko čiste.

Zašto je madrac bitan dio spavaće sobe?

Madrac se koristi kao zaštitni sloj koji se postavlja ispod plahte, pruža udobnost i pridonosi čistoći obzirom da sprječava direktan kontakt znoja sa madracem. Postoje tipovi madraca kao što je ljetni, zimski i vodootporni. Njegova presvlaka se može ukloniti i povremeno oprati u mašini za veš na laganoj temperaturi.

Bez obzira od kog materijala je napravljen i koliko ga redovno čistite, period gubitka antibakterijskih svojstava madraca u kontaktu sa tijelom je najviše 8 godina. Na kraju ovog perioda, čak i ako spužva i opruga zadrže svoj izvorni oblik, moraju se zamijeniti kako ne bi ugrozili vaše zdravlje. Upotreba podloge pruža mnogo koristi produžavajući vijek trajanja madraca do 15-20 godina.

Kupovina proizvoda za spavaću sobu u English Home

Entuzijazam koji doživite kada vidite English Home tekstilne proizvode i zadovoljstvo koje osjetite kada dodirnete nježne tkanine rezultat je posvećenog pristupa dizajnu i kvaliteti samih proizvoda. Kako biste ukrasili svaki kutak svog doma ovom elegancijom, artikle koje volite možete dodati u svoju korpu tako što ćete pogledati bogatu ponudu proizvoda u ostalim kategorijama prije nego što završite kupovinu.