Prikaži sve 6 rezultate

Show sidebar

Patisserie Star kalup za tortu 25 cm

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Patisserie Square kalup za tortu 22 cm

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Patisserie Thin kalup za tortu 26 cm

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Patisserie Dream kalup za tortu 26 cm

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Patisserie Nera kalup za tortu 25 cm

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Patisserie Quinn kalup za tortu 25 cm

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Kategorija – Kalupi za kolače
Kalupi za torte
Kalupi za torte dizajnirani su za prikupljanje tijesta za torte na sigurnom mjestu i pečenje na idealnoj temperaturi, a sve kako bi se korisnicima omogućilo pravljenje kolača u željenim oblicima. Gotovi kalupi, koji omogućavaju lako oblikovanje kolača i torta, proizvode se s različitim karakteristikama, zbog čega je vrlo važno odabrati odgovarajući kalup kako biste postigli idealnu konzistenciju, okus i izgled vaših slastica.

Koji su najčešće korišteni modeli kalupa za torte?
Postoje mnoge vrste kalupa za torte, koji su izrađeni od stakla, keramike, željeza, granita ili silkona. Kalupi od lijevanog željeza, koji ravnomjerno raspoređuju toplinu prilikom pripreme, jedni su od najpoželjnijih za pripremu velikih kolača, dok je uz kalupe za torte od lijevanog željeza moguće napraviti kolače ne samo u električnim, nego i u kamenim poćnicama.

Stakleni kalupi, koji se mogu pronaći u okruglim, kvadratnim i pravougaonim oblicima, omogućavaju vam da pratite tortu u svakoj fazi u pećnici, a ovakav kalup idealan je za dodavanje vrhnja, umaka, preliva.

Silikonski kalupi postaju sve popularniji u posljednje vrijene, te nude brojne mogućnosti, od kojih je najvažnija neljepljivost. Silikonski kalupi nove generacije, koji se prodaju s posebnim mogućnostima dizajna, olakšavaju vam pripremu zanimljivih slastica.
Koji je najbolji kalup za kolače i torte?
Najbolji kalup za kolače i torte razlikuje se u zavisnosti od detalja kao što su vrsta, dimenzije, te oblik torte ili kolača za koji su vam poterebni. Svojstva kalupa mogu s emijenjati prema potrebi.

Recimo, limeni kalupi su najčešće plitke, pravougaone posude s kosim stranama, tipično dizajnirani s dubinom od 2 do 3 centimetra, te se najčešće koriste za izradu kolača ili podnožja različitih pravougaonih torti.

Ukoliko pak pravite klasične, višeslojne torte, pravi izbor će za vas biti široki, ovalni kalupi, na koje nećete ostati imuni.
Kako koristiti kalupe kolače i torte?
Pored tradicionalnih kalupa za torte, prstenasti kalupi koji imaju duge stranice za slaganje kolača i torti sigurno će privući vašu pažnju. Prstenovi su napravljeni bez vrha i dna, tako da možete prsten pomicati gore – dole, nakon što se kolač ili torta potpuno ohlade i nakon što budete sigurni da su dobili odgovarajući oblik.

Za pečenje kolača s ovakvim kalupom potrebno je i da izaberete pravi pleh u koji će kalup moći stati, a prilikom sipanja smjese za kolače u kalup preporučujemo da to radite lagano, kako ne bi došlo do curenja.

Ovakvi kalupi izrađeni su, najčešće, od tankih metala, kako bi se mogli postići čisti rubovi za pripremu deserta.
Kako koristiti čevrtasti kalup za torte i kolače?
Pored prstenastih, često traženi proizvodi su i tradicionalni, kvadratni ili pravougaoni kalupo. Ovi kalupi imaju visoko tijelo i ravne rubove, kako bi se lako mogla izravnati smjesa za torte i kolače. Zahvaljujući tradicionalnim kalupima velike zapremine, vaše kolače i torte možete pripremiti u odgovarajućim dimenzijama. Ovakvi, četvrtasti kalupi, najčešće imaju sistem stezaljki koji se otvara sa strane, kako bi se pečeni kolač što lakše, praktičnije i bez problema mogao izvaditi.
Šta učiniti da se kalup za tortu ili kolač ne zalijepi?
Kako se vaše torte i kolači ne bi zalijepili za kalupe potrebno je da znate neke trikove koji će vam omogućiti da slastice napravite bez problema:

•  Papir za pečenje i podloga za tepsiju definitivno će spriječiti da se kolač ili torta zalijepe za kalup;

•  Podmazivanje posude za pečenje produžit će vijek trajanja posude, ali i spriječiti lijepljenje smjese za kalup;

•  Za proces podmazivanja treba koristiti čvrste masti, poput maslaca ili margarina, a ne tekuća ulja;

•  Dovoljno je rukom ili uz pomoć viljuške ravnomjerno rasporediti solidno ulje po svim površinama, bez oštećenja kalupa za tortu ili kolač.
Kako ispravno staviti kalup u pećnicu?
Važni je biti oprezan kada stavljate kalup za tortu ili kolač u pećnicu ili kada ga vadite. Prije stavljanja kalupa u pećnicu potrebno je zagrijati je, tako da radi na srednjoj temperatiru 5-10 minuta. Pećnice s turbo ventilatorom, poznate i kako pećnice s puhanjem, mogu uzrokovati sušenje i tamnjenje na površini kolača, jer distribuiraju toplotu kroz cijeli zrak, pa je prilikom pečenja u njima potrebno koristiti gornje rešetke, birati kraće programe pečenja i općenito održavati temperaturu na nižem nivou.

Prilikom vađenja slastica iz pećnice treba paziti da pećnica ne bude ni prehladna, ni prevruča, pa će se kolači ili torte lakše odvajati od kalupa dok su tako topli.
Koje su cijene kalupa za torte i kolače?
Cijene kalupa za torte i kolače variraju ovisno o različitim detaljima kao što su marka, model, struktura, sadržaj, kvaliteta materijala i dizajn proizvoda. Proizvodi koji se nude kao set kalupa za torte sadrže više od jednog komada.

Cijena može biti veća ovisno o broju, kvaliteti i karakteristikama komada u setu. Naprimjer, kalupi za kolače od lijevanog željeza mogu imati višu cijenu od staklenih ili keramičkih kalupa za kolače. Osim toga, na cijenu mogu utjecati i dimenzije proizvoda, njegova dodatna oprema ili sadržaj kutije.
English Home kalupi za kolače i torte
Kako biste pripremili prekrasne torte, možete izabrati između kalupa za torte s jedinstvenim dizajnom i karakteristikama. Možete uživati u kupovini uz kvalitetu i prednosti English Homea i pritom dobiti kalupe za torte koji najbolje odgovaraju vašim potrebama, uz praktičnost i sigurnost online plaćanja.

U English Home kategoriji kuhinja možete pronaći proizvode i iz kategorija : čaše, bokali, dodaci za kuhinju, kuhinjski dodaci, daske za rezanje, kuhinjske krpe, podmetači i stolnjaci, posude za odlaganje, kuhinjske pregače, kutije za hljeb, pladnjevi i posude, tanjiri, zdjele i posude, desertni tanjiri, poslužavnici, posuđe, tave, posude za pečenje, setovi za ručavanje, setovi za kafu, setovi za čaj, šoljice, čajnici, kalupi za torte.