Prikaz 1–18 od 219 rezultata

Show sidebar

Velvet peškir za ruke 30×45 cm

6,30 KM

Velvet peškir za ruke 30×45 cm

6,30 KM

Velvet peškir za lice 50×80 cm

14,30 KM

Velvet peškir za ruke 30×45 cm

6,30 KM

Velvet peškir za lice 50×80 cm

14,30 KM

Velvet peškir za lice 50×80 cm

14,30 KM

Velvet peškir za ruke 30×45 cm

6,30 KM

Exotic Jungle peškir za lice 50×80 cm

15,95 KM

Pure peškir za kupanje 100×150 cm

39,95 KM

Colorful peškir za lice 50×80 cm

14,30 KM

Hued Palm peškir za lice 50×80 cm

15,95 KM

Linefull Chain peškir za lice 50×80 cm

15,95 KM

Colored Craft peškir za lice 50×80 cm

19,95 KM

Leafy peškir za kupatilo 70×140 cm

22,95 KM

Leafy peškir za lice 50×90 cm

13,50 KM

Leafy peškir za lice 50×90 cm

13,50 KM

Vanity peškir za stopala 50×70 cm

13,50 KM

Vanity peškir za stopala 50×70 cm

13,50 KM
Peškiri

Kategorija – Peškiri

Peškiri / Ručnici

Peškiri za kupatilo predstavljaju jedne od najvrijednijih članova vašeg doma, a pogotovo vašeg kupatila. Na kraju krajeva, očekujemo da nas peškiri i krpe održavaju čistima, osuše, upotpunjuju iskustvo naših gostiju i dugo traju dok se lahko peru. Prilikom odabira peškira iz bilo koje naše kolekcije i kategorije peškira treba uzeti u obzir težinu, tkaninu i dizajn te razumjeti prednosti i nedostatke svakog od njih. Imajte na umu da su naši peškiri (koje god odaberete) dizajnirani da izdrže industrijsko!

Svakodnevni peškiri se često prave od standardnog pamuka. Turski pamuk, s druge strane, ima duža vlakna koja peškirima daju dodatnu izdržljivost i mekši osjećaj. Peškiri od turskog pamuka imaju duže, gušće konca koje upijaju mnogo vlage i zadržavaju toplinu. Popularni u hotelima i banjama, teži su od standardnih peškira i duže im je potrebno da se osuše. Odaberite turski pamuk ako više volite gust i luksuzan osjećaj. Također, naši peškiri postaju mekši i perjastiji svakim pranjem. Još jedna visoko upijajuća i izdržljiva opcija za vas su peškiri napravljeni Zero twist tehnologijom. Ovaj materijal je izuzetno mekan, a istovremeno pruža kraće vrijeme sušenja. Pamućni peškiri bez uvijanja su lagani, izdržljivi i lahko se održavaju.

Vrste i modeli peškira

Peškiri mogu dodati topli, završni pečat kupaonici, pa razmislite o odabiru boje ili uzorka. Druga opcija je da svoje ormare opskrbite bojama u zavisnosti od sezone (tj. svijetle boje u proljeće/ljeto, hladnije boje u jesen/zimu). Najklasičniji izbor su pahuljasti bijeli peškiri, koji izgledaju bezvremenski i odgovaraju bilo kojem stilu ili ambijentu. Peškiri dolaze u širokom spektru boja, a mogu biti elegantni i funkcionalni. Bijele peškire je najlakše održavati jer ih možete prati u vrućoj vodi radi dezinfekcije bez brige da će boja izblijediti. Možete ih i izbjeljivati (mada budite oprezni – hlorni izbjeljivač može požutjeti proteinske mrlje, poput znoja, ako nije pravilno razrijeđen). U zavisnosti od stila vašeg kupatila i namjene, tj. koliko se peškiri grubo koriste i koliko ih možete zadržati, potpuno bijeli peškiri mogu izgledati veoma šik, ali i veoma dosadno. Stoga, posvetite pažnju odabiru peškira kako biste što efikasnije uspostavili harmoniju u vašem kupatilu.

Odabir peškira po mjeri

Nakon što odaberete svoje peškire, prvo nabavite jedan i operite ga (ako se prodaju samo u setovima, kupite najmanji dostupni set). Vjerovatno ga nećete moći vratiti, ali to je bolje nego bacati novac na hrpu loših peškira. Budući da će svaki novi peškir imati neke privremene završne obrade, morat ćete ga oprati jednom ili dvaput da vidite kako zaista izgleda i kakav daje osjećaj. Prilikom pranja probnog peškira preskočite omekšivače, koji mogu ostaviti naslage koje mijenjaju osjećaj, kao i izbjeljivač s hlorom, koji može promijeniti boju peškira. Operite u hladnoj vodi peškir, a potom ga osušite na laganoj do srednjoj temperaturi. Kada ste spremni da kupite više peškira istog tipa ili dezena, slijedite pravilo da imate najmanje tri peškira za kupanje za svaku osobu u vašem domaćinstvu. Trebalo bi da mijenjate peškir svaka dva do tri dana, tako da ako perete veš jednom nedeljno, to bi vam trebalo ostaviti dovoljno prostora da sebi kreirate plan korištenja i pranja peškira.

Odabir savršenog luksuznog peškira za kupanje je zaista stvar ličnih preferencija. Neki ljudi vole veći pahuljasti peškir, dok drugi vole manji i upijajući peškir za sušenje nakon kupanja. Korisnici koji preferiraju ultra mekani i upijajući ručnik za kupanje mogu uživati u peškiru od 100% pamuka s plišanim, gustim vlaknima, dok drugi korisnici koji vole peškir koji se brzo suši i dugo traje možda će htjeti razmotriti lakši materijal s kratkim petljama, npr. mješavina poli-pamuka. Jednom kada eksperimentišete sa nekoliko različitih vrsta peškira, naći ćete onaj koji vam najviše odgovara i on će postati vaša lična želja i navika.

Ekoliški peškiri

Kupite ekološki peškir! Važno je odabrati peškire koji su održivi i lahki za okoliš. Potražite peškire koji su napravljeni od organskih materijala bez biocida i gnojiva. Organski pamuk je jednako mekan i izdržljiv kao i obični pamuk. Još jedna ekološki prihvatljiva opcija je kupovina peškira koji se brzo suše jer im je potrebno manje vremena u pranju.

Peškiri kao esencija kupatila

Pronađite peškire koji će upotpuniti vaše kupatilo. Vaši peškiri mogu pružiti savršenu završnicu vašem kupatilu – ako odaberete pravu boju. Bijeli peškiri gotovo se sigurno uklapaju u svako kupatilo, iako se najlakše zaprljaju. Ako imate bijelo kupatilo, isprobajte peškire u živopisnoj primarnoj boji poput plave, zelene ili crvene. Ako peškire kupujete uglavnom u dekorativne svrhe, trebali biste pronaći žakardne peškire koji imaju prekrasne šare utkane direktno u tkaninu. Srodna vrsta peškira, peškir s printom, ima otisnutu sliku ili dizajn na površini. Ukrasni peškiri imaju elegantan ukras ili vez koji obogaćuje njihovu površinu. Oni neće izdržati često pranje ili tešku upotrebu i s njima treba postupati nježno.

Peškiri predstavljaju esencijalni dio interijera vašeg kupatila. Obratite pažnju na naše savjete i preporuke prilikom kupovine peškira kako biste odabrali najbolji i najprihvatljiviji peškir koji će ispuniti sve vaše potrebe u skladu sa vašim željama. Posjetite English Home prodavnice i izaberite svoj peškir iz snova.