Prikaz 1–18 od 24 rezultata

Show sidebar

Glass bokal 1100 ml

Original price was: 14,95 KM.Current price is: 11,20 KM.

Glass bokal 1100 ml

Original price was: 14,95 KM.Current price is: 11,20 KM.

Carnival stakleni dekanter 800 ml

Original price was: 17,95 KM.Current price is: 13,50 KM.

May staklena boca 1000 ml

Original price was: 8,95 KM.Current price is: 6,70 KM.

Pearly staklena boca 1250 ml

Original price was: 12,95 KM.Current price is: 9,70 KM.

Petra staklena boca 1000 ml

Original price was: 9,95 KM.Current price is: 7,50 KM.

Staklena boca 1000 ml

Original price was: 9,95 KM.Current price is: 7,50 KM.

Staklena boca 1000 ml

Original price was: 9,95 KM.Current price is: 7,50 KM.

Caprice staklena flaša 1250 ml

Original price was: 9,95 KM.Current price is: 7,50 KM.

Alpins staklena flaša 720 ml

Original price was: 7,95 KM.Current price is: 5,95 KM.

Carnival stakleni dekanter 800 ml

Original price was: 14,95 KM.Current price is: 11,20 KM.

Shaker za koktel 550 ml

Original price was: 59,95 KM.Current price is: 44,95 KM.

Luzia bokal + čaše 1000 ml

Original price was: 46,95 KM.Current price is: 35,20 KM.

Exotic Art stakleni bokal 1260 ml + čaše

Original price was: 29,95 KM.Current price is: 22,50 KM.

Micale Boca 1000 ml

Original price was: 17,95 KM.Current price is: 13,50 KM.

Stripe Wicker Boca 980 ml

Original price was: 22,95 KM.Current price is: 17,20 KM.

Stripe Wicker Boca 980 ml

Original price was: 22,95 KM.Current price is: 17,20 KM.

Clement boca 1000 ml

Original price was: 14,95 KM.Current price is: 11,20 KM.
Bokali

Kategorija – Bokali

Bokali

Bokali koji obećavaju eleganciju u posluživanju pića i čistoću u skladištenju nalaze se u svakom domu. Boce za vodu, u različitim veličinama, jedna za svaku na radnom mjestu, spavaonici, spavaćoj sobi i kuhinji, praktičnije su i ugodnije za zadovoljavanje dnevnih potreba za vodom i pićem. Također, izuzetno su lijepi i oni bokali koje je moguće koristiti s kompatibilnim čašama, a koje postoje i u kompaktnim alternativama i čiji su poklopci također od stakla. Tačnije, naši modeli kreirani su za svaku potrebu i možete pronaći za sebe pravi bokal u kolekcijama gdje se moderno i klasično susreću.

Šta je bokal?

Bokal je posuda za piće sa ručkom, čiji je otvor uži od tijela, a modeli su sa ili bez poklopca. Pomaže da se tečnost u njemu lako posluži. Iako je dizajniran da se uglavnom koristi za vodu, mogu se sipati i druga pića poput limunade, voćnih sokova, kompota.

Koji su modeli bokala?

Danas, kada se spomenu modeli bokala, na pamet padaju i dizajni sa ručkama i bez ručki. Tradicionalni dizajni uključuju držače. Među proizvodima koji imaju modele sa ili bez poklopca izdvajaju se stakleni modeli bokala. S vremena na vrijeme možete naići na bokale za vodu napravljene od materijala poput plastike ili liskuna. U zavisnosti od zapremine, postoje bokali za piće od 1 ili 1,5 litara, kao i ukrasni, mali dizajni u koje ide manje vode. Među varijantama bokala postoje i modeli sa posudom i  sa cediljkom u kojoj se mogu pripremati napitci za detoksikaciju. Korisnici mogu lako izabrati proizvod koji najbolje odgovara njihovim potrebama iz širokog spektra proizvoda.

Šta treba uzeti u obzir pri odabiru bokala?

•  Bokal treba odabrati u skladu sa područjem upotrebe. Ako tražite proizvod za brzo hlađenje vode u zamrzivaču, možete odabrati plastične i modele bokala koji su otporni na hladno.

•  Prilikom odabira proizvoda obratite pažnju na veličinu modela. Ako vam je potreban proizvod koji ćete koristiti na svom stolu u uredu ili na noćnom ormariću u spavaćoj sobi, manji modeli mogu vam pomoći. Ako vam je potreban proizvod koji će vam pomoći u svakodnevnoj uštedi vode za porodičnu upotrebu, možete pogledati širok izbor većih staklenih bokala.

•  Modeli sa posudom za filter izbor su onih koji žele pripremiti napitke koji pomažu u ublažavanju edema. Vodu za detoksikaciju možete napraviti stavljanjem antioksidansa kao što su krastavci, limun, peršun i jagode u bokale sa zdjelicama.

•  Ako želite kupiti bokale za piće uz elegantne poslastice, možete koristiti dozatore sa slavinama. Također možete iskoristiti prednosti kristalnih boca dizajniranih za elegantne stolove.

Bokali i setovi čaša

Pored pojedinačnih modela, tu su i kompleti sa čašama i peharima. Među nekim posuđem možete naići na čaše i bokale. Autentični dodaci poput kristalnog rezanja i folije mogu se naći na bocama za vodu. U modernom dizajnu, uzorci poput cvijeća i srca krase čaše i boce. Oblik bokala privlači pažnju kod jednostavnih modela. Tanke staklene bokale sa širokim dnom i uskim gornjim dizajnom poseban su izbor koji obećava eleganciju na stolovima za goste.

Kako treba koristiti bokal?

•  Prilikom upotrebe, treba da sipate piće u njega u blizini servisa. Voda koja je dugo stajala može postati neugodnog mirisa u bokalu.

•  Kada koristite proizvode, treba ih sipati kontrolirano. Čak i na većini modela sa poklopcima, poklopci mogu otpasti pri jakom toku vode.

•  Može se koristiti zajedno ili samostalno sa staklenim setovima. Možete biti sigurni da su proizvodi kompatibilni sa drugim uslužnim proizvodima kao što su tanjiri, viljuške, noževi i kašike na stolu.

•  Kako su modeli obično izrađeni od stakla, nisu otporni na udarce. Iz tog razloga treba paziti da ga ne ispustite i da ga ne pritišćete jako.

•  Prostori za držanje proizvoda takođe su često napravljeni od stakla. Trebalo bi da ga držite čvrsto da ne klizi, ili dajte prednost grubim modelima sa mat površinama za hvatanje.

Prednosti korištenja bokala

•  Modeli bokala s poklopcima sprečavaju da se pića zapraše. Pomaže da voda za piće bude čista sprečavajući da se bilo koja supstanca koja dolazi izvana pomiješa sa vodom.

•  Piće se lako može poslužiti iz bokala. Zahvaljujući valovitim ili tankim dugim krajevima boca, piće se lako može sipati u čaše i pehare.

•  Pića koja se moraju gazirati ili koja želite ohladiti ledom mogu se sipati u bokale.

•  Piće je moguće elegantno poslužiti na stolu sa bokalicama. Činjenica da pića dolaze na stolove sa stilskim dizajnom umjesto u vlastitim pakovanjima govori o brizi posvećenoj događajima.

Čišćenje i skladištenje bokala

Kada koristite proizvode, trebali biste ih često čistiti i paziti da su i unutarnja i vanjska površina čiste. Bokal treba oprati odmah nakon posluživanja slatkih pića, posebno voćnog soka.  Bokali se uglavnom peru ručno, ali postoje modeli pogodni za pranje u mašini za pranje sudova. Proizvode možete očistiti vodeći računa o uputama za upotrebu na njihovim pakiranjima.

Postoje posebne četke za čišćenje uskih dijelova bokala i boca. Uz pomoć ove vrste alata za čišćenje, bokale možete održavati higijenskim. Ako ćete čistiti bokal s posudom unutra, prvo morate isprazniti posudu i očistiti je deterdžentom za pranje posuđa. Povrće i zelje koje pružaju efekat detoksikacije treba mijenjati svaki drugi dan, a posude oprati za ponovnu upotrebu.

English Home bokali

Cijene bokala variraju ovisno o tehnologiji proizvodnje proizvoda, materijalima od kojih su proizvedeni, uzorcima, dizajnu i zapremini. Odabir se može napraviti poređenjem modela i cijena. Prilikom upoređivanja proizvoda treba obratiti pažnju na karakteristike modela i zapremine kao i na cijenu.

Uz English Home kvalitetu, možete donijeti elegantne modele u svoje domove, gdje možete bezbijedno čuvati vodu za piće. Savršene stolove možete pripremiti kupovinom čaša i pehara, posuđa i tanjira koji će ići uz vaše boce  i bokale.

U English Home kategoriji kuhinja možete pronaći proizvode i iz kategorija : čaše, bokali, dodaci za kuhinju, kuhinjski dodaci, daske za rezanje, kuhinjske krpe, podmetači i stolnjaci, posude za odlaganje, kuhinjske pregače, kutije za hljeb, pladnjevi i posude, tanjiri, zdjele i posude, desertni tanjiri, poslužavnici, posuđe, tave, posude za pečenje, setovi za ručavanje, setovi za kafu, setovi za čaj, šoljice, čajnici, kalupi za torte.