Prikaži sve 14 rezultate

Show sidebar
Daske za rezanje

Kategorija – Daske za rezanje

Daske za rezanje

Daska za rezanje nije samo to – daska za rezanje. Ovo je, zapravo, jedan od najvažnijih dijelova svake kuhinje i ima mnogo namjena, zbog čega joj izgled i dizajn nisu nevažni. Daske za rezanje koje možete pronaći u English Home ponudi pogodne su za pripremu mesa i povrća za kuhanje, ali će zgodno poslužiti i prilikom posluživanja tapasa, različitih sireva, kobasica i suhomesnatih proizvoda.

Higijenska primjena

Glavni zadatak daske za rezanje je pomoći svakom domaćinstvu u održavanju visoko higijenskih uslova u kuhinji i sprečavanju razvoja bakterija. Svaka od njih omogućit će vam da držite sirove sastojke odvojeno od drugih površina, a daske kreirane od različitih materijala osigurat će vam najkvalitetniji rad u kuhinji. Iskusni članovi domaćinstva preporučit će vam i da posjedujete više od jedne daske za rezanje, te da svaku koristite za različite namjene: jednu za sirovo meso, jednu za povrće, jednu za kuhanu hranu, jednu za serviranje itd. Na taj način ćete maksimalno povećati higijenu kada radite sa sirovom hranom.

Čišćenje i njega daske za rezanje

Kada koristite drvene daske za rezanje, preporučuje se da ih operete s obje strane toplom vodom i sredstvom za pranje posuđa. Nakon pranja posušite ih kuhinjskim peširom i ostavite ih uspravno ili objesite na prigodno mjesto, kako bi se potpuno osušile s obje strane. Također je dobra ideja i da ih s vremena na vrijeme nauljite, jer će tako duže trajati.

Slična njega preporučuje se i za daske za rezanje napravljene od mermera, dok one plastične možete staviti i u perilicu posuđa.

Važno je da izaberete pravilnu dasku za rezanje, koja će se u potpunosti uklopiti u vaš kuhinjski interijer, a pri tome vodite računa i da, ako je koristite za serviranje grickalica i sireva, one budu prilagođene i prostorima u kojima poslužujete.

English Home daske za rezanje

Uz English Home ponudu sigurno ćete pronaći odgovarajuće daske za rezanje, koje će kvalitetom i cijenom biti apsolutno prilagođene vašim potrebama, te koje će odgovoriti svakoj vašoj potrebi.