Prikaži sve 3 rezultate

Show sidebar
Kutija za hljeb

Kategorija – Kutija za hljeb

Kutija za hljeb

Kutije za hljeb su nezamjenjive na stolovima u svakom domu, u kafićima i velikim kuhinjama, ali je pored funkcionalnosti važan i njihov dekorativni segment. Njihove funkcionalne karakteristike, higijenska namjena i dizajn prikladan za stolove dokaz su njihove važnosti, posebno u kulturama gdje ishrana i hljeb zauzumaju važno mjesto na svakom stolu. Kako bi vaši stolovi izgledali elegantno i privlačno, bilo bi dobro da obratite pažnju na to kakvu ćete kutiju za hljeb kupiti za svoj dom.

Originalno dizajnirani modeli kutija za hljeb

Kutije za hljeb, koje su zapravo široka paleta proizvoda, razlikuju se prema meterijalu i dizajnu. Koju god da odaberete ona bi trebala biti u skladu sa vašim ukusom, ali i uklopiti se u ambijent vašeg stola. Pletene kutije za hljeb ili one od bambusa su neizostavne za stolove od prirodnih materijala, te se mogu prilagoditi stolovima gotovo svih boja. Metalnim kutijama za hljeb, pak, treba dati prednost na modernim i minimalističkim stolovima, dok je drvena odlična za klasične stolove. Uzmite u obzir izgled vaše kuhinje prilikom izbora materijala od kojeg je napravljena kutija za hljeb i dobit ćete sjajan par sa vašim posuđem i namještajem.

Kakva bi trebala biti kutija za hljeb?

Različite karakteristike kutija za hljeb nude vam funkcionalniju i udobniju upotrebu. Veličina vašeg stola trebala bi biti proporcionalna kutiji za hljeb, a ukoliko se odlučite za model sa poklopcem sigurno ćete sačuvati svježinu svog hljeba još i duže. Velika je razlika kada hljeb prezentirate na pravi način, a ukoliko ga umjesto razbacanosti okolo smjestite u odgovarajuću kutiju, sigurno ćete pobuditi apetit kod vaših gostiju. Uz to, potpuno su higijenski prihvatljivi, tako da će vaša hrana ostati svježa i zdrava.

Elegancija s različitim modelima

Ambijent vašeg stola možete mijenjati sa detaljima, a kutije za hljeb i odlaganje, koje su među najvažnijim kuhinjskim pomagalima, donijet će dodatnu energiju vašem stolu, ali i pokazati koliko vodite računa o higijeni. Izbor kutija za sve vrste hljeba i druge pekarske proizvode trebao bi održavati vaš ukus. Okrugli ili ovalni modeli kutija za hljeb će vam donijeti više jednostavnosti, dok će pravougaoni ili kvadratni modeli dati moderniji dojam vašem stolu. A uz sve to, možete izabrati boje koje preferirate, čime ćete dodatno dobiti na vizualnosti koja je jedinstvena. Možete izraditi i vlastiti set izborom raznovrsnog posuđa i dodataka, kao što su šoljice, svijećnjaci i podmetači u bojama koje su kompbatibilne.

Katering u kutijama za hljeb

Ukoliko se volite baviti sitnim detaljima tokom serviranja vaših jela, bit će vam drago znati da detalji nikom ne promaknu ni za malim, ni za velikim stolovima. U zavisnosti od veličine vašeg stola izaberite jednostruku ili dvostruku kutiju za hljeb, a ako je vaš stol okrugli, naravno, za njega će biti prigodna okrugla i velika kutija koju ćete postaviti. Također, koristite veliki ubrus ili neku drugu tkaninu da svoj hljeb pokrijete, čime ćete dobiti elegantnu i higijensku prezentaciju, koja će pritom štiti vaš hljeb od prašine. Ukoliko je potrebno stavite više od jedne vrste hljeba u vašu kutiju, čime ćete vašim gostima dati do znanja da brinete i o najsitnijim detaljima kao što su njihove preferencije hljeba.

Funkcionalne kutije za hljeb

Modeli kutija za hljeb koje privlače pažnju gotovo svih su one sa različitim zanimljviim, ali funkcionalnim karakteristikama. Osim modela s daskom za rezanje, postoje i otvoreni modeli koji služe isključivo za posluživanje hljeba. Iako imaju različite funkcionalne karakteristike, glavna odlika ovih proizvoda je čuvanje pekarskih proizvoda u odgovarajućim uslovima. Tu su, svakako, i slojevite kutije dizajnirane da istaknu različite proizvode, ali i modeli s ladicama koji bi vas također mogli zanimati. Ako cijeli hljeb ne konzumirate odmah, preporučujemo proizvode s poklopcem, koji će sigurno produžiti vrijeme svježine vašeg hljeba.

Kako koristiti kutiju za hljeb?

•  Čak i ako su vaši pekarski proizvodi pohranjeni duže vrijeme adekvatno, trebali biste vašu kutiju za hljeb držati dalje od vlage i topline;

•  Ako više volite koristiti modele bez poklopca, pobrinite se da koristitite neko drugo pokrivalo koje će očuvati svježinu vašeg hljeba;

•  Vrlo je važno da u kutiji za hljeb ne ostavljate ustajale i pokvarene komade hljeba, jer ćete time spriječiti razmnožavanje bakterija koje bi mogle pokvariti vaš svježi hljeb;

•  Nakon što pojedete hljeb, okrenite kutiju naopako i pobrinite se da istresete sve mrvice;

•  Neke kutije možete očistiti brisanjem, a druge pranjem. Nakon što to i učinite, pobrinite se da osušite svaku kutiju u skladu s uputstvima;

•  U modelima koji nemaju unutrašnju tkaninu, možete dobiti higijenski i elegantan izgled stavljajući neku navlaku ili papirnu vrećicu ispod vašeg hljeba.

English Home kutije za hiljeb

Jedno je sigurno, kutije za hljeb u English Home ponudi proizvedene su od materijala koji su u potpunosti kompatibilni sa ljudskim zdravljem, a širok izbor modela privući će svakog kupca. Zahvaljujući prirodnim materijalima, nećete imati nedoumice, te ćete lako izabrati kutiju koja će vam pružiti cjelovitost kuhinjskog posuđa. Svakako, kroz svaku od njih možete izraziti vlastiti stil, a zahvaljujući cijenama koje su prilagođene za svaki budžet sigurni smo da ćete moći urediti vaše stolove baš onako kako želite. Uz English Home ponudu, koja nudi kvalitetu i dugotrajnu upotrebu, vaše kutije za hljeb bit će idealan dodatak svakom vašem posluživanju.

U English Home kategoriji kuhinja možete pronaći proizvode i iz kategorija : čaše, bokali, dodaci za kuhinju, kuhinjski dodaci, daske za rezanje, kuhinjske krpe, podmetači i stolnjaci, posude za odlaganje, kuhinjske pregače, kutije za hljeb, pladnjevi i posude, tanjiri, zdjele i posude, desertni tanjiri, poslužavnici, posuđe, tave, posude za pečenje, setovi za ručavanje, setovi za kafu, setovi za čaj, šoljice, čajnici, kalupi za torte.