Prikaz 1–18 od 84 rezultata

Show sidebar

Aloha dolomit vazna 9x9x15 cm

7,95 KM

Aquarium vazna 11X11X14 cm

8,70 KM

Candies poruclan vazna 13x13x16 cm

11,95 KM

Corso vazna 12x12x14 cm

8,70 KM

Denita dolomit vazna 15x13x10 cm

8,70 KM

Dona dolomit vazna 14x14x13 cm

10,30 KM

Eldora dolomit vazna 17x17x16 cm

19,95 KM

Florina vazna 11x11x18 cm

15,95 KM

Glass vazna 10×7,5×21,4 cm

26,30 KM

Glass vazna 12x8x14,5 cm

26,30 KM

Glass vazna 14,5×7,5×12,5 cm

26,30 KM

Halona vazna 11x11x18 cm

10,30 KM

Jana dolomit vazna 12x12x24 cm

11,95 KM

Lana dolomit vazna 13×12.7×20 cm

13,50 KM

Lora dolomit vazna 13x13x16 cm

11,95 KM

Mara dolomit vazna 16x16x25 cm

26,30 KM

Merlin kamena vazna14x14x22,5 cm

26,30 KM

Nora dolomit vazna 10x10x20 cm

10,30 KM
Vazne

Kategorija – Vazne

Vazna

Ako ste u velikoj mjeri dovršili uređenje doma i sada ste u procesu upotpunjavanja nedostataka proizvodima kao što su sitne sitnice, umjetno cvijeće, jastučići, vazne predivnog dizajna mogu vas inspirirati. Ako želite ispuniti različite prostore u svojim sobama, ukrasiti svoje stolove ili stvoriti drugačije okruženje u dekoru vaše kancelarije, možete koristiti vazne. Modeli vazni, koji se koriste za naglašavanje ili ukrašavanje određenog prostora u stambenim prostorima, nude izuzetno elegantan izgled u kombinaciji sa ostalom dekoracijom.

Kako se vazna koristi u dekoraciji doma?

Među trendovima dekoracije posljednjeg razdoblja, umjesto malih modela iz prošlosti koriste se veliki i široki ukrasni modeli. Nudeći privlačan izgled, ovi modeli svojim bojama i veličanstvenošću stvaraju upečatljiv prostor sjaja u velikim prostorima. Bitna stvar u dekoraciji je harmonično pozicioniranje modela koji dominira u opštoj harmoniji boja poda i okoline.

Među modelima koji se često preferiraju u malim prostorima, obično su vrste staklenih vazni. Ovi modeli, koji se koriste dugi niz godina, svojim prozirnim i jednostavnim strukturama ne zamaraju oči u malim prostorima, jer ukazuju na minimalistički stil. Umjetna biljka, koja se nalazi unutra i vidi joj se korijenje, može odjednom naglasiti to područje, čak i ako su dimenzije vazne uske. Ne preporučuje se uzgoj živih biljaka u takvim modelima, jer cvijeće koje će vremenom istrunuti će uzrokovati zagađenje vode i loš izgled i miris. Stakleni modeli, koji se najčešće koriste sa cvijećem koje se slaže s bojama prostora, daju izuzetno moderan izgled, posebno u kombinaciji sa ogledalom koje reflektuje dnevnu svjetlost iznad.

Ljudi koji vole vazne odnedavno koriste različite modele kao ukrasne dodatke u svojim spavaćim sobama. Može se koristiti posebno stavljanjem velikih svijeća u keramičke vazne sa širokim grlom. Tako možete oživjeti romantičnu atmosferu u svom domu u večernjim satima. Očigledno je da su vazne među novim idejama za dekoraciju, čak i u kupatilima i kuhinjama. Ponekad u kombinaciji sa elegantnim kupatilskim kompletom i umjetnim cvijećem, elegantni modeli daju prijatnu atmosferu velikim kupaonicama. S druge strane, metalne vaze koje se koriste u kuhinjama se izlažu na pultu dodavanjem vode kako bi se spriječilo da zelene lisnate biljke poput peršuna i kopra brzo požute. Uobičajeno je darivanje prilikom posjete novom domu. Među popularnim modelima, koji odgovaraju oku i prilagođavaju se svakom stilu, nalaze se stilski dizajnirane kristalne vazne i bleu blanc vazne plave i bijele boje. Ako želite da poklonite bezvremenski poklon svojim najmilijima, možete odabrati i ove vrste. Čak i najposebnije uglove kuće osobe koju cijenite možete ukrasiti dvostrukim ili trostrukim kompletom, ovisno o dimenzijama modela koji odaberete.

Šta treba uzeti u obzir pri odabiru vazne?

Svi znaju koliko je potrebno za održavanje živog cvijeća. Vazna u koju želite da stavite svoj mirisni cvijet, koji vam je poklonila draga osoba, treba da bude lijepa bar kao i vaše cvijeće. U tom smislu, modeli visokih vazni koje možete odabrati prema veličini, boji i vrsti cvijeća podržavaju prirodnu ljepotu vašeg cvijeća i dodaju drugačiju atmosferu prostoru. Takvi posebni pokloni mogu koristiti kao ukrasni predmeti tako što se izlažu na elegantnom stoliću za kafu u najljepšem uglu kuće. Gotovo svaki model zapravo ima jedinstven dizajn. Na ovaj način možete odabrati moderan model u različitim veličinama, bojama i dezenima u cijelom svom domu. Da damo primjer, zlatna vaza ili srebrna vaza postavljena na ulazu, kod velikih vrata ili u hodnicima, kada se cvijet sa živim bojama stavi unutra, to stvara vrlo elegantno okruženje. Osim toga, visoka staklena vazna postavljena tik uz zidni stub može biti poželjna i u relativno malim hodnicima.

Kako očistiti kristalnu vaznu?

Kristalne vazne, koje uvijek privlače pažnju svojim veličanstvenim i vrlo hvaljenim izgledom, zahtijevaju njegu i čišćenje. Ovako veliki modeli vazni, koji se lako mogu ogrebati i razbiti, takođe nisu pogodni za pranje u mašini za pranje suđa. Čišćenje krpom je takođe ozbiljno gubljenje vremena, jer svaki njen nabor treba očistiti. Stoga je najefikasnija metoda za čišćenje osjetljivih i lomljivih kristalnih modela korištenje posude napunjene vodom. Najefikasnije metode čišćenja kristalnih vazni su:

•  Malo izbjeljivača se dodaje u veliku posudu i kristalna vaza se ostavi 30 minuta. Po želji možete ostaviti i 1-2 sata. Korištenje različitih hemijskih sredstava za čišćenje osim izbjeljivača može izgrebati vazu. Stoga, izbjeljivač u tečnom obliku je najefikasniji i najsigurniji način.

•  Ako ne želite da koristite izbeljivač, svoju kristalnu vazu možete očistiti i dodavanjem 1/3 sirćeta u duboku posudu koja odgovara njenoj veličini. Sirće ne stvara ogrebotine i ne ostavlja tragove nakon sušenja. Sirće, također, daje dodatni sjaj i glatkoću.

•  Druga metoda za čišćenje kristalnih vaza je korištenje alkohola. Opet, malo alkohola se dodaje u duboku posudu. Četkica za zube s mekim vlaknima nježno čisti svaku krivinu. Ova metoda, koja traje malo vremena, daje vrlo efikasne rezultate. S obzirom da se detaljno čišćenje obavlja dva puta godišnje, zahvaljujući ovoj metodi moguće je čistiti proizvode bez trljanja.

Kupovina vazne u English Home

Ako želite da elegantni modeli vazni unesu eleganciju i u vaš životni prostor, možete pogledati modele sa prekrasnim dizajnom i bojama na English Home. Za svoj dom ili kancelariju u kojoj provodite većinu vremena nemojte se odlučiti za dekoraciju bez da pogledate modele vazni po vašem ukusu.