Prikaz 1–18 od 91 rezultata

Show sidebar
Vazne

Kategorija – Vazne

Vazna

Ako ste u velikoj mjeri dovršili uređenje doma i sada ste u procesu upotpunjavanja nedostataka proizvodima kao što su sitne sitnice, umjetno cvijeće, jastučići, vazne predivnog dizajna mogu vas inspirirati. Ako želite ispuniti različite prostore u svojim sobama, ukrasiti svoje stolove ili stvoriti drugačije okruženje u dekoru vaše kancelarije, možete koristiti vazne. Modeli vazni, koji se koriste za naglašavanje ili ukrašavanje određenog prostora u stambenim prostorima, nude izuzetno elegantan izgled u kombinaciji sa ostalom dekoracijom.

Kako se vazna koristi u dekoraciji doma?

Među trendovima dekoracije posljednjeg razdoblja, umjesto malih modela iz prošlosti koriste se veliki i široki ukrasni modeli. Nudeći privlačan izgled, ovi modeli svojim bojama i veličanstvenošću stvaraju upečatljiv prostor sjaja u velikim prostorima. Bitna stvar u dekoraciji je harmonično pozicioniranje modela koji dominira u opštoj harmoniji boja poda i okoline.

Među modelima koji se često preferiraju u malim prostorima, obično su vrste staklenih vazni. Ovi modeli, koji se koriste dugi niz godina, svojim prozirnim i jednostavnim strukturama ne zamaraju oči u malim prostorima, jer ukazuju na minimalistički stil. Umjetna biljka, koja se nalazi unutra i vidi joj se korijenje, može odjednom naglasiti to područje, čak i ako su dimenzije vazne uske. Ne preporučuje se uzgoj živih biljaka u takvim modelima, jer cvijeće koje će vremenom istrunuti će uzrokovati zagađenje vode i loš izgled i miris. Stakleni modeli, koji se najčešće koriste sa cvijećem koje se slaže s bojama prostora, daju izuzetno moderan izgled, posebno u kombinaciji sa ogledalom koje reflektuje dnevnu svjetlost iznad.

Ljudi koji vole vazne odnedavno koriste različite modele kao ukrasne dodatke u svojim spavaćim sobama. Može se koristiti posebno stavljanjem velikih svijeća u keramičke vazne sa širokim grlom. Tako možete oživjeti romantičnu atmosferu u svom domu u večernjim satima. Očigledno je da su vazne među novim idejama za dekoraciju, čak i u kupatilima i kuhinjama. Ponekad u kombinaciji sa elegantnim kupatilskim kompletom i umjetnim cvijećem, elegantni modeli daju prijatnu atmosferu velikim kupaonicama. S druge strane, metalne vaze koje se koriste u kuhinjama se izlažu na pultu dodavanjem vode kako bi se spriječilo da zelene lisnate biljke poput peršuna i kopra brzo požute. Uobičajeno je darivanje prilikom posjete novom domu. Među popularnim modelima, koji odgovaraju oku i prilagođavaju se svakom stilu, nalaze se stilski dizajnirane kristalne vazne i bleu blanc vazne plave i bijele boje. Ako želite da poklonite bezvremenski poklon svojim najmilijima, možete odabrati i ove vrste. Čak i najposebnije uglove kuće osobe koju cijenite možete ukrasiti dvostrukim ili trostrukim kompletom, ovisno o dimenzijama modela koji odaberete.

Šta treba uzeti u obzir pri odabiru vazne?

Svi znaju koliko je potrebno za održavanje živog cvijeća. Vazna u koju želite da stavite svoj mirisni cvijet, koji vam je poklonila draga osoba, treba da bude lijepa bar kao i vaše cvijeće. U tom smislu, modeli visokih vazni koje možete odabrati prema veličini, boji i vrsti cvijeća podržavaju prirodnu ljepotu vašeg cvijeća i dodaju drugačiju atmosferu prostoru. Takvi posebni pokloni mogu koristiti kao ukrasni predmeti tako što se izlažu na elegantnom stoliću za kafu u najljepšem uglu kuće. Gotovo svaki model zapravo ima jedinstven dizajn. Na ovaj način možete odabrati moderan model u različitim veličinama, bojama i dezenima u cijelom svom domu. Da damo primjer, zlatna vaza ili srebrna vaza postavljena na ulazu, kod velikih vrata ili u hodnicima, kada se cvijet sa živim bojama stavi unutra, to stvara vrlo elegantno okruženje. Osim toga, visoka staklena vazna postavljena tik uz zidni stub može biti poželjna i u relativno malim hodnicima.

Kako očistiti kristalnu vaznu?

Kristalne vazne, koje uvijek privlače pažnju svojim veličanstvenim i vrlo hvaljenim izgledom, zahtijevaju njegu i čišćenje. Ovako veliki modeli vazni, koji se lako mogu ogrebati i razbiti, takođe nisu pogodni za pranje u mašini za pranje suđa. Čišćenje krpom je takođe ozbiljno gubljenje vremena, jer svaki njen nabor treba očistiti. Stoga je najefikasnija metoda za čišćenje osjetljivih i lomljivih kristalnih modela korištenje posude napunjene vodom. Najefikasnije metode čišćenja kristalnih vazni su:

•  Malo izbjeljivača se dodaje u veliku posudu i kristalna vaza se ostavi 30 minuta. Po želji možete ostaviti i 1-2 sata. Korištenje različitih hemijskih sredstava za čišćenje osim izbjeljivača može izgrebati vazu. Stoga, izbjeljivač u tečnom obliku je najefikasniji i najsigurniji način.

•  Ako ne želite da koristite izbeljivač, svoju kristalnu vazu možete očistiti i dodavanjem 1/3 sirćeta u duboku posudu koja odgovara njenoj veličini. Sirće ne stvara ogrebotine i ne ostavlja tragove nakon sušenja. Sirće, također, daje dodatni sjaj i glatkoću.

•  Druga metoda za čišćenje kristalnih vaza je korištenje alkohola. Opet, malo alkohola se dodaje u duboku posudu. Četkica za zube s mekim vlaknima nježno čisti svaku krivinu. Ova metoda, koja traje malo vremena, daje vrlo efikasne rezultate. S obzirom da se detaljno čišćenje obavlja dva puta godišnje, zahvaljujući ovoj metodi moguće je čistiti proizvode bez trljanja.

Kupovina vazne u English Home

Ako želite da elegantni modeli vazni unesu eleganciju i u vaš životni prostor, možete pogledati modele sa prekrasnim dizajnom i bojama na English Home. Za svoj dom ili kancelariju u kojoj provodite većinu vremena nemojte se odlučiti za dekoraciju bez da pogledate modele vazni po vašem ukusu.