Prikaži sve 16 rezultate

Show sidebar
Jastuci

Kategorija – Jastuci

Jastuci

Jastuci su među proizvodima koje po mnogo čemu treba pažljivo birati. Na listi karakteristika koje treba uzeti u obzir mogu se nabrojati mnogi različiti elementi kao što su dekorativni integritet, materijal za punjenje, vrste tkanine i potrebna veličina jastuka. Međutim, pored svega navedenog, najvažniji faktor koji treba uzeti u obzir pri odabiru je zdravlje. Na osnovu vašeg zdravlja leži ugodan san. S obzirom da se u prosjeku jedna trećina dana provodi spavajući, potrebno je prihvatiti da će kvalitet sna uticati na cijeli život. U ovom slučaju, odabir jastuka koji će vam omogućiti da udobno spavate pomoći će vam da dan započnete odmorni i energični.

U English Home kategoriji spavaća soba možete pronaći proizvode i iz kategorija : plahte za krevet, prekrivači, višenjamjenski prekrivači, jastučnice, kompleti posteljina, jastuci, jorgani, deke, ljetne deke i deke za bebe.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine jastuka?

Odredite svoje potrebe. Stavljanje kriterija kao što su udobnost, zdravlje i estetika u prioritet će olakšati cijeli proces.

Uradite istraživanje modela. Više informacija o karakteristikama možete dobiti istraživanjem modela jastuka koje ste odredili.

Uporedite cijene. Ovo poređenje neće značiti pronalaženje najjeftinijeg. Funkcija koja će povećati vašu udobnost ili zaštititi vaše zdravlje često zaslužuje toleranciju u pogledu cijene.

Kada odlučujete koji će vam proizvod više odgovarati, možete napraviti pravi izbor uzimajući u obzir svoj stil spavanja, položaj spavanja, tvrdoću vašeg kreveta, temperaturu vaše sobe, vlažnost okoline i naravno temperaturu vašeg tijela. Jastuk možete odabrati prema tome da li ležite na boku, na leđima ili licem prema dolje, kako biste imali ugodniju noć. Oprema koja odgovara vašim navikama spavanja osigurat će vam da budete ergonomski udobni, omogućavajući vam mirnu noć.

Ako ujutro patite od bolova u mišićima, koštanog sistema, ramena i ukočenog vrata. Odabirom ortopedskog jastuka ćete odmoriti tijelo i ublažiti muke. Prilikom odabira, pravilno određivanje područja u kojima se osjećate nelagodno i određivanje modela koji će pojačati tu tačku povećat će kvalitet vašeg sna.

Vrste i modeli jastuka

Jastuk od guščjeg perja, ističe se kao jedan od prvih izbora za one kojima je udobnost na prvom mjestu. Ispunjeni najmekšim perjem, ovi modeli spadaju u omiljene tipove jastuka zajedno sa svojstvom higijene i prozračnosti. Ako ste u potrazi za zdravim, ergonomskim i dugotrajnim jastukom bez bakterija, možete se odlučiti za silikonski jastuk i imati lagan, miran san. Svojim antialergijskim svojstvom doprinijet će udobnosti vašeg života.

Cijene jastuka su među faktorima koji će igrati aktivnu ulogu u vašem izboru. Možete pronaći široku paletu cijena prema karakteristikama koje navedete, a svaku možete procijeniti uzimajući u obzir kriterije koji zadovoljavaju vaše potrebe.

Kako koristiti ortopedski jastuk?

Naši modeli vam pomažu da zaštitite svoje zdravlje pomoću svojstava koja su oblikovana prema vašem vratu i glavi. Trebali biste ležati na visokom dijelu jastuka i podesiti proizvod tako da vam vrat bude udoban. Ortopedski proizvodi, zahvaljujući svojoj osjetljivosti na toplinu, vremenom poprimaju oblik vašeg vrata, smanjujući bol i čineći cijelo tijelo ugodnijim. Ako ležite licem prema dolje, možda ćete preferirati donji rez. Međutim, budući da će vaš ortopedski jastuk poprimiti oblik vašeg vrata u svakom položaju za spavanje, možete udobno spavati i započeti dan u formi. Ortopedski jastuci obzirom da se vrlo teško čiste pranjem, što se čak i često ne preporučuje. Ipak, čišćenje prilikom upotrebe je veoma važno. Korištenjem jastuka s dodatnom presvlakom na vlastitoj presvlaci možete spriječiti prelazak znoja na materijal za punjenje i održavati ga svježim i sterilnim čestim provjetravanjem.

Kako oprati jastuke od guščjeg perja, vune i vlakana?

Kada koristite jastuk, treba da budete veoma pažljivi pri čišćenju. Lakše ćete se ponašati u skladu sa higijenskim pravilima stalnim provjetravanjem, pranjem na odgovarajući način i korištenjem uz jastučnicu. Ako želite, možete još više produžiti vijek trajanja vašeg jastuka korištenjem postave. Prozračivanje jastuka omogućava ventilaciju materijala za punjenje i zdraviju upotrebu. Materijal za disanje će biti osvježen i sterilni vijek trajanja će se produžiti. Proces pranja, s druge strane, ima različita uputstva za svaku vrstu prema materijalima za punjenje, a treba obratiti pažnju na neke osjetljive tačke specifične za njih.

Jastuk od guščjeg perja je jedan od proizvoda koji se teško čisti. Možete podesiti mašinu za veš na ručno pranje ili možete ručno oprati jastuk ukoliko imate slobodno vrijeme. Umjesto ove alternative koja zahtijeva trud i vrijeme, vaš jastuk od guščjeg perja operite u mašini za pranje veša u skladu sa uputstvima za pranje na etiketi, a za to možete izabrati kratke i delikatne programe. Možda ćete radije oprati više od jednog jastuka u isto vrijeme zbog mogućnosti deformacije kada ga stavite u mašinu samog. Preskakanje procesa centrifugiranja u mašini na kraju programa pomaže vam da zadržite oblik jastuka. Budući da sušenje u sušilici također može oštetiti materijal za punjenje, možete osigurati dugotrajnu upotrebu odabirom prirodnog sušenja.

Pranje vunenih jastuka je proces koji zahtijeva pažnju i trud. Trebali biste isprazniti vunu iz unutrašnjosti vašeg jastuka i otvoriti i odvojiti vune koje se s vremenom lijepe i stisnu, jednu po jednu. Kada bacate vunu u mašinu, lagano stavljanje u vrečice za mašinu spriječiti će začepljenje mašine. Za one koji ne vole prirodan miris vune, arome koje će biti dodane u vodu za pranje pružiti će svježiji miris. Možete osigurati mekšu upotrebu korištenjem nekog omekšivača kako biste narušili prirodnu tvrdoću vune. Nakon pranja vunu možete osušiti tako što ćete je postaviti na osunčano mjesto i rasčešljati pomoću štapa ili štapića da postane paperjasta. Nakon sušenja, možete postaviti vunu u svoj jastuk te provesti ugodnu noć uz ugodan miris i mekanu teksturu.

Pranje jastuka od vlakana je malo praktičnije, ali ipak zahtijeva brigu. Slijedeći upute na etiketi proizvoda zaštititi ćete vaš jastuk. Najvažnije pravilo za čišćenje predmeta punjenih vlaknima bit će pranje na niskim temperaturama. Prirodnim sušenjem umjesto upotrebe sušilice nakon pranja sačuvat će se oblik vašeg jastuka i spriječiti njegovo deformisanje.

English Home jastuci

Koji god model jastuka da odaberete, dekoraciju vaše spavaće sobe možete obogatiti unikatnim komadima dizajniranim za vas i kreirati svoj jedinstveni stil. U kolekcijama spavaćih soba English Home nudi šarene dezene jastuka kako biste stvorili atmosferu vaših snova, uz razne dezene popluna i pahuljastih deka koje možete pronaći. Za dodatke koji će upotpuniti okruženje koje ste kreirali, možete pogledati dekoraciju i svijeće u odjeljku English Home dekoracija i dodati proizvode u svoju korpu i lahko ih kupiti. Za što udobniji san, na dohvat ruke su vam English Home jastuci svaki dan.