Prikaži sve 16 rezultate

Show sidebar

Comfort pamučna zaštitna jastučnica 50×70 cm

Original price was: 19,95 KM.Current price is: 14,95 KM.

Silikonski jastuk 35×50 cm

Original price was: 9,95 KM.Current price is: 7,50 KM.

Cozy jastuk 50×70 cm

Original price was: 49,95 KM.Current price is: 37,50 KM.

Bambusni jastuk 80×80 cm

Original price was: 59,95 KM.Current price is: 44,95 KM.

Soft jastuk 50×70 cm

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Soft jastuk 50×70 cm

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Cozy jastuk 50×70 cm

Original price was: 59,95 KM.Current price is: 44,95 KM.

Free Antistress jastuk 50×70 cm

Original price was: 39,95 KM.Current price is: 29,95 KM.

Premium Microgel jastuk 50×70 cm

Original price was: 79,95 KM.Current price is: 59,95 KM.

Air Plus mikrofiber jastuk 50×70 cm

Original price was: 29,95 KM.Current price is: 22,50 KM.

Aura jastuk 50×70 cm

Original price was: 29,95 KM.Current price is: 22,50 KM.

Relax viskozni jastuk 55x35x12 cm

Original price was: 49,95 KM.Current price is: 37,50 KM.

Classic jastuk 50×70 cm

Original price was: 19,95 KM.Current price is: 14,95 KM.

Silicone jastuk 50×70 cm

Original price was: 19,95 KM.Current price is: 14,95 KM.

Winter jastuk od gusjeg perja 50×70 cm

Original price was: 99,95 KM.Current price is: 74,95 KM.

Silicone jastuk 45×45 cm

Original price was: 9,95 KM.Current price is: 7,50 KM.

Jastuci

Jastuci, važni komadi opreme u spavaćoj sobi, nisu samo ukrasni elementi već igraju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja vrata i leđa. Pravilno korištenje jastuka može značajno poboljšati udobnost i zdrav san.

Kada je u pitanju upotreba jastuka, postoji nekoliko ključnih faktora koje mnogi ljudi zanemare. Pravilno postavljen jastuk može pružiti podršku vratu i kičmi, omogućavajući vam da imate udobniji i zdraviji san.

Jastuci se posebno preporučuju za spavanje na leđima ili bočnoj poziciji. Bitno je da jastuk podržava vrat i kičmu, održavajući ih u ravni. Visina jastuka također treba biti prilagođena vašoj građi tijela i spavačkoj poziciji. Jastuk treba pružiti dovoljnu podršku za glavu i vrat, ali ne smije biti previše visok.

Osim toga, redovno čišćenje jastuka je ključno za produženje njihovog vijeka trajanja i izbjegavanje higijenskih problema.

Kakve su zdravstvene koristi korištenja jastuka?

Jastuci u spavaćoj sobi igraju važnu ulogu u osiguravanju zdravog sna i opuštanju tijela.

Podržavajući zdravlje vrata, jastuci mogu smanjiti pritisak na vrat i kičmu te pomoći u održavanju pravilne pozicije tijela. Ovo može poboljšati kvalitetu sna i omogućiti vam da se budite odmorni i energični.

Također, pravilno odabrani jastuci mogu smanjiti bolove u vratu. Pružajući odgovarajuću podršku vratu, jastuci mogu opustiti mišiće vrata i ublažiti nelagodu.

Ortopedski jastuci mogu pomoći osobama koje pate od problema kao što su apneja u snu, migrene i glavobolje, pružajući podršku glavi, vratu i ramenima.

Šta se dešava ako ne koristimo jastuk?

Nepostojanje pravilnog jastuka ili nepravilna podrška vrata tokom spavanja može dovesti do bolova u vratu i napetosti.

Također, spavanje bez odgovarajuće podrške može negativno uticati na zdravlje kičme. Nedostatak jastuka može narušiti prirodne krivulje kičme i dugoročno uzrokovati probleme s leđima.

Ne korištenje ortopedskog jastuka može dovesti do ravnog grla tokom spavanja, što može povećati problem hrkanja.

Kako se razlikuju veličine jastuka?

Veličina jastuka može varirati prema individualnim preferencama i potrebama. Stoga je važno isprobati različite ortopedske jastuke prije kupovine kako biste odabrali najbolju veličinu za sebe. Pogrešan izbor veličine jastuka može uzrokovati bolove u vratu i leđima te negativno uticati na kvalitet sna.

Prilikom odabira pravilne ortopedske veličine jastuka, trebate uzeti u obzir širinu ramena, visinu i preferiranu spavačku poziciju. Svaka spavačka pozicija zahtijeva odgovarajuću veličinu jastuka.

Kako treba koristiti jastuk?

Kada koristite jastuk, važno je obratiti pažnju na određene ključne aspekte kako biste izbjegli neželjene probleme. Redovno održavanje higijene jastuka može spriječiti moguće negativne situacije. Trebali biste redovno prati ortopedske jastuke i mijenjati njihove navlake.

Ako imate alergije ili ste osjetljivi na određene materijale, odabir antialergijskih jastuka može biti ispravna odluka. Također, koristite jastuke napravljene od materijala koji ne zadržavaju vlagu i omogućuju da koža diše.

Odabir jastuka prilagođenog visini vrata i spavačkoj poziciji može pomoći u podršci zdravlju vratne kralježnice i sprečavanju mogućih bolova.

Na što treba obratiti pažnju pri odabiru jastuka?

Pravilan izbor jastuka može poboljšati kvalitetu sna i smanjiti bolove u vratu, leđima ili kukovima.

Pri odabiru ortopedskog jastuka, važno je obratiti pažnju na materijale od kojih je napravljen proizvod. Ako imate alergije, važno je odabrati jastuke s antialergijskim svojstvima. Posebno za one koji pate od bolova u vratu i leđima, jastuci od memorije pjene mogu biti bolji izbor.

Visina jastuka može varirati ovisno o vašoj spavačkoj poziciji i strukturi vrata. Odabir jastuka s visinom koja omogućava da vrata budu usklađena s kralježnicom može pomoći u sprečavanju bolova u vratu.

Ovi faktori, uz pravilnu veličinu jastuka prilagođenu vašoj spavaćoj sobi i krevetu, mogu osigurati da postignete željeni efekat u dekoriranju spavaće sobe.

Kako se vrši čišćenje jastuka?

Pravilno čišćenje jastuka je ključno za poboljšanje kvaliteta sna i produženje njihovog trajanja. Postoje važni savjeti za čišćenje ortopedskih jastuka.

Način čišćenja jastuka može varirati ovisno o punjenju. Pamučni jastuci se mogu prati u mašini za pranje veša, dok vuneni ili perjani jastuci mogu zahtijevati kemijsko čišćenje. Kao kod svih tekstila za spavanje, važno je pridržavati se uputstava za njihovo održavanje tokom čišćenja. Redovno pranje jastuka, barem jednom sedmično, može spriječiti bakterije i prašinu na njima.

Jastuke treba prati u vodi odgovarajuće temperature. Previsoka ili preniska temperatura vode može skratiti vijek trajanja jastuka. Prilikom pranja, trebali biste provjeriti oznake za uputstva o pranju kako biste bili sigurni da pravilno čistite jastuke.

Ako se pojave mrlje, odmah ih treba očistiti. Prije korištenja bilo kojeg sredstva za uklanjanje mrlja, trebate provjeriti upute za čišćenje navedene na proizvodu.

Kakvi jastuci se mogu pronaći u English Home-u?

English Home nudi širok spektar jastuka različitih materijala i karakteristika, prilagođenih različitim potrebama i preferencijama kupaca.

Evo pregleda vrsta jastuka koje možete pronaći u našoj ponudi:

Jastuci od memorijske pjene: Ovi jastuci pružaju anatomsku potporu i prilagođavaju se obliku glave i vrata, omogućujući optimalnu udobnost tokom spavanja.

Jastuci od perja: Izrađeni od visokokvalitetnog perja, ovi jastuci pružaju prirodnu potporu i udobnost, savršeni su za one koji vole mekši osjećaj jastuka.

Jastuci od sintetičkih materijala: Lagani i prozračni jastuci od sintetičkih materijala pružaju udobnost i podršku bez dodatne težine. Ovi jastuci su pogodni za osobe s alergijama i one koji preferiraju jastuke srednje tvrdoće.

Kombinirani jastuci: English Home također nudi kombinirane jastuke koji kombiniraju prednosti različitih materijala, pružajući optimalnu udobnost i podršku za kvalitetan san.

Zašto odabrati jastuke iz English Home-a?

Odabir pravih jastuka ključan je za kvalitetan san i udobnost tokom spavanja. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali razmotriti jastuke iz English Home-a:

Kvalitetni materijali: Jastuci iz English Home-a izrađeni su od visokokvalitetnih materijala koji pružaju dugotrajnu udobnost i podršku tokom spavanja.

Raznolikost dizajna: English Home nudi širok izbor jastuka u različitim bojama, uzorcima i stilovima, omogućujući vam da pronađete jastuk koji se savršeno uklapa u vašu spavaću sobu.

Praktičnost kupovine: Bez obzira na veličinu vašeg kreveta, English Home nudi jastuke u standardnim i većim dimenzijama, prilagođenim svim potrebama. Također, jednostavna online kupovina omogućuje vam da odaberete i naručite jastuk iz udobnosti vašeg doma.

Brza dostava: Nakon što napravite odabir, English Home osigurava brzu dostavu jastuka na vašu adresu, omogućujući vam da uživate u udobnosti novog jastuka u najkraćem mogućem roku.

Jastuci Sarajevo

Kupovina u radnji: Jastuci su dostupni za kupovinu direktno u našoj radnji u Sarajevu.

Online kupovina i Pick up opcija: Također, možete naručiti online i izabrati opciju preuzimanja u našoj radnji (Pick up opcija) za veću praktičnost.

Dostava na adresu: Za dodatnu udobnost, nudimo mogućnost dostave jastuka na vašu adresu, bilo da se nalazite na Džemala Bijedića 160 ili drugoj adresi u Sarajevu.

Jastuci Tuzla

Kupovina u radnji: Naši jastuci su također dostupni za kupovinu u našoj radnji u Tuzli, na adresi Mitra Trifunovića Uče br 2.

Online kupovina i Pick up opcija: Ako preferirate online kupovinu, možete naručiti željene proizvode putem našeg webshopa i izabrati opciju preuzimanja u našoj radnji u Tuzli.

Dostava na adresu: Za sve narudžbe koje se ne mogu preuzeti u radnji, osiguravamo brzu dostavu na vašu adresu u Tuzli.

Jastuci u drugim gradovima

Online narudžba: Za stanovnike drugih gradova u Bosni i Hercegovini, omogućujemo jednostavnu online kupovinu na našem webshopu.

Brza dostava: Svi proizvodi se dostavljaju unutar 72 sata, bez obzira na to u kojem gradu se nalazite, kako bismo osigurali brzu i efikasnu uslugu širom Bosne i Hercegovine.