Prikaz 1–18 od 30 rezultata

Show sidebar

Protea desertni tanjir 15 cm

7,95 KM

Belleza desertni tanjir 20 cm

10,30 KM

Torino dezertni tanjir 17 cm

7,95 KM

Fiore New Bone China dezertni tanjir 15 cm

11,95 KM

Boheme Melamin držač za tortu 31 cm

31,95 KM

Lina tanjir 14 cm

3,95 KM

Jade stakleni tanjir 19 cm

6,30 KM

Aqua Sense tanjir 22 cm

7,10 KM

Modern desertni tanjir 20 cm

19,95 KM

Modern Sense desertni tanjir 20 cm

19,95 KM

Modern Sense desertni tanjir 20 cm

19,95 KM

Bohemia desertni tanjir 21 cm

10,30 KM

Torino desertni tanjir 21 cm

14,30 KM

Jade desertni tanjir 19 cm

6,30 KM

Aquatic Sea desertni tanjir 21 cm

7,95 KM

Aquatic Fish desertni tanjir 21 cm

7,95 KM

Aquatic Sea desertni tanjir 21 cm

7,95 KM

Aquatic Twist desertni tanjir 21 cm

7,95 KM
Tacne za torte

Kategorija – Tacne za torte

Tacne za torte

Prezentacija deserta vrlo je važna nakon finog obroka ili tokom razgovora uz čaj. Budući da se prezentacija deserta pravi nakon jela, zaslađuje jelo i postaje najupečatljiviji okus koji pamtimo. Iz tog razloga vrlo je važna i prezentacija slastica. Prezentacija i tacne kojim predstavljamo deserte obilježje su brige koja se pokazuje prema pripremljenoj hrani i posluženim ljudima. Zbog toga je potrebno kolače i predjela, koja pažljivo pripremamo od različitih i šarenih namirnica, poslužiti na tanjirima koji su kompatibilni sa veličinama slastica. Setovi za torte nude sjajne dizajne i alternative kojim možete prezentirati vaše slastice, čime torte, različiti deserti ili grickalice dobijaju cjelovitiju prezentaciju.

Odabirom željenog tanjira prema napravljenom desertu postići ćete najbolji učinak i dati gostima već naznaku kako ukusan kolač će probati. Važno je da sve kategoriej hrane budu predstavljene na tanjirima koji im odgovaraju i da se ne miješaju sa drugim vrstama. Slastice koje su premale ili predstavljene na lošem tanjiru za posluživanje pokazat će neurednost, zbog čega je od velike važnosti voditi računa o prezentaciji slastica i kolača koji nastaju kao rezultat dugotrajnog truda. Treba uzeti u obzir, pri izboru modela, koje od njih ćete koristiti za svečanim stolovima, a koje tokom vaših čajanki. Za stolove s dugim i modernim izgledom odaberite tanjire za torte sa finim detaljima, dok stolove za čaj možete upotnuiti tanjirima druge vrste, a sve njih pronaći ćete u English Home ponudi.

Modeli tacni za torte

Prijem za goste važno je pitanje za sve domaćice i domaćine. Zbog toga svaku fazu obroka planiraju vrlo pažljivo. to je razlog zašto je važno da jela koja pažljivo spremate za goste budu privlačni i na prvi pogled. Gostima upada u oči činjenica da se sva jela, deserti i predjela poslužuju u posudama koje su u skladu s veličinom i strukturom hrane,pa prilikom odabira tacni za torte obratite pažnju, jer posluživanje slastica u odgovarajućim porcijama na tacnama za torte dat će elegantniji izgled vašem stolu.

Tacne za kolače također su međusobno različite, pa se tako recimo tacne za slatke pite najviše razlikuju od ostalih proizvoda iz ove linije, kako bi model i dizajn zadovoljili ukuse i preferencije korisnika. Iz tog razloga kao opcije možete izabrati modele prikladne za različite ukuse, područja upotrebe i namjene. Tacne za torte su idealnih dimenzija, pa tako možete izabrati one sa promjerima od 19, 20 i 21 centimetar. Možete birati između ovih modela prema području korištenja, a svi su zbog idealne veličine prikladni i kao tanjiri za posluživanje na elegantnim stolovima za doručak. Ukoliko budete koristili velike tanjire za serviranje slastica, praznine na tanjiru neće stvoriti najbolji izgled i dojam, stoga je za manje porcije, kakve koristimo za serviranje slastica, privlačnije koristiti ove modele. Istovremeno, korištenje velikih tanjira za posluživanje kolača i slastica može dovesti do pretrpanosti stola i činjenice da svi tanjiri neće stati za isti stol, zbog čega su tacne za torte manjih promjera i prikladne za korištenje u svim prilikama.

Modeli tacni za torte razlikuju se, također, prema promjeru i uzorku proizvoda. Razlog za ove razlike su potrebe i očekivanja korisnika. Recimo, za poslastice nakon večere neki korisnici preferirat će šarene tanjire, živahnih boja, dok će drugi radije izabrati tacne elegantnog i jednostavnog dizajna. Zbog tog postoje proizvodi prikladni za različite ukuse.

Pravilan odabir tacni za torte

Tokom serviranja hrane i deserta vrlo je važna pažnja koja se poklanja prezentaciji i proizvodima koji se koriste za prezentaciju. Slastice poslužene u tacnama boja koje su prilagođene desertima, kao i u tacnama čiji oblici i veličine odgovaraju veličini deserta stvorit će najbolji vizualni doživljaj gostiju. Tacne za desert su zapravo umjetničko djelo na kojem će domaćin prezentirati svoje slatkiše, pa je prilikom odabira tacne za tortu potrebno uzeti u obzir veličinu, geometrijski oblik, dizajn i boju tacne, kako bi zaokružili cjelinu serviranja slastica. Uz to, dobro je da uz tacne za torte imate i postolje za torte, što je i praktično i elegantno.

Prilikom odabira tancni za posluživanje kolača koji vizualno upotpunjuje prezentaciju, morate uzeti u obzir neke važne stvari, kako bi slatkiše predstavili elegantnijim:

•  Treba paziti u koju svrhu i u kojem području će se tacne za torte koristiti;

•  Proizvod koji se predstavljaju i tacne moraju biti kompatibilni po veličini;

•  Uvijek radije birajte tacne koje su prikladne za dugotrajniju upotrebu;

•  Pri odabiru seta za torte treba uzeti u obzir da je riječ o bezvremenskim komadima posuđa;

•  Ne treba zanemariti osobne ukuse i preferencije.

English Home tacne za torte

Obratite pažnju na sve ove važne karakteristike tacni za torte i moći ćete ih koristiti dugo vremena, što će napraviti dodatne uštede u vašem kućnom budžetu. Cijene tacni za torte variraju ovisno o odabranom modelu, broju komada i materijalu od kojeg su napravljene, budući da je za odličan izgled tacne potrebno pažljivo uskladiti tonove boja i materijale. Ipak, ponuda English Home će zadovovoljiti sve vaše ukuse i potrebe u ovom pogledu.

U English Home kategoriji kuhinja možete pronaći proizvode i iz kategorija : čaše, bokali, dodaci za kuhinju, kuhinjski dodaci, daske za rezanje, kuhinjske krpe, podmetači i stolnjaci, posude za odlaganje, kuhinjske pregače, kutije za hljeb, pladnjevi i posude, tanjiri, zdjele i posude, desertni tanjiri, poslužavnici, posuđe, tave, posude za pečenje, setovi za ručavanje, setovi za kafu, setovi za čaj, šoljice, čajnici, kalupi za torte.