Anatomski viskozni jastuci English Home
Arhiva, jastuci

Anatomski jastuci u English Home: Savršen San za kičmu i vrat

Kada je riječ o udobnosti tokom spavanja, anatomski jastuci predstavljaju neosporno rješenje za osobe koje cijene podršku i pravilan položaj tijela. English Home, renomirana marka za luksuzne proizvode za spavanje, nudi impresivan izbor anatomskih jastuka koji su razvijeni kako bi vaš san pretvorili u pravo zadovoljstvo. Izdvajamo tri posebna modela: Ortopedski viskozni jastuk, Relax viskozni jastuk i Sensitive Visco jastuk, svaki sa svojim jedinstvenim karakteristikama koje će osigurati da pronađete savršen jastuk za svoje potrebe.

Ortopedski viskozni anatomski jastuk

Za one koji traže izuzetnu podršku za kičmu i vrat, ortopedski viskozni jastuk iz English Home kolekcije je prvi izbor. Ovaj anatomski jastuk je dizajniran tako da se prilagodi prirodnoj krivini vaše kičme, pružajući ravnotežu i podršku tokom spavanja. Materijal viskoelastične pjene reaguje na tjelesnu temperaturu i težinu, omogućavajući jastuku da se oblikuje prema vašem tijelu. Ovo rezultira pravilnim položajem glave i vrata, čime se smanjuje pritisak na kičmu i potencijalno smanjuje nelagodu tokom spavanja. Ortopedski viskozni jastuk je odličan izbor za osobe koje pate od problema sa kičmom ili vratom, ili za one koji jednostavno žele osjećaj potpune podrške tokom noći.

Relax viskozni anatomski jastuk

Za one koji žele kombinaciju podrške i udobnosti, relax viskozni jastuk nudi upravo to. Ovaj anatomski jastuk također koristi viskoelastičnu pjenastu strukturu za prilagođavanje vašem tijelu, ali dodaje sloj dodatnog mekanog sloja za udobnost. To znači da možete uživati u anatomskoj podršci koja pravilno raspoređuje težinu glave i vrata, dok se istovremeno osjećate kao da lebdite na mekom oblaku. Relax viskozni jastuk je idealan za one koji žele iskusiti anatomsku podršku bez osjećaja tvrdoće ili stresa na vratu i ramenima.

Sensitive viskozni anatomski jastuk

Ako ste osjetljivi na alergene i tražite hipoalergensku opciju, Sensitive Visco jastuk je izbor za vas. Ovaj jastuk također koristi viskoelastičnu pjenu za pravilno podržavanje tijela, ali se ističe svojim hipoalergenskim svojstvima. Materijali korišteni u izradi ovog jastuka su posebno obrađeni kako bi se smanjila prisutnost alergena, čineći ga savršenim izborom za one sa osjetljivom kožom ili sklonim alergijskim reakcijama. Sensitive viskozni jastuk pruža isti nivo podrške i udobnosti kao i drugi anatomski jastuci iz English Home kolekcije, ali sa dodatkom bezbrižnosti za osjetljive spavače.

Ko bi trebao koristiti anatomski viskoelastični jastuk

Anatomski viskoelastični jastuci, poput ortopedskog viskoznog jastuka, prvenstveno su namijenjeni osobama koje imaju specifične potrebe za podrškom kičmi i vratu. Ovi jastuci su idealni za:

Osobe sa problematičnom kičmom: Osobe koje pate od problema sa kičmom, kao što su bol u leđima, vratu ili ramenima, ili osobe sa skoliozom, mogu pronaći olakšanje koristeći ortopedski viskozni jastuk. Ovaj jastuk pomaže u pravilnom poravnanju kralježnice tokom spavanja.

Osobe koje spavaju na leđima: Osobe koje spavaju na leđima često imaju koristi od anatomskih jastuka jer pomažu u održavanju pravilnog položaja vrata i glave.

Osobe koje žele poboljšati kvalitet sna: Ovi jastuci pomažu smanjenju pritiska na osjetljive tačke, što rezultira boljim kvalitetom sna i manje buđenja tokom noći.

Karakteristike viskoze u izradi jastuka

Viskoza, također poznata kao viskoelastična pjena ili memorijska pjena, igra ključnu ulogu u anatomskim jastucima iz razloga što:

Prilagođava se tijelu: Viskoza reagira na tjelesnu toplinu i pritisak, što omogućava jastuku da se oblikuje prema konturama vaše glave i vrata. To rezultira anatomski prilagodljivom podrškom.

Ravnomjerno raspršuje težinu: Viskoza ravnomjerno raspoređuje težinu glave i vrata, što smanjuje pritisak na ključne tačke kao što su vratna kičma i ramena. Ovo može pomoći u smanjenju nelagodnosti i bolova.

Pomaže u održavanju pravilnog položaja: Viskoelastična pjena omogućava da jastuk podržava vašu glavu i vrat u pravilnom položaju tokom cijele noći, čime se osigurava optimalna podrška kičmi.

Smanjuje pritisak na tijelo: Viskoza pomaže smanjenju pritiska na tijelo, čime se minimizira nelagodnost tokom spavanja i omogućava dublji i mirniji san.

Kombinacija ovih karakteristika čini viskozne jastuke iznimno korisnima za osobe koje traže podršku i udobnost tokom noćnog odmora, posebno ako imaju posebne potrebe za održavanje pravilnog položaja kičme i vrata.