Prikaz 1–18 od 79 rezultata

Show sidebar

Grass umjetni cvijet 13x13x18 cm

3,95 KM

Narcissus umjetni cvijet 60 cm

8,70 KM

Bettercup umjetni cvijet 60 cm

7,95 KM

Mini Maple Stem umjetni cvijet 100 cm

8,70 KM

Rosalie umjetni cvijet 65 cm

8,70 KM

Classy Rose umjetni cvijet 64 cm

10,30 KM

Classy Rose umjetni cvijet 64 cm

10,30 KM

Plastic umjetni cvijet 63 cm

10,30 KM

Bettercup umjetni cvijet 60 cm

10,30 KM

Floral Joy umjetni cvijet u vazni 10×23,5 cm

25,95 KM

Royal Flowers umjetni cvijet u vazni 10×23,5 cm

25,95 KM

Pretty Flowers umjetni cvijet u vazni 10×18 cm

27,95 KM

Rosalie umjetni cvijet 65 cm

8,70 KM

Pretty Flowers umjetni cvijet u vazni 10×18 cm

27,95 KM

Rosalie umjetni cvijet 65 cm

8,70 KM

Classy Rose umjetni cvijet 64 cm

10,30 KM

Plastic umjetni cvijet 63 cm

10,30 KM

Succulent umjetni cvijet u vazni 8×19 cm

29,50 KM
Umjetno cvijeće

Kategorija – Umjetno cvijeće

Umjetno cvijeće

Umjetno cvijeće unosi eleganciju u naše domove, a s obzirom na to da ga možemo naći u raznim bojama doprinosi i boljoj atomsferi. Umjetno cvijeće, koje ne zahtijeva sunčevu svjetlost i zalijevanje, često biramo za dekoraciju svih prostorija, jer se može prilagoditi različitim stilovima dekoracije. Zahvaljujući današnjim naprednim tehnikama proizvodnje, moguće je birati između umjetnog cvijeća koje se proizvodi tako da se vizualnim izgledom ne razlikuje od pravog. Možete odabrati gotov aranžman od umjetnog cvijeća za svoj dom iz ponude English Home-a ili buket od umjetnog cvijeća za poklon. Ukoliko želite da napravite sopstveni aranžman koristeći svoju kreativnost, izaberete odgovarajuću vaznu, saksiju za cvijeće, moguće je i kombiniranje sa ukrasnim predmetima kao što su i zdjele sa umjetnim cvijećem koje se prodaje pojedinačno.

Kako dizajnirati umjetno cvijeće?

•  Umjesto standardnih saksija za cvijeće, možete odabrati dekorativne dodatke poput stakla i keramike koji će odgovarati vašem aranžmanu. Ne obuzdavajte svoju kreativnost i ne ustručavajte se procijeniti bakreni lonac, starinsko željezo za ugalj, drvene zdjele. Važno je stvoriti kompoziciju koja uključuje proporcije i harmoniju.

•  Ako ćete ukrasiti dugu, tanku, dekorativnu vaznu, dovoljan će vam biti jedan umjetni cvijet s jednom dugačkom stabljikom. Prekomjerno punjenje takvih dekorativnih aksesoara uzrokuje neravnotežu i vizualnu konfuziju.

•  Ako koristite podlogu nalik na lonac, odlučite se za umjetno cvijeće i grane kratkih stabljika, slobodno koristite puno cvijeća.

•  Za harmoniju boja unutar umjetnog cvjetnog aranžmana, dovoljno je zapitati se da li se boje koje odaberete mogu naći zajedno u prirodi. Na primjer, budući da se mak i tratinčice mogu vidjeti zajedno na livadama u proljetnim mjesecima, u redu je koristiti žutu, bijelu, zelenu, crnu i crvenu boju zajedno.

•  Ako pripremate aranžman koji ćete staviti u određeni prostor, možete odabrati slične ili potpuno suprotne boje za harmoniju. Da bi se stvorila homogena atmosfera, može se dati prednost istim bojama kao što su boje namještaja, ali je teško uskladiti ton i teksturu. Lakše je postići harmoniju upotrebom boja poput roze i plave na žutom stolnjaku. Međutim, možete stvoriti i pop boje postavljanjem crvenog cvijeta na jarko bijelu komodu.

•  Ako sređujete umjetni cvjetni aranžman koji ćete ponijeti na poklon, zapamtite da cvijeće i njegove boje imaju značenje, svako izražava različite želje i osjećaje i ne zaboravite prethodno malo istražiti.

Kako očistiti umjetno cvijeće?

Da biste očistili umjetno cvijeće, prije svega, potrebno je razmotriti od kojeg materijala je napravljeno. Cveće od papira nikada ne bi trebalo da dođe u kontakt sa tečnošću. Svilene tkanine takođe zahtevaju njegu i ne treba ih prati. Iako se plastično cvijeće lakše čisti, ne bi trebalo primjenjivati previše sile i jakih hemikalija tokom čišćenja kako se ne bi deformisali. Možete imati koristi od nekoliko praktičnih prijedloga za očuvanje ljepote vašeg umjetnog cvijeća nakon čišćenja:

•  Možete podesiti usisivač na niskoj postavci i pokupiti prašinu.

•  Možete se riješiti prašine zrakom tako što ćete razvući gazu na fen.

•  Kada stavite sol i svoj umjetni cvijet u vrećicu i lagano je protresete, sol će očistiti vaš cvijet i onda kada protresete cvijet, sol će lako spasti.

•  Zahvaljujući vodi od bijelog sirćeta koju ćete prskati iz spreja, vaše umjetno cvijeće će biti čisto, a istovremeno će mu se povećati sjaj.

•  Ako je vještački cvijet pogodan za kontakt s tekućinom, lako ga možete očistiti prskanjem mješavine limunovog soka i vode. Ne zaboravite koristiti krpu od mikrovlakana kako biste izbjegli dlačice tokom sušenja.

•  Neki modeli umjetnog cvijeća mogu se prati pod tušem, ali ne zaboravite provjeriti prikladnost na etiketi i nikada ne koristite toplu vodu.

Kako koristiti umjetno cvijeće za uređenje doma?

Najveća prednost korištenja umjetnog cvijeća za uređenje doma je to što se može postaviti čak i u zasjenjenim i osamljenim prostorima jer im nije potrebno sunce. Osim toga, s obzirom da ne vrše fotosintezu, mogu se koristiti čak i u prostorijama u kojima se količina ugljendioksida ne bi trebala povećavati noću, poput spavaćih i dječjih soba.

Možete odabrati divne boje i za kuhinju. Crveno, zeleno, narandžasto, žuto cvijeće učinit će vrijeme provedeno ovdje vedrijim. Klonite se tamnoplave, posebno u ovom području, jer su plavo obojene biljke u prirodi često otrovne, a kao rezultat naše evolucije ova boja daje negativne signale našoj podsvijesti o ishrani.

Dnevna soba je najpogodnije mjesto za izlaganje vašeg vještačkog cvijeća. Prostori između ploče stola, polica, kutija za odlaganje, stolića i namještaja mogu se lako ukrasiti velikim i malim grupama umjetnih cvjetova. Uz minimalistički pristup, možete centrirati jedan aranžman u odgovarajućem području ili možete svoje umjetno cvijeće posipati i raspoređivati među ostalim elementima kako biste postigli boemski stil.

Preferirajte modele umjetnog cvijeća otporne na vodu i vlagu koje se lako čiste u kupaonici. Izbjegavajte previše detalja i koristite boje koje podsjećaju na higijenu, poput bijele i zelene.

Modeli koji se mogu okačiti na zid i plafon u hodnicima mogu biti korisniji. Ako ima prostora, simpatičan vještački cvijetni aranžman koji postavite na prvo mjesto kada se vrata otvore pružiće toplu dobrodošlicu i vama i vašim gostima.

Viseću umjetnu lozu možete koristiti za pokrivanje elemenata koji smetaju vašim očima na okomitim površinama kao što su zidne mrlje, cijevi za grijanje, pukotine. Uz malo kreativnosti, možete učiniti da slijepi izlaz dimnjaka izgleda kao udubljenje stijene s granama ili da dosadni stub pretvorite u deblo prekriveno bršljanom.

Prilikom postavljanja aranžmana od umjetnog cvijeća, pazite da ne suzite prijelazna područja, te vodite računa i o mobilnosti male djece ili ljubimaca.

Dekorativni dodaci i umjetno cvijeće

Kako biste svoj dom i kancelariju opremili lijepim dodacima, možete birati između dekorativnih proizvoda poput umjetnog cvijeća, ukrasa, svijeća i okvira iz kolekcije English Home-a i dodati ih u svoju korpu. Ovi proizvodi, koji sami po sebi imaju umjetničku vrijednost, stvaraju skladnu vizualnu sliku kada se spoje. Od svijećnjaka do abažura, od slika do tepiha, svaki predmet koji odaberete iz širokog asortimana proizvoda English Home dodaje vrijednost prostoru svojim estetskim dizajnom i kvalitetom.