Prikaz 1–18 od 27 rezultata

Show sidebar

Kategorija – Okviri za fotografije
Okviri za slike
Iako su od njihove prve upotrebe prošla stoljeća, okviri koji nisu izgubili na značaju jedan su od neizostavnih elemenata današnje koncepcije dekoracije. Ovi ukrasni predmeti, koji sami po sebi daju estetsko bogatstvo, a čija je vrijednost umnožena vizualima smještenim unutra, su poput malih prozora koji dovode ljude i mjesta na koja se želite vratiti, u vaš životni prostor i ponovo pokreću vašu maštu. Među dekorativnim dodacima u  kolekciji English Home-a nalaze se proizvodi poput slika, svijeća, svijećnjaka, abažura, kao i mnoštvo modela okvira. Eleganciju English Home-a možete unijeti u svoje sobe tako što ćete među ovim ukrasnim dodacima odabrati one koje odgovaraju vašem ukusu.

Prikaži više

Kako okačiti okvir za slike?
•  Idealna visina za postavljanje stojećih ramova je između 45 – 120 cm. Općenito, što je veća veličina, proizvodi bi trebali biti postavljeni više.

•  Da biste izbjegli neželjene nezgode, uzmite u obzir aktivnu malu djecu, kućne ljubimce pri odabiru lokacije okvira. Nemojte zanemariti smjer otvaranja prozora, cirkulaciju zraka, mogućnost da zavjese prolete i prevrnu predmet.

•  Koristite tiple ako je moguće da okačite okvir na zid, ali pazite da ne oštetite električnu i vodovodnu instalaciju dok bušite rupu. Sigurnost od potresa možete osigurati i odabirom šrafova sa kukastom glavom. Ako nemate libelu za provjeru balansa stola, poslužit će i prozirni plastični upaljač sa mjehurićima zraka.

•  Za kačenje slika na zidove od gipsanih ploča odredite lokaciju nosećih metalnih profila unutar zida pomoću magneta i pričvrstite vijcima na ove tačke. Dakle, vijak neće biti u stanju mirovanja i neće uzrokovati pucanje na površini.

•  Možete se riješiti problema bušenja rupa na keramičkim i mramornim površinama korištenjem vakumskog ili ljepljivog aparata za vješalice. Uvjerite se da je kapacitet aparata dovoljan za težinu koju će nositi.

•  Ne koristite nekvalitetne okvire od loših materijala u svojim prostorima, kako biste izbjegli mrlje na zidovima ili namještaju i spriječili da se miris prostorije vremenom pogorša. Ove vrste proizvoda mogu uzrokovati zdravstvene probleme, ali i sniziti standarde dekoracije. Iako cijene okvira variraju, moguće je pronaći isplative, kvalitetne i zdrave proizvode.
Prijedlozi za dekoraciju okvira
•  Prilikom odabira boje uzmite u obzir sliku koju namjeravate postaviti u nju. Bilo bi preciznije odabrati bijeli okvir za fotografiju tamnih tonova i crni okvir za svijetle tonove kako bi slika bila jasnija.

•  Drveni okviri su proizvodi koji nikada ne izlaze iz mode, baš kao i ogledala, ukrasne kutije, zidni satovi. Preferirajte drvene kako biste stvorili toplu atmosferu.

•  Prilikom postavljanja okvira koje želite da izdvojite, odaberite zatamnjene površine, tamne zidove i osvijetlite ih LED ili spot svjetlom. Kada odlučujete da li će svetlo padati odozdo ili odozgo, uzmite u obzir opšte osvetljenje okoline. Okvir koji ćete okačiti iza nameštaja kao što je trpezarijski sto, fotelja, konzola ne bi trebalo da bude veći od nameštaja. Obično 75% daje najbolji vizuelni rezultat. Na primjer, okvir koji ćete okačiti na zid iza konzole širine 200 cm trebao bi biti širok oko 150 cm.

•  Na mjestima sa standardnom visinom plafona, ako visinu odredite tako da donja 1/3 okvira bude u visini očiju, postići ćete estetsku proporciju. Za slike koje želite da vidite dok sjedite, smanjite visinu do nivoa očiju. Za horizontalni položaj, međutim, napor da se učvrsti središnja tačka drugog namještaja ili centar zida, često je nepotreban. Često asimetrični rasporedi daju bolje vizualne rezultate.

•  Da biste kreirali vizualne igre, možete odabrati i kontradikcije kao što je korištenje ogledala u jednom od okvira koje ćete postaviti zajedno. Možda stavite jednu boju između crno-bijelih fotografija. Slobodno eksperimentirajte kako biste kreirali vlastiti stil.

•  Okvir na stolu i slika je po željama osobe čiji je sto i trebao bi biti okrenut prema vama, a ne prema ostatku sobe. Zanemarite sve principe dekoracije, bez obzira na stil, stavite sliku koju najviše želite da vidite u okvir koji vam se najviše sviđa.
Kako odabrati pravi okvir za fotograije?
Prva stvar koju trebate odlučiti pri odabiru je da li okvir ili slika unutra treba biti u prvom planu. Na primjer, ako želite u svojoj kancelariji prikazati dokumente poput diploma, certifikata, nagrada za postignuća, možete odabrati jednostavne i elegantne modele kako bi sadržaj dokumenata bio u prvom planu. Kako bi se povećala perceptivna vrijednost jednostavne fotografije, bolje bi bilo odabrati blještavi okvir. Za detaljne uljane slike i avangardne ilustracije, okvir mora biti barem jednako pompezan kao i slika. Možete pojačati važnost ljudi za vas korištenjem toplih okvira u posebnim oblicima na porodičnim slikama.
Debeli okviri za fotograije?
Iako se kaže da su debeli okviri nisu u modi, ovi proizvodi imaju mjesto u dekoraciji u svakom periodu. Težina debelih profila, koji prostoru daju moćan izgled, smanjena je u odnosu na prošlost upotrebom lakih materijala kao što je plastika. Pazite da ne pretjerate kada koristite ove istaknute okvire. Ako ćete i sliku i ogledalo okačiti na isto mesto, biće dovoljno da samo jedno od njih bude debelo.
Kako očistiti okvir za fotograije?
Prva stvar koju treba razmotriti prije nego što počnete s čišćenjem je da li je materijal okvira pogodan za kontakt s tekućinom. Srebrno, sirovo drvo, delikatno obojeni proizvodi mogu se deformisati u dodiru sa vodom. Kao rješenje možete koristiti usisivač ili fen za kosu s mekom pahuljastom krpom za prašinu na vrhu. Prilikom čišćenja modela napravljenih od materijala pogodnih za kontakt s tekućinom kao što su sjajni metal, staklo, keramika, treba izbjegavati korištenje prekomjerne sile prilikom brisanja i prskanje jakih hemikalija, te ove predmete nikada ne treba stavljati u mašinu za pranje sudova. Ako brisanje vlažnom krpom nije dovoljno, možete koristiti razrijeđena sredstva za čišćenje. Dok se suše, možete spriječiti stvaranje dlačica i mrlja uz pomoć krpe sa mikrovlaknima.
Kupovina okvira za slike u English Home
Također možete pogledati i druge grupe proizvoda dok birate između modela okvira English Home. Postoji mnogo opcija dodataka koje biste možda željeli dodati u svoju korpu, među sitnicama, tepisima, prostirkama i raznim vrstama umjetnog cvijeća. Iako svaki komad u pažljivo kreiranoj kolekciji izražava vrijednost za sebe, pogodan je i za korištenje s drugim elementima. Kvaliteta i estetika English Home povećavaju vašu radost življenja uljepšavajući vaše prostore.