Prikaži sve 2 rezultate

Show sidebar
Zidna ogledala

Kategorija – Zidna ogledala

Ogledalo

Enterijer i uređenje doma odražavaju vaš lični stil. Ogledala su važan dio kućnog dekora. Koriste se od najranijih civilizacija širom svijeta, uključujući Mesopotamiju, Egipat, Indiju i Kinu. U to vrijeme korištenni su mirna voda, uglačani kamen, retuširani bakar i bronza kao ogledala, te danas ustupaju mjesto modernijim opcijama. Nudeći istovremeno eleganciju i funkcionalnost u svakom proizvodu, English Home stvara alternative prikladne za svaki stil i potrebe doma u opcijama ukrasnih ogledala. Svoje favorite možete odabrati među posebnim ručnim, stolnim ili zidnim ogledalima prikladnim za sve prostore u kolekciji dekoracija English Home.

Elegantni i funkcionalni modeli ogledala pogodni za sve prostore

Ogledalo je i najveća potreba kuće i jedan od najvažnijih materijala za dekoraciju. Zato English Home nudi elegantne i korisne modele ogledala pogodne za različite potrebe u svakom dijelu vašeg doma. Preporučuju se modeli sa različitim geometrijskim linijama kako biste širili prostor u dnevnim sobama. Opcije zidnih ogledala koja zahtijevaju montažu nude se u različitim stilovima i veličinama, s alternativama koje su prikladne za opći ukras ili strukturu vašeg doma. Prije kupovine ovih proizvoda, općenito trebate odabrati prema vrsti dekoracije koju imate, a ona može biti moderna, industrijska, minimal ili vintage.

Antički stil ogledala odlična je opcija u dnevnim sobama u kojima dominiraju retro namještaj i razni ukrasni predmeti. Postoje opcije ravnih ogledala za minimalno uređenje spavaće sobe. Ogledala se ne koriste samo na zidu, već i u vašim rukama ili na stolovima kao dekorativni predmeti. Modeli u obliku pladnja vam omogućavaju da svoje lične predmete poput nakita ili parfema pohranite na svoju komodu na više dekorativni način. Prijenosni ručni modeli imaju prednost jer se mogu lako premjestiti u druge dijelove vašeg doma kada je to potrebno. Bez obzira na njegov stil ili oblik, postoje neki važni detalji koje treba uzeti u obzir kada koristite ogledalo kao ukrasni dodatak u vašem domu.

•  Koristite različite stilove i oblike kako biste svojoj sobi dali jedinstvenost i unikatnost.

•  Strateški ga postavite tako da odražava najviše svjetla.

•  Odaberite prema temi sobe. Ako vaša soba ima tradicionalni ili eklektičan namještaj, odaberite modele s tradicionalnim ili eklektičnim okvirima.

•  Ako planirate postaviti zidne modele, pobrinite se da zid nije pretrpan. Tako, dozvoljavajući da se svjetlost lako vrati, možete dati prostoriji otvoreniji i življi izgled.

•  Preferirajte pozlaćene vintage modele na terasi ili otvorenim prostorima za sjedenje.

Otkrijte idealno dekorativno ogledalo

English Home nudi raznovrsna ogledala koja odgovaraju potrebama i stilovima svakog doma, omogućavajući vam da lako pronađete proizvode koje tražite. Otkrijte alternative u bogatoj kolekciji ukrasa, od ogledala u punoj dužini do ljepljivih modela i opcija za vješanje.

Viseći modeli ogledala

Viseći modeli su među najkorisnijim opcijama u mnogim domovima. Viseća ogledala, koja se obično montiraju ekserima ili sličnim alatima, prave se tako da su lakše strukture. Ovi modeli, koji postoje u mnogo različitih opcija, od starih okvira do šara, najviše se koriste u kupaonicama i spavaćim sobama. U dekoraciji možete koristiti različite oblike, od okruglih modela ogledala do kvadrata i različitih geometrijskih uzoraka, te uz mala uokvirena ogledala i okvire za fotografije u određenom dijelu hodnika možete kreirati savremenu dekoraciju uskladivši ih sa alternativama.

Okrugli modeli ogledala

Ukrasna ogledala u punoj dužini su jedan od najvažnijih materijala za ukrašavanje mnogih domova od kasnog 19. i početka 20. stoljeća. Međutim, okrugla ogledala su također postala popularna kako se svijet kreće prema kompaktnijim životnim prostorima. Ovi modeli, koji se čine jednim od najveličanstvenijih ukrasa u vašoj spavaćoj ili dnevnoj sobi, nude se u različitim veličinama i oblicima. Okrugla ogledala, koja možete birati prema širini prostora, zauzimaju malo prostora i, ako su postavljena pod pravim uglom, reflektuju dovoljno svjetla kako bi vaš životni prostor izgledao svjetlije. Opcije pune dužine također dodaju osjećaj luksuza vašem interijeru.

Zidni modeli ogledala

Zidni modeli dolaze sa nosačima označenim na poleđini njihovih okvira. To olakšava montažu na zid. Neki zidni modeli se nude kao ljepljive alternative bez potrebe da oštetite zid bušenjem. Ove opcije, posebno razvijene za lijepljenje na zid, ističu se svojom lakšom i kompaktnijom strukturom. Neka zidna ogledala se nude na policama sa ukrasnim komadima kao što su ukrasni lampioni ili okviri. Ovi svestrani modeli mogu podići duh bilo kojeg prostora u kojem se koriste. Možete dobiti detaljne informacije o cijenama ogledala kako biste otkrili proizvode u skladu s uređenjem vašeg doma i budžeta.

Kako očistiti ogledalo?

Čišćenje ogledala jedan je od najvećih problema mnogih ljudi. Ponekad, koliko god pažljivo čistili, na kraju ipak ostaju tragovi. Možete koristiti posebno razvijene materijale za čišćenje za savršeno čišćenje ogledala. Međutim, moguće je i dobro čišćenje obaviti proizvodima dostupnim kod kuće. Da biste izbjegli zamagljivanje površine, pomiješajte 1 šolju sirćeta sa 1 šoljicom vode u bočici sa raspršivačem i dobro protresite. Nanesite mješavinu za čišćenje direktno na krpu od mikrovlakana umjesto na reflektirajuću površinu. Nakon ovog čišćenja krpom od mikrovlakana, možete dobiti glatka i sjajna ogledala.

Kako zalijepiti ogledalo na zid?

Možete koristiti ljepila kako biste na najjednostavniji način montirali ogledala koje kupujete bez oštećenja zida. Neki proizvodi imaju samoljepljivu podlogu, dok se drugi montiraju posebnim silikonom ili sličnim materijalima. Uklonite zidne svjetiljke, poklopce utičnica ili poklopce prekidača u području prije postavljanja proizvoda. Napravite crtež s dimenzijama koje pokazuju lokaciju svakog od njih i nanesite potreban materijal za lijepljenje na ploče kao što su gips, cigla ili drvo prije nego što ih pričvrstite na zid.

English Home ogledala

Pogledajte English Home da napravite razliku u uređenju svog doma na najpraktičniji način, uz kvalitetne i pristupačne modele ogledala!