Prikaz 1–18 od 111 rezultata

Show sidebar
Dekorativni aksesoari

Kategorija – Dekorativni aksesoari

Dekorativni aksesoari

Možete još više uživati u prostorijama gdje provodite većinu svog vremena, uz vaše ideje za dekoraciju i našu široku ponudu dekorativnih dodataka. Sreća i udobnost doma posebno su prisutni ukoliko je svaki dio opremljen po vašim željama. Kada su u pitanju dekorativni aksesoari, English Home nudi moderne, savremene, tradicionalne dizajne, ali i ideje za uređenje interijera za sve ukuse.

Šta su dekorativni aksesoari?

Osim što daju posebnu dubinu prostoru, aksesoari iz ponude English Home-a mogu potpuno promijeniti atmosferu i „temu“ vašeg doma:

•  Možete koristiti sitnice, držače za svijeće i sitne rasvjetne predmete u svom interijeru i pridonijeti lijepom izgledu dnevne sobe.

•  Možete ukrasiti svoj dom, od stolova do zidova, dodacima koji imaju ocean kao glavnu temu, a koji će u vaš dom unijeti mirise mora.

•  Vrlo elegantne opcije ukrasnog pladnja koje se mogu koristiti u trpezariji i svijeće koje ćete staviti oko njega će se sigurno dopasti i vašim gostima.

•  Porculanske zdjele i predmeti, sa svojim elegantnim izgledom, važni su među dekorativnim proizvodima.

•  Pješčani sat ili ukrasni satovi u različitim stilovima koje možete koristiti u dekorativne svrhe u svojoj radnoj sobi, mogu biti i zgodna opcija koja će vas stalno podsjećati na vrijednost vremena.

Na šta treba obratiti pažnju pri odabiru dekorativnih aksesoara?

Dodaci su veoma bitni u pogledu uređenja doma i predmeti su koji u potpunosti mogu promijeniti atmosferu vašeg životnog prostora. Kada donosite svoje odluke, trebate ih donositi uzimajući u obzir mnogo različitih faktora. Neki od faktora koje treba uzeti u obzir pri odabiru dodataka su:

•  Odabir kućnih dekorativnih aksesoara koji napravite trebao bi biti kompatibilan s postojećim ukrasima. U suprotnom će vam i smetati i zamarati oči.

•  Morate znati mjere vašeg prostora. Ako su dodaci koji ćete kupiti za posebno određeno područje, mjere tog prostora možete napisati na komad papira prije kupovine. Na ovaj način nećete kupiti predmet koji je preširok, predug ili koji neće stati na policu.

•  Možete se pobrinuti da kupite proizvode koji odgovaraju konceptu vašeg doma, ali i opisuju vas. Upečatljivi dodaci mogu zaista zablistati, ali ukoliko dodaci koji su umjereni, lijepi odražavaju vas, uvijek će vas učiniti sretnim kada god ih pogledate.

•  Prilikom odabira kućnih dodataka možete odrediti budžet kako biste mogli napraviti pravi izbor bez pretjerivanja.

•  Dodatna oprema ima veliki uticaj na energiju koju oni daju u kući. Možete paziti na boje i harmoniju dok donosite svoje odluke i možete izbjeći žaljenje koje se može pojaviti kasnije.

•  Ponekad ukrasni predmet koji vam se jako sviđa zapravo nije prikladan za uređenje vašeg doma. U takvim slučajevima, ako vam se predmet jako sviđa, možete pokušati pronaći drugačiji sklad koristeći kontraste u dekoraciji i ocijeniti eklektične stilove.

Prijedlozi dizajna za idealne dekorativne aksesoare

U digitalnom svijetu, koji je u razvoju, s promjenama u mnogim, različitim, područjima, svakodnevni poslovni životi počinju da se razlikuju. Iako se može činiti da je lako provoditi vrijeme kod kuće i raditi na internetu duže vrijeme, kombinovanje kućnog i poslovnog života u istom životnom prostoru može uzrokovati probleme u pogledu uređenja. Dizajniranje udobnog radnog prostora u kući treba uključivati i praktičnost i lični stil. Važno je da prostorija u kojoj ćete provoditi veći dio sedmice bude kompatibilna s vama i istovremeno stimulativna dok radite. Evo nekoliko savjeta za one koji rade od kuće o tome kako urediti svoj prostor:

•  Veoma je važno da ostanete fokusirani i inspirisani dizajnom. Zanimljivi ukrasni predmeti stvaraju vam pozitivno raspoloženje ako radite od kuće ili ste u izolaciji.

•  Ako nemate posebnu prostoriju u svojoj kući, a mjesto gdje trebate obavljati svoj online posao je zajednički dnevni boravak kuće, možete dodati upečatljivu boju koja je upravo suprotna vašoj opštoj boji zida u taj mali dio gdje radite svoj posao.

•  Kao i svakom radniku, trebat će vam kancelarijski materijal. Odabirom više šarenih, ali usklađenih kancelarijskih dodataka možete stvoriti lijepu notu u vašem uredskom prostoru i promijeniti atmosferu u uređenju doma.

•  Iskorištavanje sunca i prirodnog svjetla koje ono pruža vrlo je dragocjeno za efikasnost vašeg rada i vaše zdravlje. Kako biste dobili prirodno svjetlo u svom radnom prostoru, možete odabrati područja blizu prozora i postaviti zidne dodatke na prozorske daske.

•  Ako vam je svjetlo nedovoljno kada morate većinu noći provesti za stolom, možete popraviti svoje osvjetljenje pravim proizvodima koji će i osvijetiliti i uljepšati prostor.

Ideje za dekoraciju uz godišnja doba

Inspirativni dizajni, šareno cvijeće, te balkoni i bašte u kojima provodite sve više vremena prvi su znaci koji najavljuju dolazak proljeća. U ovo godišnje doba kada osjetite miris svježeg zraka moguće je da ćete htjeti promijeniti i vaše dekorativne kućne aksesoare i prostor. Ponekad može biti dovoljno da trpezarijski sto ukrasite ukrasnim tanjirom s cvijećem. Laneni stolnjak i ukrasni predmet sa šarenim cvijećem na njemu donijet će proljeće u vašu trpezariju kada ne možete izaći iz kuće.

Svoj balkon ili vrt možete obogatiti ukrasnim dodacima kako bi vam vrijeme kod kuće bilo mnogo ugodnije i tokom ljetnih mjeseci. Svoj stil možete iskazati vrtnim dodacima, noćnim lampionima, udobnim balkonskim foteljama, a ljetne večeri provesti s najdražima, u društvu i ugodnim razgovorima.

Jesenski i zimski mjeseci znače mekane debele jastuke, deke, uvučene fotelje i plišane prekrivače. Stolice za čitanje, koje su dizajnirane za one koji vole čitati, prekrivene dekama, pružaju takvu udobnost da nećete ni primijetiti kako su sati prošli.

Dekorativni aksesoari u English Home

Čak i ako ste vrlo selektivni pri odlučivanju o dodacima za dom, ako želite imati inovativne, moderne proizvode koji će vašem domu donijeti ljepotu, možete pregledati kolekcije English Home i lako pronaći ono što tražite. Možete naručiti upečatljive English Home proizvode kako biste iskoristili prednosti koje pruža.