Prikaz 1–18 od 75 rezultata

Show sidebar

Wild Wood višenamjenski prekrivač 240×220 cm

69,95 KM

Wild Wood višenamjenski prekrivač 200×220 cm

59,95 KM

Wild Wood višenamjenski prekrivač 160×220 cm

49,95 KM

Daisy Fest višenamjenski prekrivač 240×220 cm

69,95 KM

Colorful Bouquet višenamjenski prekrivač 240×220 cm

69,95 KM

Daisy Fest višenamjenski prekrivač 240×220 cm

69,95 KM

Plaid Waffle deka 150×200 cm

34,95 KM

Striped Four deka 180×200 cm

41,95 KM

Striped deka 150×200 cm

34,95 KM

Striped Four deka 180×200 cm

41,95 KM

Striped deka 150×200 cm

34,95 KM

Plaid Waffle deka 180×200 cm

41,95 KM

Plaid Waffle deka 150×200 cm

34,95 KM

Plaid Waffle deka 180×200 cm

41,95 KM

Striped deka 150×200 cm

34,95 KM

Striped Four deka 180×200 cm

41,95 KM

Cotton deka 200×220 cm

48,95 KM

Modern deka 200×220 cm

48,95 KM
Prekrivači

Kategorija – Prekrivači

Prekrivači

Posteljina je među proizvodima koji upotpunjuju izgled spavaće sobe i daju joj moderan i čist izgled. Sa obogaćenim vizuelnim detaljima te sa različitim bojama i dezenima vaša spavaća soba će biti posebna i unikatna. Prekrivači koji su usklađeni sa namještajem spavaće sobe daju joj prostran izgled. Navlake koje se lahko skidaju i mijenjaju privlače pažnju svojom funkcionalnošću, ali i udobnošću koju pružaju. Upotreba prekrivača sprječava da se posteljina, jorgani i jastuci brzo zaprljaju.

Modeli prekrivača za krevete

Prepoznatljive karakteristike kao što su veličina, debljina, vrsta materijala, boja i uzorak olakšavaju odabir između modela prekrivača. Prekrivači dolaze u različitim veličinama za pokrivanje kreveta različitih dimenzija. Tipovi pojedinačnih prekrivača pogodniji su za male modele kreveta. Dok dupli prekrivači se mogu koristiti za veće krevete i za upotrebu u glavnim spavaćim sobama. King size prekrivači za krevete sa dimenzijama iznad standarda također su u ponudi. Isto tako, posteljina se može kategorizirati prema materijalima od kojih se proizvodi, osim po veličini. Nudi se izbor prekrivača proizvedenih od različitih tkanina, od poznatih sirovina kao što su vuna, lan i pamuk. Moderni prekrivači, proizvedeni u različitim bojama i dezenima, spavaćim sobama daju moderan i primamljiv izgled.

U English Home kategoriji spavaća soba možete pronaći proizvode i iz kategorija : plahte za krevet, prekrivači, višenjamjenski prekrivači, jastučnice, kompleti posteljina, jastuci, jorgani, deke, ljetne deke i deke za bebe.

Na šta treba obratiti pažnju pri odabiru posteljine?

Dimenzije prekrivača su najvažnije pitanje koje treba uzeti u obzir u procesu kupovine. Navlaka koja ne pokriva u potpunosti madrac ili je dovoljno opuštena da stvori višak na podu, otežava korištenje i kvari estetiku. Prekrivači čiji završetci dodiruju tlo mogu se smatrati idealnim. Prilikom odabira prekrivača, sklad koji će prekrivač pružiti sa odabranom dekoracijom i bojama prostorije jedno je od najvažnijih pitanja. Pokrivači s pogrešnom bojom i uzorkom mogu negativno djelovati na izgled prostora u kojem boravite. Ako se želite da presvlake budu dugotrajne, prednost treba dati prekrivačima od čvrste tkanine. Osim toga, činjenica da se tkanina lahko čisti i lahko pegla također će biti olakšavajuća okolnost prilikom upotrebe dugi niz godina. Tkanine velikih dimenzija kao što su prekrivači nije lahko prati. Tako da modeli izrađeni od tkanina koje se mogu brisati omogućavaju jednostavnu upotrebu u slučajevima kada se prekrivač zaprlja. Modeli proizvedeni od ne klizajućih materijala imaju prednost, jer sprječavaju da prekrivači skliznu preko kreveta.

Odabir posteljine prema potrebama

Posteljina se proizvodi u veličinama koje će odgovarati određenim standardima veličine kreveta. Veličine 150×230 cm i 160×240 cm su među najpoželjnijim dimenzijama za pojedinačni krevet. Popularne veličine modela, koje osiguravaju da se bračni kreveti mogu pravilno prekriti su između 200×220 cm, 230×250 cm i 240×260 cm. Sve ove mjere su prihvaćene kao mjere gdje su rubovi u kontaktu sa podlogom na pravom nivou nakon što pokrivač pokrije cijeli krevet. Ove dimenzije se lahko mogu koristiti za namještaj kao što su nestandardni kreveti, kreveti po mjeri, nestandardni dječji kreveti, sofe na razvlačenje i sofe.

Šareni modeli dječjih prekrivača

Prekrivače koji će se koristiti u dječjim i tinejdžerskim sobama važno je odabrati u skladu sa spolom, bojama i šarama koje djeca vole. Izbori koji se donose uzimajući u obzir preferencije djece mogu im pomoći da usvoje i zavole prekrivač. Do određene starosne grupe prednost se daje dječjim prekrivačima sa slikama omiljenih likova iz crtanih filmova ili igrica. Za djevojčice, uglavnom roze, pamučni dječji ili tinejdžerski prekrivači, dok su za dječake poželjni prekrivači s uzorkom automobila ili fudbalskim detaljima. Upotreba prekrivača sa logom fudbalske reprezentacije je izuzetno česta, posebno među dječacima.

Izbor ukrasnih prekrivača

Za one koji traže stilski izgled u svojim domovima, opšti izgled spavaće sobe također ima značajno mjesto pri kupovini proizvoda za ovu prostoriju. U tom kontekstu, poželjno je da namještaj za spavaću sobu, krevet i prekrivač budu kompatibilni. Prednost se daje prekrivačima koji su u skladu s općim konceptom boja spavaće sobe. Na primjer, za spavaće sobe u kojima dominira ljubičasta boja preporučuju se prekrivači koji u svom dezenu imaju nijanse ljubičaste boje, a zeleni modeli prekrivača su poželjniji za sobe s dominacijom zelene boje. Modeli bijelih prekrivača su među primarnim preferencijama onih koji vole da borave u prozračnom prostoru.

Ako želite da vaša spavaća soba bude elegantna i prostrana kao i cijela vaša kuća, možete odabrati prekrivač koji odgovara boji vaše spavaće sobe i namještaju za spavaću sobu. Zahvaljujući English Home preporukama možete se upoznati sa kvalitetnim i šarenim modelima prekrivača, te postići opuštajuće okruženje kakvo želite u svojoj spavaćoj sobi. Pored kvalitetnih i modernih modela prekrivača, u našem asortimanu prekrivača lahko možete pronaći i jeftinije modele prekrivača.

Briga o posteljini

Pranje, održavanje i odlaganje posteljine jedna je od primarnih stavki koje nam donose mir i zadovoljstvo nakon napornog radnog dana. Kada se odlučite između elegantnih modela prekrivača, morate slijediti ispravne upute kako biste dugo koristili proizvode bez gubitka oblika.

Možda ćete poželjeti da ostavite set posteljina koji ste kupili kao uspomenu svojoj djeci, u tom slučaju preporučuje se da pri svakom pranju vodite računa o temperaturi i o bojama koje perete sa svojim posteljinama kako vaša posteljina ne bi pobojila, obratite pažnju i na preporuke za njegu tkanine koja se nalazi na etiketi proizvoda.

Kako postaviti prekrivač?

Važno je da ujutro pospremite krevet kako bi soba izgledala uredno i prostrano. Postavljanje prekrivača može izgledati teško, ali je lahko kada se uzmu u obzir neki trikovi.

Ako koristite prekrivač, potrebno je prvo namjestiti madrac zatim postaviti posteljinu na krevet, kako bi prekrivač bio skladan. Kod prekrivača sa gumicama, prvo se umetnu dva ugla sa desne ili lijeve strane, a zatim se preostali uglovi pričvrste na dno kreveta. Čaršaf se prvo polaže na krevet tako da ravnomjerno visi svuda, a zatim se ivice guraju ispod dušeka.

Komplet presvlake za jednosoban krevet obično uključuje jednu, a komplet prekrivača za bračni krevet uključuje dvije jastučnice i pokrivač. Prije polaganja posteljine, presvlaka za jastuk se mora navući, a krajevi presvlake moraju se postaviti tako da se tačno poklapaju s uglovima. Jastuk se po želji može postaviti na ili ispod posteljine. Ako se stavlja na vrh, mora se postaviti na svoje mjesto prije prekrivanja.

Prilikom postavljanja posteljine važno je obratiti pažnju na sredinu kreveta kako bi dijelovi koji vise sa uglova bili jednake dužine. Ako je jedna strana duga, a druga kratka, izgledati će loše i neuravnoteženo. Ako vam se jednostruki i dvostruki modeli prekrivača čine tanki, a nalazite se u zimskim mjesecima, ispod prekrivača možete koristiti jorgan i deku sa jorganom.

Ako ne volite da prekrivač visi sa kreveta, možete ga koristiti tako što ćete podvući rub ispod kreveta ili ga preklopiti. Ipak, ako ste kupili preveliki prekrivač za svoj standardni krevet i ne volite da se povlači po podu, možete prilagoditi veličinu presvlake tako što ćete je preklopiti s desne i lijeve strane.

Kako bi izgledao dekorativno, donji dio presvlake možete postaviti samo do polovine kreveta, a preostale dijelove možete koristiti i tako što ćete ih preklopiti na način koji vam prija. Višenamjenski prekrivač svojim stilskim izgledom i kvalitetnim materijalom može biti poželjan i kao presvlaka za sofu u dnevnoj sobi.

Kako oprati posteljinu?

Treba biti oprezan pri pranju posteljine, jer su to proizvodi koji su u direktnom kontaktu sa kožom. Za dugotrajnu upotrebu važno je pridržavati se ispravnih uputa za pranje i njegu.

Navlake možete prati u mašini za pranje veša koristeći deterdžent koji ne sadrži omekšivač i jake hemikalije. Navlaku možete prati samu bez bacanja drugog tekstilnog proizvoda pored nje, u slučaju da proizvod daje boju i ostavlja dlačice pri prvom pranju. U narednim pranjima ovaj zahtjev nije potrebno primijeniti. Važno je posteljine razdvojiti u grupe prema njihovoj boji i pažljivo očistiti kako bi se očuvao oblik. Modeli bijelih prekrivača mogu se prati u zavisnosti od toga da li na njima ima šara. Ako perete potpuno bijeli proizvod bez šara, možete koristiti malu količinu izbjeljivača da biste dali sjaj i uklonili tvrdokornu prljavštinu. Kada je u pitanju bijela boja s uzorkom, upotreba izbjeljivača će uzrokovati da boje izblijede i troše se.

Grupiranje živih boja među sobom i njihovo pranje zajedno s bliskim tonovima pomaže proizvodu da zadrži svoju živahnu boju. Ako je kapacitet mašine dovoljan, istovremeno možete prati tonove koji su bliski jedan drugom, kao što su roze, lila i ljubičasti modeli pokrivača. Korišteni program i temperaturu treba odabrati prema materijalu proizvoda. Ciklus, temperatura i vrijeme koje se koriste za pranje vunenih i sintetičkih presvlaka razlikuju se jedni od drugih. Možete koristiti unaprijed postavljene postavke na vašem uređaju i ažurirati ih ako je potrebno.

Veličina prekrivača za jednu osobu i prekrivača za king size prilično se razlikuju jedna od druge. Ako kapacitet mašine nije dovoljan za pranje prevelikog proizvoda, navlaku možete dati na hemijsko čišćenje ili ručno oprati. Modeli dječjih prekrivača izrađeni su od zdravih materijala i obojeni u skladu s njihovom osjetljivom kožom. Prilikom pranja proizvoda koje koriste vaša djeca, preporučujemo da ih perete u mašini same i koristite sredstvo za čišćenje sa prirodnim sastojcima u koje vjerujete.

Osobe sklone alergijama, djeca i osobe sa astmom mogu se osjećati neugodno zbog mirisa ostataka parfema i deterdženta nakon pranja proizvoda. Da biste to izbjegli, možete odabrati pouzdane deterdžente za bebe. Kada naiđete na tvrdokornu prljavštinu poput krvi, znoja i urina, možete pribjeći prirodnim metodama poput sode bikarbone i ocata ili gotovih sredstava za uklanjanje mrlja.

Kako osušiti posteljinu?

Većina proizvoda nije pogodna za peglanje. Zato obratite pažnju na nekoliko savjeta kako spriječiti nabore prilikom sušenja nakon pranja.

Bilo bi korisno držati nisku brzinu u vašoj mašini za pranje veša jer se na proizvodima mogu pojaviti bore zbog pranja i centrifuge pri velikoj brzini. Nakon što je proces pranja završen, držanje proizvoda u bubnju sa zatvorenim vratima mašine može uzrokovati gužvanje i loš miris. Sušenje treba započeti odmah nakon pranja. Najbolji način sušenja je polaganje proizvoda. Ako nemate veliku površinu za sušenje ili vješalicu za odjeću, možete odabrati i uže. Kako se prekrivač ne bi izgužvao tokom sušenja na užetu, treba ga potpuno položiti. Pošto je na užetu duplo položen, u sredini može biti trag. Kako biste to spriječili, možete ga prostrijeti na 2-3 uzastopna užeta. Ovaj način sprječava stvaranje tvrdog nabora.

Izlaganje prekomjernoj sunčevoj svjetlosti tokom sušenja može uzrokovati stvrdnjavanje i promjenu boje. Ako je moguće, stavite ga u zasjenjeno mjesto, ako nemate mjesta, često ga provjeravajte i unosite unutra odmah kada se osuši. Poklanjanje dodatne pažnje preporukama za pranje i sušenje za modele od osjetljivih tkanina, održat će proizvod kao nov dugi niz godina. Obratite pažnju na tragove koje ostavljaju štipaljke prilikom sušenja veša. Nema mnogo tragova na vešu ukoliko štipaljke kačite na mjesta gdje su šavovi. Formiranje tragova se smanjuje kada se između štipaljke i navlake stavi meka krpa. Izbjegavanje upotrebe pretjerano tvrdih, nazubljenih i širokih štipaljki također je jedan od savjeta za sprječavanje prignječenja. Možete koristiti i parne pegle za uklanjanje bora da ispravite nabore na posteljini.

Kako složiti prekrivač?

Raspored ormara i polica je važan kako biste spriječili da se posteljine koje stavljate naboraju. Kada imate više jednostrukih i bračnih prekrivača, možda ćete morati da presavijete i odložite neiskorištene prekrivače. U tom slučaju možete izbjeći bore i nered ako obratite pažnju na nekoliko savjeta.

Predimenzionirani modeli prekrivača su prilično široki jer imaju veličinu koja se zove king size. Može zauzeti puno prostora čak i kada je složena. U ovom slučaju, odabir široke i visoke police bio bi logičan potez. Navlake za jorgan, plahte i jastučnice u odgovarajućoj boji sa svojim modernim modelom prekrivača možete pohraniti kao komplet. Čuvanje sličnih proizvoda zajedno olakšava njihovo pronalaženje kada ih tražite.

Primjena stila četvrtine od ugla do ugla prilikom slaganja posteljine može uzrokovati gužvanje. Suprotno ovom stilu, valjanje je bolje rješenje za kućne tekstilne proizvode koje se koristi za peškire i posteljinu. Potrebno je spojiti uglove kratke strane za preklapanje, čime se smanjuje trag preklapanja i čini da izgleda elegantno na polici na kojoj je postavljena. U ovom slučaju, posteljina se presavija na pola okomito. Ako je i dalje visoka za vašu policu kada je presavijena na pola, možete je utrostručiti ili učetverostručiti da smanjite širinu. Nakon akcije savijanja, imate dugačak, tanak pravougaonik. Ovaj pravougaonik treba da zamotate s jednog kraja na drugi kako biste formirali cilindrični rolat. Tokom procesa umotavanja, stavljanje posteljine i jastučnica unutra je također među metodama skladištenja.

English Home prekrivači

Možete birati između više različitih vrsta i modela prekrivača u English Home prodavnicama uz cijene koje odgovaraju svakom budžetu i ukusu. Kupovinom u English Home prodavnicama možete kupiti kvalitetan i moderan proizvod koji ćete koristiti dugi niz godina, a koji će se perfektno i po vašem ukusu uklapati u ambijent vašeg doma i spavaće sobe.