Prikaži sve 3 rezultate

Show sidebar
Dječije deke i pokrivači

Kategorija – Dječije deke i pokrivači

Dječije deke i pokrivači

Deke, koje služe u različite svrhe, ne koriste se samo tokom spavanja, već i dok gledate TV ili sjedite na sofi. Dok svoju dekoraciju možete upotpuniti modelima TV dekica koje ćete kupiti za svoju dnevnu sobu, svoju dekoraciju možete obogatiti i dezenima koje ćete kupiti za dječju sobu. Deke, koje su posebno potrebne u dječjoj sobi, razlikuju se prema materijalima koje sadrže, njihovoj debljini, veličinama i bojama.

Pamučne dječje deke, koje možete odabrati za njihovu osjetljivu kožu, jedna su od alternativa koja ih grije po hladnom vremenu. U skladu sa svojim željama, u njihove sobe možete donijeti uzorke koje vole i vaša djeca. Među različitim dizajnima za dječiju sobu možete odabrati one koji najbolje odgovaraju njihovom ukusu.

Prije kupnje dječjih deka treba razmotriti nekoliko stvari: Prva je odrediti njihove potrebe. Želite li svom djetetu kupiti dekicu, obratite pažnju i na sirovinu od koje je dekica proizvedena te na uređenje dječje sobe. Nakon što razmotrite sve ove korake, među varijantama English Home možete odabrati model koji odgovara ukusu i prostoru vašeg djeteta.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru dječje deke i pokrivača?

Postoje važne tačke koje treba uzeti u obzir kod dječjih deka, kao i kod odraslih. Posebno za djecu čija je koža osjetljivija od odraslih, potrebno je pri kupnji deke obratiti pozornost na njihove karakteristike. Evo nekih tački na koje biste trebali obratiti pažnju dok birate modele dječjih dekica:

•  Budući da će se tjelesna temperatura smanjiti tokom spavanja, odaberite odgovarajući model u skaldu sa tim. Odabir deke koja nije prikladna za vaše dijete može uzrokovati da djetetu bude hladno, mučno ili da se znoji.

•  Vrlo je važno da veličina dekice koju će vaše dijete koristiti bude onakva kakva mu je potrebna. Prije nego što završite kupnju deke, razmislite o veličini madraca preko kojeg će biti deka. Zatim, među vrstama jednostrukih deka možete odabrati onu koja je prikladna za potrebe vašeg djeteta.

•  Djeca žele da predmeti u njihovim sobama izgledaju zanimljivo i elegantno. Prilikom odabira deke s djetetom možete pogledati alternativu boja, uzoraka i motiva u asortimanu proizvoda. Pokrivači, posebno jarkih boja, mogu pomoći vašem djetetu da entuzijastično legne u krevet i uspostavi rutinu spavanja.

•  Obratiti pažnju na to da dekica koju odaberete nije teška pa će pružit udobnost vašem djetetu tokom korištenja.

•  Materijal za proizvodnju pokrivača koji kupujete trebao bi zaštititi vaše dijete od hladnoće zadržavajući toplinu u zimskim mjesecima. Pamuk je zadužen za održavanje tjelesne temperature vašeg djeteta na potrebnim nivoima u svim godišnjim dobima.

•  Pripazite da proizvod koji kupujete ima mekanu teksturu kako ne bi iritirao osjetljivu kožu vašeg djeteta. Proizvodi tvrde teksture mogu uzrokovati nelagodu poput osipa na koži vašeg djeteta.

•  Ne zaboravite da ako deku koju ste kupili očistite u skladu s uputama za pranje i peglanje, moći ćete je vrlo dugo upotrebljavati.

Koji su modeli dječjih deka i pokrivača?

Deke proizvedene za djecu imaju vrlo široku ponudu. Modeli dekica za djevojčice dizajnirani su kako bi privukli pažnju djevojaka. Isto tako, dječački modeli dekica uspijevaju privući njihovu pažnju zahvaljujući mnoštvu različitog i neobičnog dizajna. Modeli dječjih dekica, proizvedeni u širokom rasponu modela i uzoraka od likova iz crtića do životinjskih figura, možete pronaći u English Home-u.

•  Dinosaur pamučni model dekice za jedno dijete ima zabavan dizajn koji će privući pozornost djece s printom dinosaura na sebi. Ovu dekicu, koja je jedan od omiljenih komada dječije privatne kolekcije, lako možete očistiti pranjem u mašini za pranje veša.

•  Još jedan model koji se sviđa djevojkama je Girl Face pamučna deka za jedno dijete. U ovom dizajnu, koji djevojke vrlo rado koriste, napisano je ‘sleep’, što znači ‘spavati’, sa zabavnim fontom. Prikladna za obostrano korištenje, ova deka je dizajnirana u antracit boji s jedne strane i ružičastoj s druge strane.

•  Dječja maskirna pamučna deka 150×200 jedna je od onih čiji dizajn posebno privlači pažnju dječaka. Inspirirana maskirnom odjećom, ova dekica u zelenim tonovima nudi vama i vašem djetetu mogućnost korištenja bilo koje strane koju želite, jer je dvostrana. Istovremeno, modeli pamučnih deka, koji također imaju alternativu plave boje za djecu koja vole plavu boju, omogućuju da koža vašeg djeteta diše zahvaljujući visokom sadržaju pamuka u sebi i neće ga natjerati da se znoji.

Cijene dječjih deka i pokrivača

Deke posebno dizajnirane za dječju upotrebu imaju širok raspon cijena. Međutim, cijene dječijih deka su prilagođene za svačijem budžetu. Na English Home možete pogledati modele jednostrukih i dvostrukih deka. Zahvaljujući English Home, lako možete pristupiti cijenama koje variraju ovisno o promjenjivim značajkama kao što su materijal deke, jednostrane ili dvostrane te dimenzije.

Možete pogledati modele English Home, gdje prema svom ukusu i uređenju svoje sobe možete odabrati model dekice koji vaše dijete želi. S English Home možete jednostavno kupiti bilo koji dizajn dječjih deki koji odgovara vašim potrebama i budžetu.