Prikaz 1–18 od 152 rezultata

Show sidebar
Čarape

Kategorija – Čarape

Čarape

Nekada su služile isključivo zbog svoje funkcionalnosti, no u današnje vrijeme pored tog svojstva, čarape su postale i poseban modni dodatak, o kojem gotovo svi vode računa. Bilo da je riječ o čarapama koje nosite svakodnevno ili onim koje koristite u nekim posebnim prilikama, ovaj dio odjeće neizostavan je tokom većeg dijela godine.

Zaštitite vaša stopala

Nekada ranije, čarape su bile izrađivane pretežno od vune, no razvojem tehnologija stiglo se do kvalitetnih materijala od miješanih tkanina, s niskim postotkom umjetnih vlakana čija je osnovna zadaća da štite stopala. Materijali čarapa iz English Home ponude su prilagođeni tako da bolje prianjaju na podlogu i sprečavaju klizanje, a uz to osiguravaju prozračnost, suhoću stopala i udobnost u svakom trenutku.

Osnovne funkcije

Prilikom izbora čarapa, posebno onih koje nosite tokom većeg dijela dana, važno je da vodite računa o sljedećim karakteristikama: Čarape moraju izvrsno upijati vlagu, osiguravati prozračnost i posjedovati antibakterijska svojstva koja osiguravaju održavanje zdravlja kože stopala i udobnost prilikom nošenja. Također, stil izrade mora biti takav da će zaštitit stopala od žuljeva ili eventualne iritacije kože.

Čišćenje i održavanje higijene

Zbog svojih specifičnosti, stopala su jedan od najosjetljivijih dijelova tijela, stoga je veoma važno na koji način održavamo higijenu čarapa. Čarape izrađene od kvalitetnih materijala, kao što su pamuk i bambus lako ćete oprati u vašoj perilici rublja, ali važno je da ih razdvojite prije pranja prema bojama, kako biste spriječili neželjeno otpuštanje boje. Poželjno je odvojiti ih i prema vrsti materijala, a možete ih prati i sa drugim komadima odjeće koji ne zahtijevaju posebne uslove pranja.

Mali savjet je da se čarape prije pranja preokrenu iznutra, kako bi se što temeljitije očistile, jer bakterije koje izazivaju neugodne mirise uglavnom se nalaze unutar čarape. Uostalom, unutrašnji dio je taj koji i najviše dodiruje našu kožu, stoga je važno da njega održavamo čistim.

Ukoliko se još niste odlučili koje su čarape najbolji izbor za vas, zavirite u English Home ponudu, prilagođenu svačijim potrebama i sigurni smo da ćete tamo pronaći prave proizvode za vas.