Prikaz 1–18 od 236 rezultata

Show sidebar
Peškiri za kupatilo

Kategorija – Peškiri za kupatilo

Peškiri za kupatilo

Peškiri, koji su jedan od neizostavnih dijelova svakog kupatila, imaju mnogo različitih namjena. Mogu se koristiti kao ukrasni predmeti, ali i za sušenje ruku, lica, kose i tijela. Zbog toga postoje različiti modeli peškira koji se razlikuju prema područjima upotrebe i strukturi, stoga pregledajte English Home ponudu i odredite koji vam je tačno peškir potreban.

Peškiri za lice sjajni za vrhunsku higijenu

Općenito, jedan peškir moguće je koristiti za sušenje ruku i lica u kupatilima, no kako je naše lice osjetiljivije od ostalihj dijelova tijela, bilo bi korisnije imati poseban peškir za tu namjenu. Ako sušite lice običnim peškirom, bakterije iz peškira mogu prodrijeti u vaše lice i stvoriti probleme na vašoj koži. U principu, svaka osoba trebala bi imati drugačiji peškir za lice, kako bi se izbjegle takve neugodnosti.
Peškiri za lice su manji i mekši od standardnih peškira, te ne izazivaju iritaciju vaše kože. Ukoliko to možete, svakom članu vaše porodice obezbijedite peškir za lice, a izaberite one koji su u skladu s vašim kupatilom i dodatno ćete povećati estetski izgled ovog životnog prostora.

Otkrijte prirodu uz peškire od bambusa

Postoji mnogo različitih proizvoda od bambusa, koji su ekološki prihvatljiviji i imaju nekoliko prednosti. Ipak, peškiri od bambusa su poprilično neobični i vjerovatno se svi pitate kakvi su to peškiri? Naime, vlakna za ove peškire proizvode se preradom stabala bambusa uzgojenih na Dalekom Istoku. Bambusovi peškiri su meke teksture, visoko su otporni na blagu i mogu se bezbrižno koristiti za sušenje svih područja tijela.

Modeli peškira od bambusa imaju antibakterijska svojstva pa ih je moguće koristiti i za lice. Ako perete bambusove peškire na 40 stepeni i peglate na srednjoj temperaturi, bit ćete zadovoljni činjenicom da ih možete koristiti dugi niz godina. Hemijsko čišćenje i korištenje izbjeljivača nije prikladno za ove peškire.

Jackquard peškiri

Jackquard peškiri se često preferiraju u kupatilu zbog svoje elegantnosti, a ime su dobili jer su proizvedeni pomoću strojeva za tkanje zvanih Jackuard. Pomoću ovakvih strojeva za tkanje može se dobiti mnogo različitih uzoraka, a prilikom oblikovanja peškira uzimaju se u obzir trendovi i prostor u kojem će biti korišteni.

Recimo, uzorci stopala bit će otisnuti na peškire za stopala, što doprinosi i izgledu i funkcionalnosti vašeg kupatila. Kada je riječ o klasičnim peškirima, za njih se koriste i različite veličine i modeli. Ovakvi modeli, koje možete pronaći u English Home ponudi, ne samo da izgledaju lijepo, već imaju kvalitetnu i mekanu teksturu, a pogodni su i za dugotrajnu upotrebu.

Ostvarite posebnu harmonuju u kupatilu sa setovima peškira

Postoji mnogo vrsta setova peškira, koji se razlikuju prema vrstama i modelima peškira koje sadrže. Budući da se setovi peškira sastoje od peškira koji su međusobno kompatibilni, uz njih je lakše ostvariti potpuni sklad u kupatilu. Setovi obično sadrže peškire za lice, za ruke ili one za tijelo, stoga su pogodni i kao pokloni.

Osim što će stvoriti harmoniju u vašem kupatilu, setovi peškira će vam pomoći i da ne oštetite svoj budžet, jer je širok raspon cijena za koje ih možete pronaći, bez da ostanete uskraćeni za vrhunsku kvalitetu i model kakav želite.

Pravilan odabir peškira za kupatilo

Prvo na šta trebate obratiti pažnju jeste materijal od kojeg je peškir proizveden. Peškiri se proizvode od različitih materijala i svaki materijal ima svoje karakteristike. Recimo, peškiri od pamuka i bambusa jako dobro upijaju vodu i mekani su.

Također, važno je i da vodite računa o tome za koju namjenu ćete peškir koristiti, ali i o antibakterijskim svojstvima peškira. Dodatno, trebate povesti računa i o kvaliteti šivanja peškira, jer ako je kvaliteta šivanja loša vaši peškiri se vremenom mogu deformirati. Konačno, trajanje peškira zavisi o njegovoj kvaliteti, kao i o načinu korištenja, ali i načinu pranja.

Pranje peškira za kupatilo

Ako želite produžiti životni vijek svog peškira morate znati tačno kako da ga operete. U zavisnosti od vrste peškira, način pranja može varirati, međutim postoji nekoliko osnovnih pravila kojih se morate pridržavati. Prije svega, trebate odvojiti svoje peškire prema njihovoj boji i tako ih oprati. Postoje različite vrste deterdženata kako biste oživjeli boje vaših peškira, ali i koji će tamne peškire zaštiti od blijeđenja. Peškire treba prati na niskim temperaturama, npr. na 30 stepeni, jer njihovo pranje na visokim temperaturama može uzrokovati trošenje. Ako želite da vaši peškiri uvijek budu mekani, pazite na korištenje omekšivača. Ako pogledate upute za pranje na naljepnici peškira koji ste kupili, dobit ćete najbolje informacije kako je najbolje oprati vaš peškir English Home vam nudi visokokvalitetne i elegantne modele peškira, čija cijena je prilagođena svačijem budžetu, a najbolje od svega možete ih odmah pogledati sve i kupiti na našoj stranici.