Prikaz 1–18 od 43 rezultata

Show sidebar
Ogrtači

Kategorija – Ogrtači

Ogrtači

Kupaći ogrtači su tekstilni proizvodi koji će osigurati sigurno sušenje nakon kupanja i jedan su od važnij dijelova lične njege. Postoji mnogo modela kućnih ogrtača, u različitim bojama, sa različitim dezenima, te sa velikom ponudom tkanina od kojih su napravljeni, a sve te raznolikosti možete pronaći sada veoma lako, zahvaljujući English Home ponudi. Vjerovatno najvažnija podjela ogrtača jeste na muške i ženske ogrtače, ali bilo koji da vam je potreban, svi oni će vam ponuditi mogućnosti lakog i brzog sušenja nakon izlaska ispod tuša, a dat će vam i osjećaj opuštanja tijela.

Pri izboru ogrtača vrlo je važno voditi računa da odaberete prave proizvode za vaše lično čišćenje i zdravlja, a naravno ne smijemo zanemariti i to da ogrtači moraju odgovarati vašem ukusu i biti praktični za korištenje. Ove proizvode moguće je pronaći pojedinačno ili u setovima.

Šta su glavne odlike ogrtača?

Baš kao i drugi odjevni predmeti, ogrtače razlikujemo prema boji, dizajnu, veličini i modelu, ali i prema području primjene. Zahvaljujući raznolikosti English Home ponude, moćićete pronaći ogrtače koji će zadovoljiti sve stilove i vizuelne zahtjeve svakog korisnika, a njihova praktičnost je jedna od najboljih odlika. Visoko upijajući materijali, kao što su pamuk, tkanine od bambusovih vlakana i frotir najvažniji su pri proizvodnji ogrtača, a u svim ogrtačima osigurana je propusnost zraka, pa se u njima nećete oznojiti, a nakon upotrebe osušit ćete ih za vrlo kratko vrijeme.

Ženski ogrtači

Ženski ogrtači za kupanje klasificirani su prema dužini i dizajnu, pa su tako uz dugačke ogrtače dostupni i oni čiji rubovi završavaju na koljenu i koji su prikladni za ljetne mjesece. Pored njih tu su ogrtači koji se zatvaraju remenom, zatim vezeni ogrtali sa različitim opcijama boja, ali i ogrtači sa kapuljačama za sušenje kose. Muški ogrtači nešto su jednostavniji, ali i dalje nude različite modele koji se vrlo lako prilagođavaju svačijem odjevnom ukusu.

Pamučni konac koji se koristi u proizvodnji tradicionalnih kupaćih ogrtača pomoći će da se osjećate vrlo ugodno u svakom ogrtaču i da lako osušite vaše tijelo. Nakon što za sebe izaberete neki ogrtač iz English Home ponude, sve što je potrebno je da se opustite i uživate u ogrtačima koji ispunjavaju sve vaše zahtjeve i očekivanja, a da pritom ne potrošite previše novca.

Veličine ogrtača

Budući da su ogrtači za kupanje proizvodi koji služe za sušenje nakon kupanja, model koji odaberete ne smije biti preuzak, kako ne bi pravio nikakve smetnje vašem tijelu. U principu, trebali biste birati modele kućnih ogrtača koji su malo labaviji, ali da vam udobno pristaju na ramenima. U English Home ponudi visokokvalitetnih modela kućnih ogrtača naći ćete proizvode svim veličina, od veličine S, preko M i L, pa sve do XL ogrtača, proizvedenih prema standardnim veličinama.

Čišćenje i održavanje ogrtača

Kao svu odjeću i proizvode za ličnu higijenu, važno je rutinski održavati ogrtače za kupanje tokom korištenje. Iznimno je važno da to radite što češće, te da se pridržavate pravila korištenja, kako biste što više produžili vijek vaših ogrtača i osigurali higijensku upotrebu.

•  Treba paziti da ogrtače čistite na temperaturi vode koja odgovara karakteristikama tkanine od koje su proizvedeni,

•  Treba dati prednost odgovarajućim vrstama mašinskog ili ručnog pranja,

•  Treba voditi računa o tome da li je ogrtač prikladan za postupke poput peglanja ili hemijskog čišćenja,

•  Treba ga prati zajedno sa sličnim bojama kako bi se izbjegla promjena boje tokom mašinskog pranja,

•  Potrebno je provesti proces sušenja bez izravnog kontakta sa sunčevom svjetlošću.

Ogrtači, koji su uglavnom izrađeni od pamučne tkanine, imaju izdržljivu strukturu. Međutim, izlaganje visokim temperaturama zbog kontinuiranog pranja proizvoda i određenog pritiska tokom tog procesa može uzrokovati pogoršanje kvalitete tkanine tokom vremena. Bez obzira na to da li je riječ o ručnom ili mašinskom pranju, proces čišćenja proizvoda treba obavljati u određenim intervalima.

Šta treba uzeti u obzir pri korištenju ogrtača

•  Zbog vašeg ličnog zdravlja i higijene, kućni ogrtači trebaju biti personalizirani, jer korištenje kućnog ogrtača od strane više osoba otvara put za stvaranje bakterija,

•  Nakon upotrebe ogrtači se moraju prozračiti, a ovaj proces produžit će životni vijek vašeg ogrtača i spriječiti stvaranje vlage i bakterija,

•  Ne preporučuje se pranje kućnih ogrtača sa različitim vrstama tkanine. Možete ga prati samostalno ili zajedno s peškirima od iste tkanine, ali pazite da vam mašina za pranje rublja ne bude prepuna dok perete ogrtače i peškire,

•  Struktura svakog kućnog ogrtača je drugačija, pa se treba pridržavati uputa za pranje, kako se proizvod ne bi skupio ili kako ne bi promijenio boju, stoga ih treba prati i sušiti na preporučenoj temperaturi,

•  Nakon pranja, kućni ogrtači se moraju pravilno osušiti, kako se ne bi stvarale bakterije i važno je paziti da ogrtač ne ostane valažan,

•  Trebali biste paziti da odmah izvadite ogrtače iz mašine za pranje rublja, te da ih protresete dobro prije nego ih objesite na sušenje.

English Home ogrtači

Ogrtači za kupanje su među najčešće korištenim kupaonskim tekstilnim proizvodima i odabir pravih modela nakon svakog kupanja povećava udobnost korištenja. Uz English Home možete pronaći ogrtače za kupanje izrađene od visokokvalitetnih i zdravih materijala, a koji će odgovarati svačijem ukusu. Tu su i kompleti za vas ili vašu cijelu porodicu, u kojima možete izabrati sve dodatke koji su vam potrebni, a što je najvažnije po povoljnim cijenama prilagođenim svačijem budžetu.