Prikaži sve 4 rezultate

Show sidebar
Setovi posteljina za bebe i djecu

Kategorija – Setovi posteljina za bebe i djecu

Setovi posteljina za bebe i djecu

Dječiji setovi posteljina su veoma važan detalj kako bi mališani kvalitetno spavali i dan započeli u formi bez prekidanja sna. Zbog toga se u proizvodnji dječijih kompleta posteljina uvijek koriste inovativne tehnologije. Opcije kao što su različite strukture tkanine, načini šivanja, tekstura, boja i uzorak su važne za udobnost spavanja vašeg djeteta. Kompleti posteljina se mogu koristiti za djecu da se naviknu na vlastiti krevet i da zavole svoju sobu. Budući da su interesovanja, mašte ili omiljeni likovi svakog djeteta različiti, za njega se može odabrati odgovarajući set posteljine. Tako se mališanima obnavlja uređenje sobe i oni spavaju u svom krevetu sa svojim omiljenim likovima.

Kakva bi trebala biti tkanina za dječje posteljine?

Bebe i djeca većinu dana provode u snu što podržava njihov zdrav razvoj i rast. Tako i vrijeme koje provode budni znatno oblikuje to koliko i kako su spavali. Za djecu koja trebaju veselo i svježe započeti dan nakon čvrstog i ugodnog sna, pri odabiru posteljina moraju se uzeti u obzir neke karakteristike.

Prioritet pri odabiru kompleta posteljine za djecu i bebe je da tkanina bude pamuk. Mješovite tkanine od polipamuka i poliestera, koje se na tržištu koriste zbog manjeg gužvanja tokom pranja ili za lakše peglanje, su tkanine koje nisu pogodne za zdravlje kože. Dječji setovi posteljine odabrani zbog meke teksture i udobnosti moraju biti izrađeni od 100% zdravog pamuka. U međuvremenu, ako je moguće, potrebno je obratiti pažnju na način sakupljanja pamuka, pa čak i na upotrebu hemije. Jedna od najzdravijih opcija tkanine u posljednje vrijeme je tkanina od bambusa. Tkanine od bambusa, koje su relativno skuplje od drugij tkanina, imaju antibakterijska i antialergena svojstva. Ova vrsta tkanine, dobijena tkanjem bambusovih vlakana, ima svojstva kao što su meka tekstura i propusnost zraka.

Kvalitet tkanine posteljina za bebe i djecu

Još jedna važna stvar koju treba uzeti u obzir za tkaninu je broj žica. Koncept poznat kao broj žica odnosi se na broj osnova i žica koje prolaze kroz 1 kvadratni centimetar. Da damo primjer, žica od 82 i više se koristi u mnogim kvalitetnim setovima pamučnih posteljina. S druge strane, „ranforce jorgani“ imaju oko 57 žica. Povećanje broja žica čini tkaninu izdržljivijom i posebno mekšom. Kompleti posteljine od poliesterske tkanine, koji se često koriste na tržištu, tkani su sa malim brojem žica. Ove vrste tkanina, koje nude svojstva tanke i tvrde tkanine, ne traju dugo. Umjesto takvih tkanina, uz koje možete naići na probleme kao što su odmotavanje, rastezanje i skupljanje tokom pranja, za izdržljivije i mekše tkanine treba dati prednost setovima posteljina s velikim brojem niti.

Osim toga, očekuje se da dječija posteljina ima prozračnu strukturu. Ove vrste posteljina, koje nude korištenje tijekom cijele sezone, idealne su za sva godišnja doba. Preferiranje vodootpornih, zdravih šavova i antibakterijskih tkanina također doprinosi ugodnom snu vašeg djeteta. Očekuje se da će se sve ove karakteristike naći u proizvodima kao što su dečija posteljina, jastučnice, dečiji jastuci i setovi ljetnih deka za djecu i bebe, kao i ostali tekstilni proizvodi koji su potrebni djeci i bebama.

Na šta treba obratiti pažnju pri odabiru kompleta dječjih posteljina?

Prilikom odabira modela dječjih posteljina treba obratiti pažnju na detalje kao što su osnovni materijal, veličina i prilagođenost općoj dekoraciji. Na primjer:

• Važne su i dimenzije dječijeg kreveta za koji kupujete setove posteljina. Dok se neki modeli dječjih popluna proizvode prema posebno dizajniranim krevetima velikih dimenzija, oni uglavnom imaju standardne veličine. Slično tome, pri odabiru kompleta posteljine treba uzeti u obzir i veličine jastuka i jorgana koji se trenutno koriste.

• Prilikom odabira dječijeg kompleta posteljine, na tkanini treba tražiti neke crtane likove za koje je dijete zainteresovano. Ova situacija, za koju je važno da mnoga djeca vole svoj krevet, mijenja se u skladu sa željama djevojčica i dječaka. Kompleti posteljine za djevojčice uključuju zvijezde, plišane medvjediće ili slatke životinje u različitim nježnim bojama. S druge strane, printovi poput aviona, automobila, svemirskih figura i motocikala privlače pažnju u setovima posteljine za dječake. Prilikom odabira kompleta jorgana i za djevojčice i za dječake, možete uzeti u obzir timske boje koje će zajedno odabrati.

• Važna je i sezona u kojoj će se posteljina koristiti. Posebno su udobniji za upotrebu modeli od pamuka, satena i bambusa jer ne izazivaju znojenje ljeti. Prilikom odabira dječijih posteljina, posebno odabirom takvih tkanina i dodavanjem njihove lagane i mekane strukture u krevete vaše djece, oni će imati ugodan i miran san.

• Iako su boje i karakteristike štampe uzete u obzir u treba dati prednost dječjim setovima posteljine koji ne blijede nakon pranja. Za to je važno da su proizvodi izrađeni od kvalitetnih materijala. Osim toga, modele treba prati u skladu s uputama za pranje. Nekorištenje visoke topline spriječit će skupljanje ili blijeđenje. Slično, pridržavanjem pravila kao što su temperatura peglanja nakon pranja i način peglanja, osigurava se dugotrajnost kompleta posteljine.

Najbolji setovi posteljina za bebe i djecu

Ako želite najbolje setove posteljina koje grle tijelo vaše djece i obećavaju im visoku udobnost, možete pogledati ponudu English Home. Elegantni i kvalitetni modeli ne samo da će dodati stilski ugođaj uređenju dječjih soba, već će i vas i vašu djecu očarati luksuznim i kvalitetnim iskustvom spavanja. Pored povoljnih cijena dječje posteljine, u svoju korpu možete dodati proizvode kao što su dječji setovi ljetnih deka, jastuci i jastučnice, a uz sve to možete ih kupovati s povjerenjem u našu bogatu ponudu.