Prikaži sve 3 rezultate

Show sidebar
Maramice i krpe za bebe i djecu

Kategorija – Maramice i krpe za bebe i djecu

Maramice i krpe za bebe

Bebe i njihova koža, koja je jako osjetljiva, podložne su osipima, crvenilu ili nekim iritacijama, zato je jako bitno obratiti pažnju na to koje maramice, pelene i druge proizvode za bebe koristite. Maramice koje kupite u prodavnicama mogu izazvati neželjene reakcije na bebinoj koži, iako su napravljene i prilagođene njima. A to su, najčešće, lažne maramice napravljene su od poliestera, kojem trebaju stoljeća da se razgradi u prirodi. Takve maramice zagađuju okoliš, mora i začepljuju odvode, ali većina ljudi ih svakodnevno koristi. Osim toga, stručnjaci su ustanovili da maramice mogu biti uzročnici alergijskih reakcija, a posebno se ne preporučuju za bebe.

Zato je najbolje imati pamučne maramice i krpe za bebe, koje ćete sami prati i prilagođavati vašoj bebi. Broj maramica i krpa koje će vam trebati za bebu najbolje možete procijeniti sami, u zavisnosti od toga koliko često možete oprati krpe, jer ih je najbolje prati poslije jednog, najviše dva korištenja. Određeni broj ne postoji, ali krpe možete koristiti za mnoge stvari, tako da je vama lakše da ih imate više i da su vam uvijek na raspolaganju.

Kvalitetne maramice i krpe za bebe

Mekane, tanke krpe možete koristiti za kupanje bebe, da je ne biste ogrebali ili povrijedili svojim noktima, bez prejakog pritiskanja krpa će odraditi odličan posao. Osim za vrijeme kupanja, krpe i maramice možete koristiti kada se beba uprlja dok jede, dok mijenjate pelene ili krpu pretvorite u zubalicu kada beba poraste. Dokazano je i da su se krpe i maramice koje sami možete prati pokazale kao puno bolja opcija, jer puno bolje čiste kožu, ne izazivaju iritacije, nemaju nepotrebne mirise i hemikalije, a i finansijski se mnogo više isplate što, kada imate bebu, mnogo znači, jer osim što će vam beba biti zdrava i čista, moći ćete uštedjeti novac.

English Home maramice i krpice za bebe

English Home se pobrinuo da u ponudi ima kvalitetne maramice i krpe za bebe, u raznim bojama, dizajnima i veličinama pa vrlo lako možete odabrati one koje odgovaraju vama i vašoj bebi, a kasnije i djetetu, sve dok sami ne budu mogli voditi računa o tome da se ne prljaju i slično.