Prikazuje se jedan rezultat

Show sidebar
Jastučnice za bebe i djecu

Kategorija – Jastučnice za bebe i djecu

Jastučnice za bebe i djecu

Jastučnica nije samo platnena presvlaka za vaš jastuk. Njena glavna svrha je da zaštiti vaš jastuk od prašine, prljavštine i mrlja. I ne samo to, već s obzirom na to da je možete prati koliko god želite, slično kao kada zamijenite peškire za lice, spavanje na čistoj jastučnici može biti od koristi vašoj koži.

Jastuk za bebe je u osnovi jastuk veličine dojenčadi, mada se ne preporučuje da se za skroz male bebe koriste bilo kakvi jastuci. Veliki plišani jastuci ne smatraju se sigurnima za djecu mlađu od dvije ili tri godine, jer bi višak materijala mogao ometati disanje. Na kraju, maloj djeci jednostavno nisu potrebni jastuci za odrasle, a dodatno jastuci iz naše ponude imaju kompaktnu veličina kako bi uredno mogli stati u dječji krevetić.

Međutim, kada već kupite jastuk za svoju bebu, bitno je povesti računa da jastučnica bude od materijala koji će spriječiti znojenje bebe, da neće izazivati neželjene reakcije na koži ili alergije, te da je redovno perete. Kada tragate za posteljinama koje stručnjaci preporučuju i koje su od kvalitetnih materijala, uglavnom ćete naići na one od pamuka, s obzirom na to da pamuk pruža udobnost i miran san, a vaša beba se neće znojiti i buditi tokom noći zbog lošeg kvaliteta jastučnice. Osim toga, vaše lice i lice vaše bebe jako je osjetljivo na sve podražaje, posebno na nečistoće i bakterije, koje se mogu umnožiti kada se oznojimo i spavamo na nekvalitetnom materijalu. Kada kupujemo jastuke i „opremu“ za spavaću sobu  općenito, želimo da budu kvalitetni i da traju određeni vremenski period, stoga je važna kvalitetna „zaštita“, u ovom slučaju jastučnica i posteljina. Kada ih pravilno mijenjamo, peremo i održavamo, onoliko koliko štite naše bebe i nas toliko štite i jastuke i prekrivače.

Razne boje, veličine i dizajni jastučnica English Home ponude, savršeno će se uklopiti u sobu vaše bebe i pridobiti njene simpatije još od prvih trenutaka.