Prikaži sve 18 rezultate

Show sidebar
Deke za bebe i djecu

Kategorija – Deke za bebe i djecu

Deke za bebe i djecu

Kada saznate da će vaša porodica postati bogatija za novog člana, od tog momenta mogu početi i pripreme. Pripremaju se popisi za kupovinu i istražuje o svim proizvodima i stvarima koje će biti potrebne. Naravno, za bebe želimo najbolje od svega i u svakom se artiklu traži prirodno i sigurno. Za sve proizvode koji će se koristiti potrebna je posebna provjera, budući da je koža beba iznimno osjetljiva i njihov imunološki sistem još nije dovoljno razvijen da bi bile zaštićene od vanjskih utjecaja.

Za bebe, koje većinu dana provode spavajući, da bi bile energične i nakon spavanja, zdrav i ugodan san ključ je odrastanja. Iz tog razloga izuzetno su važni krevet u kojem beba spava, temperatura bebine sobe, odjeća koju koristi i ostali materijali za dječju sobu. Za početak, važne su vrste dječjih deka koje će se koristiti. Dekice za bebe, koje su jedan od neizostavnih dijelova za spavanje, štite bebu od svih vrsta vanjskih utjecaja, a pritom drže tjelesnu temperaturu pod kontrolom i pomažu tijelu da se prilagodi vremenskim uvjetima. Iz tog razloga potrebno je odabrati što zdraviji, prirodniji i korisniji model kako bi bebe imale kvalitetan i ugodan san.

Koja bi trebala biti veličina deke za bebe i djecu?

U English Home kategoriji spavaća soba možete pronaći proizvode i iz kategorija : plahte za krevet, prekrivači, višenjamjenski prekrivači, jastučnice, kompleti posteljina, jastuci, jorgani, deke, ljetne deke i deke za bebe.

Vrste pokrivača za bebe obično se proizvode u kvadratnom obliku. Najpraktičniji oblik za deke, koji se koriste i za povijanje i povijanje bebe izvan spavanja, je četvrtasti oblik. Najmanja veličina deke za novorođenčad je 75 x 75 cm . Kada beba počne još malo rasti, počinje se koristiti 90 x 90 cm, što se smatra idealnom veličinom za dimenzije dječje deke. Neke dekice za bebe također se preferiraju u pravouganom obliku. U tom slučaju njegova širina može biti između 75 cm, a dužina između 85 i 95 cm. Budući da se neki modeli deka također koriste u dječjim kolicima ili dječjim nosiljkama, prednost se daje većim veličinama kako bi se zaštitili od svih vanjskih utjecaja.  Za takve namjene obično su idealni modeli deka od    100 x 120 cm ili 120 x 120 cm.

Kakva bi trebala biti tkanina za deke za bebe i djecu?

Nepobitna činjenica, koju svi znaju,  jeste razlika u osjetljivosti kože beba u odnosu na kožu odraslih. Iz tog razloga, uz odjeću poput džempera i potkošulja, dječja dekica, koja se stalno koristi tokom spavanja, treba biti izrađena od prirodnih materijala koji neće štetiti bebinoj koži. Mnogi roditelji su skeptični prema tome koliko štete može napraviti deka. Međutim, prema općepoznatim spoznajama, ljudsko tijelo ima sposobnost apsorbirati većinu tvari iz proizvoda koji se nose. Budući da je dječja koža puno osjetljivija, ona je i mnogo prikladnije „tlo“ za upijanje.

Prema savjetima stručnjaka koje često daju, potrebno je koristiti organske proizvode najmanje prve 3 godine u proizvodima za bebe. Osim odjeće koja se koristi, takvi tekstilni proizvodi koji dodiruju bebina usta i nos tijekom spavanja također moraju biti potpuno prirodni i organski. Iz tog razloga, prilikom ispitivanja gotovih modela dječjih deka, treba uzeti u obzir standarde kvalitete proizvođača i prodavača. Ovakvi standardi kvalitete pokazuju da u predmetnom proizvodu nema antialergijskih i antibakterijskih tvorevina, te da su ispunjeni svi potrebni uvjeti u smislu ljudske ekologije. Osim toga, u proizvodnji deka treba koristiti i vrste tkanina koje ne izazivaju alergijske reakcije i ne sadrže kancerogene tvari.

Najzdravija tkanina za dječje deke je ona koja sadrži pamuk. Zahvaljujući svojoj prirodnoj strukturi, pamuk ima značajku koja osigurava propusnost zraka. Stoga je potrebno osigurati ugodan i luksuzan ambijent za spavanje bebi koristeći prirodna svojstva pamuka, ne samo kada su u pitanju dječje deke, već i u tekstilnim proizvodima kao što su dječje jastučnice ili dječji popluni. Osim pamuka, u mnogim modelima deka koristi se i akril, koji je također antialergijska tvar.

Stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru pokrivača za bebe i djecu

Prilikom odabira modela dekica za bebe, stvarno je potrebno sve dobro proučiti, kako ne bi utjecali na kvalitetu spavanja bebe, prilikom odabira uzimaju se u obzir sljedeći savjeti:

•   Prilikom odabira dekice za bebe treba uzeti u obzir godišnje doba i vremenske uvjete. Dok se zimi preferiraju pamučne tkanine ili čvrsto tkane vunene ili pletene deke, u vrućim ljetnim danima mogu se koristiti češljane pamučne deke. U skladu s trenutnim uvjetima okoline treba  odabrati jedan od modela koji će štititi tjelesnu temperaturu bebe, neće se znojiti, te će omogućiti koži da diše uz kontrolu vlažnosti.

•  Kako bi beba udobno spavala i udobnije izvodila refleksne pokrete, treba paziti da je materijal koji se koristi u proizvodnji deke lagan i mekan.

•  Trebali biste imati rezervnu dekicu za korištenje u kolicima ili hodalici  pri izlasku ljeti. U slučaju iznenadnog vjetra, možda ćete morati koristiti      lagani pamučni pokrivač za svoju bebu, koja će se vjerojatno znojiti. Budući da su ove dekice prilično lagane, vaša beba se neće znojiti. Možete je položiti na deku dok spava ili pokriti i zaštititi kolica od štetočina koji su u zraku.

•  Stil koji će se koristiti pri odabiru dekica za bebe također je važan u  smislu odabira. Na primjer, dječje deke koje se koriste za povijanje imaju  kapuljaču i relativno su veće. Navlake od muslina, koje su opcija, od tkanine od koje se neće znojiti u vrućim danima, mogu se udobno koristiti  i tokom spavanja i tokom povijanja.

Ako želite najprirodniju i najbolju kvalitetu za svoju bebu, možete pogledati English Home. Izvezene prirodnošću pamuka, dječje deke su u raznim opcijama boja i uzoraka za djevojčice i dječake. Dok za svoju bebu želite najprirodnije i što zdravije, čekaju vas i druge opcije proizvoda koje možete pokloniti svojim najdražima. Štoviše, uz povoljne cijene dječjih dekica, u svoju košaru možete dodati i druge setove posteljine za bebe, plahte, jastučnice za bebe ili poplune koje ćete koristiti dok ukrašavate dječji krevetić i kupiti ih s povjerenjem.