Prikaz 1–18 od 54 rezultata

Show sidebar

Plaid Waffle deka 150×200 cm

34,95 KM

Striped Four deka 180×200 cm

41,95 KM

Striped deka 150×200 cm

34,95 KM

Striped Four deka 180×200 cm

41,95 KM

Striped deka 150×200 cm

34,95 KM

Plaid Waffle deka 180×200 cm

41,95 KM

Plaid Waffle deka 150×200 cm

34,95 KM

Plaid Waffle deka 180×200 cm

41,95 KM

Striped deka 150×200 cm

34,95 KM

Striped Four deka 180×200 cm

41,95 KM

Cotton deka 200×220 cm

48,95 KM

Modern deka 200×220 cm

48,95 KM

Cosy Rectangles set prekrivač za krevet 240×260 cm + jastučnice

104,00 KM

Elvin Woven prekrivač 160×240 cm

27,95 KM

Melange deka 150×200 cm

34,95 KM

Melange deka 150×200 cm

34,95 KM

Blurred Dots deka 220×240 cm

55,95 KM

Madras deka 150×200 cm

34,95 KM
Prekrivači za krevete

Kategorija – Prekrivači za krevete

Prekrivači za krevete

Elegantni i estetski dizajnirani prekrivači za krevete koji upotpunjuju uređenje spavaće sobe za odrasle ili tinejdžere, te su odličan dodatak krevetima za jednu osobu, proizvedeni su modernih dizajnerskim tehnikama. U smislu zdravih i korisnih svojstava, riječ je o plahtama koje su tkane od prirodne pamučne pređe i popraćene su bogatom ljestvicom boja, u kojoj su pozicionirani originalni uzorci. A riječ je o jednostavnim, prugastim, asimetričnim uzorcima, geometrijski oblikovanim prekrivačima, sa velikim izborom boja, temama koje sadrže detalje iz prirode, a moguće je pronaći garniture za jednostruke krevete u živim i pastelnim bojama. Mogu poslužiti kao sjajna alternativa plahtama za krevete za jednu osobu, a sve to možete pronaći u širokom asortimanu proizvoda English Home-a!

U English Home kategoriji spavaća soba možete pronaći proizvode i iz kategorija : plahte za krevet, prekrivači, višenjamjenski prekrivači, jastučnice, kompleti posteljina, jastuci, jorgani, deke, ljetne deke i deke za bebe.

Modeli za jednu osobu

Ovu vrstu jednokrevetne posteljine moguće je pronaći u različitim, prikladnim izvedbama za sve ukuse i namjene, a njima su posebno oduševljeni ljubitelji mode. Uz pomoć njih okrunit ćete dekor jednostavnih prostora, koje ćete učiniti veličanstvenim zahvaljujući ovim proizvodima. Modeli su proizvedeni modernom tehnologijom tiska i bojanja, te čine spavaće sobe urednim, a vaše krevete štite od negativnih utjecaja.

Originalan dizajn jednokrevetnih modela

Modeli kojim govorimo sastoje se od jedne plahte i jedne jastučnice, koje su tkane u istim bojama i sa istim uzorcima, te čine odličan sklad. Ovakav set prekrivača pomno je dizajniran i kombiniran s kvalitetom prirodnog pamuka. Ukoliko i poželite napraviti promjenu, moguće je da u svom setu napravite kombinaciju plahte i jastučnice u različitim bojama, s tim da jedan od pomenutih dijelova može biti ton svjetliji ili ton tamniji u odnosu na drugi dio seta.

Mogućnost izbora različitih uzoraka boja i dezena, koje možete postaviti na odabranu plahtu, dat će vašem kompletu drugačiji izgled uz garantiranu trajnost. Uz to, jednobojni modeli, jednostavnog dizajna, u različitim ružičastim, plavim, baby ljubičastim, ljubičastim i tamnocrvenim tonovima pružit će vam kvaliteta i ugodan san, ali i udobniji i mirniji početak dana. Ukoliko pak volite veću udobnost spavanja i energičniji i aktivni osjećaj na početku dana, izaberite modele posteljine za jednu osobu sa živim bojama i energičnim detaljima.

Sve ove estetske i dekorativne alternative, specijalno dizajnirane za vas, te mogućnost izbora različitih vrsta kompleta jednokrevetne posteljine pružit će dodatnu pozitivnu životnu energiju prostoru u kojem spavate vi ili vaša djeca.

Kvaliteta koju English Home nudi zagarantirana

Svi modeli jednokrevetne ravne posteljine tkani su od 100% pamučne tkanine, koja je jako prozračna, ne izaziva preosjetljivost kože i dišnih puteva, te održava ravnotežu vlage i topline tijela, a uz to ne dopušta razmnožavanje štetnih mikroorganizama. Kada se poveća broj žica u tkalačkim strojevima, kako bi se ojačala funkcionalnost pamuka, koji je prirodna i kvalitetna sirovina, pamuk, zapravo, dostiže kvalitetu satena. Pamučne satenske tkanine su vrlo poželjne jer su otporne na sve faktore korištenja, kao što su trošenje, habanje, trenje, kontinuirana uporama i često čišćenje.

Uz to, ukoliko odaberete neki od modela jednokrevetnih plahti iz naše ponude, s originalnim linijama i uzorcima s najnovijim trendovima, budite sigurni da ćete dobiti najbolju kvalitetu ispisa i boja, te naprednu tehnologiju dizajna. Takva raznolikost i mogućnost izbora različitih setova jednokrevetne posteljine mogu zadovoljiti sve ukuse i potrebe naših kupaca.

Koje su dimenzije jednokrevetnih posteljina?

Iako većina ovakvih jednokrevetnih posteljina odgovara svim krevetima za sve spavaće sobe, mladenačke i dječije sobe za odrasle. No, ipak postoji razlika u različitim modelima sa i bez elastina, ali i njihove su veličine određene u standardnim omjerima. Tako je veličina pojedinačnih lsitova bez elastina 160 cm širine i 240 cm dužine. Takva veličina garantira da ovakva vrsta posteljine prianja na krevete odlično, te se mogu lako koristiti bez klizanja tijela.

Standardne dimenzije modela sa elastinom dizajnirane su u veličini od 100 cm širine i 200 cm dužine. Budući da je idealna širina madraca za jednu osobu 90 cm, ovakvi modeli garantiraju da je moguće postaviti na krevet bez ikakvih problema, zahvaljujući sa 10 cm dodatnog prostora koji omogućuje pričvršćivanje za plohu.

Uz sve ovo, ne morate brinuti o prilagodbi ovakvih vrsta plahti, jer one stoje čvršće i stabilnije na madracu, zahvaljujući neklizajućoj osobini.
Uz to vrijedi napomenuti da vam jastučnice proizvedene s modelima jednokrevetnih plahti omogućuju da dobijete moderan i estetski set.

Jastučnice koje dobijate biti će istog dizajna i kvalitete kao i plahta, a standardna veličina jastučnice je 50 cm visine i 70 cm širine, tako da ćete u nju moći smjestiti svaki svoj jastuk.

O čemu treba voditi računa kada birate posteljine za jednu osobu?

Odaberete li boje i uzorke koje su kompatibilne sa kompletom popluna, imat ćete savršen sklad boja;

•  Ovi modeli posteljine proizvedeni od pamuka, češljanog pamuka i pamučnog satena prikladni su za čestu upotrebu i pranje, a svojom strukturom koja ne blijedi i nije podložna brzom trošenju, garantuju dugotrajnu upotrebu;

•  Iako su svi modeli dizajnirani sa dovoljnom širinom i dužinom za sve vrste kreveta za jednu osobu, korisno je znati dimenzije vašeg kreveta prije nego se odlučite za kupnju;

•  U smislu praktičnosti i ergonomije, bilo bi prikladno odabrati model koji odgovara vašim potrebama i koji možete udobno koristiti među vrstama plahti dizajniranih sa ili bez elastina;

•  U svojoj spavaćoj sobi, ukoliko odaberete jedan od neelastičnih modela, sa uzorkom, običnih, mat ili živih boja koje imate u našoj ponudi, naprosto ćete napraviti poseban ambijent koji garantira odmor i lijep san.

Kako se određuju cijene za jednokrevetne posteljine?

Prilikom same izrade jednokrevetnih posteljina važno je uzeti u obzir karakteristike koje povećavaju kvalitet proizvoda, tehnologiju koja se koristi u dizajnu i proizvodnji, tehnike oblikovanja boja i uzoraka, detalje kao što su vez i faktori izrade.

Kvaliteta tkanina prvenstveno ovisi o mekanoj teksturi i trajnosti tkanine. Nakon toga, važno je osigurati da boja proizvoda i kombinacija motiva i veza, ako ih ima, budu trajni. Hemikalije koje se koriste u tehnikama bojenja i obrade uzoraka, a koje se primjenjuju u kreiranju modela jednokrevetnih plahti, garantiraju ekološku i zdravstvenu prihvatljivost za korisnike i okoliš.

Dakle, sveukupno, riječ je o tvarima koje ne štete zdravlju djece i odraslih, kao ni životinjama i općenito prirodi. Elitni modeli sastoje se od estetskih, kvalitetnih, mekanih, fleksibilnih, izdržljivih i zdravh jednostrukih posteljina i garnitura posteljine, koje potrošači mogu koristiti dugi niz godina. Modeli su prilagođeni za svačiji budžet, a možete pronaći modele koji su posebno dizajnirani za ljubitelje dekoracije i korisnike koji pažljivo biraju proizvode od kućnog tekstila, koristeći sve privilegije brenda English Home.