Prikaz 1–18 od 99 rezultata

Show sidebar
Plahte sa gumom

Kategorija – Plahte sa gumom

Plahte sa gumom

Što se tiče idealnog spavanja osnova udobnog i dubokog sna je krevet, kao i prekrivači, jastuci i plahte. Elastične plahte sa gumom, s druge strane, mogu vam pružiti ugodniji san i odmor, jer otklanjaju probleme poput skupljanja i klizanja. Pogotovo jer su djeca aktivnija tokom spavanja, ova vrsta posteljine nudi praktično rješenje. Proizvodi od prirodnog pamuka English Home pružaju vam privilegiju zdravog i kvalitetnog sna te udobnost. Možete napraviti male poklone sebi i svojim najdražima birajući ono što želite među proizvodima s elegantnim bojama i uzorcima.

Modeli i cijene plahti sa gumom

Modeli elastičnih posteljina sastoje se od različitih veličina, jednokrevetne i dvokrevetne. Pamučne tkanine koje se koriste u izadi modela posteljine pružaju vam udobnost koju tražite tokom spavanja svojom prozračnom teksturom. Posteljine koje možete kupiti u kompletu ili pojedinačno imaju široku paletu boja i uzoraka za sve ukuse. Ravni modeli su među bezbroj alternativa za vaš ukus, od pastelnih tonova do živih boja. U modelima s uzorkom, oni koji preferiraju jednostavnost mogu izabrati minimalne uzorke i linije, kao i teksture s gradijentom boja ukrašene mekim cvijećem. Za one koji vole živopisnije boje, među ostalim opcijama su modeli u kojima se cvjetni uzorci susreću s dinamičnim bojama. Možete birati modele uzoraka i boja po svom ukusu, kao i set popluna, a možete kreirati vlastiti stil kombinirajući ga s prekrivačima. Cijene plahti razlikuju se ovisno o modelu, veličini, boji i uzorku. Paketi koji se nude u kompletu ili samo kao posteljina su još jedan faktor koji utječe na cijene. Možete kupiti jednostruke ili dvostruke modele  po pristupačnim i povoljnim cijenama koje nudi English Home.

U English Home kategoriji spavaća soba možete pronaći proizvode i iz kategorija : plahte za krevet, prekrivači, višenjamjenski prekrivači, jastučnice, kompleti posteljina, jastuci, jorgani, deke, ljetne deke i deke za bebe.

Odaberite najprikladniju veličinu za vas u elastičnim posteljinama

Veličina postavljene plahte trebala bi odgovarati vašem krevetu. Kako biste tokom spavanja i odmora postigli željenu udobnost, važno je da je posteljina zategnuta na krevetu i da može u potpunosti zahvatiti vaš krevet. English Home modeli plahti sastoje se od mnogih opcija pripremljenih s različitim vrstama veličina madraca koje smo imali na umu.

•  Jednostruka plahta dimenzija 100 x 200 cm

•  Za krevete srednje veličine 140 x 200 cm

•  Dvostruka plahta 160 x 200 cm

•  Velika elastična posteljina 180 x 200 cm

•  Ekstra velika veličina posebne veličine 200 x 200 cm

Plahte sa gumom možete kupiti u kompletu s jastučnicama, a možete ih kupiti samo kao posteljinu. Kada kombinirate svoju jednobojnu plahtu s jastučnicama s uzorkom ili druge prikladne boje, možete zaspati mirnim snom praćenim skladom i elegancijom boja. Također možete kupiti uklopljene plahte različitih boja i uzoraka kao poklon za svoje najdraže u posebnim prilikama. Ujedno, vašim gostima pansiona koje ćete ugostiti u svom domu, plahte od pamuka i tkanine od kojih se neće znojiti pomažu im da mirno spavaju i probude se.

Prednosti korištenja plahti sa gumom

Elastične posteljine i plahte sa gumom pružaju praktičnost u vašem životu uz mnoge prednosti u korištenju. Značajke kao što su nesavijanje ili klizanje zbog kretanja tokom spavanja i odmora pomažu vam da spavate udobno. Još jedna prednost je ta što se vaša posteljina, koja se drži na krevetu pomoću gumica, ne gužva lako jer je ravna. Dakle, kada se ujutro probudite, nećete naići na pojavu naborane posteljine. Zbog svoje strukture koja se ne kvari ni prilikom jutarnjeg pospremanja kreveta, ova vrsta posteljine doprinosi bržem i praktičnijem pospremanju kreveta. Tako se nećete umoriti i uštedjet ćete vrijeme. Ista vam situacija daje praktičnost prilikom mijenjanja posteljine. Od nevolja vas spašavaju ovi praktični proizvodi koje možete u kratkom vremenu rastegnuti tako da uz pomoć guma razvučete do uglova kreveta.

Kako slagati plahte sa gumom?

Iako se čini da elastična plahta sa gumom stvara poteškoće tokom preklapanja, moguće je izbjeći ovu poteškoću zahvaljujući metodama slaganja.

•  Najprije držite plahtu za dva ugla i preklopite ga tako da se oni preklapaju. Zatim preklopite ostale neravne rubove prema unutra. Zatim ga možete presavijati 1 ili 2 puta po želji.

•  Osim klasičnom metodom, moguće je i savijanje plahte valjanjem, što se zove tehnika konmari, za savijanje uklopljenih uglova. Da biste zarolali ugao, dvaput ga presavijte na pola po dužini, tako da je ugao dugačak i tanak, pa ga zarolajte počevši od kraćeg ruba.

•  Kada ga presavijete na tanak i dug način i postavite okomito gdje ćete ga spremiti, uštedjet ćete prostor i lako presavijte plahtu.

Kako peglati plahte sa gumom?

Elastične plahte sa gumom mogu vas natjerati na razmišljanje o tome kako ih peglati, zbog značajke elastina na rubovima. Međutim, svoje plahte možete lako peglati praktičnom metodom koju možete koristiti za to.

•  Prije svega, prvo na što trebate obratiti pažnju su upute za upotrebu proizvoda koji ste kupili. Neki modeli ne zahtijevaju peglanje zbog svoje teksture. Kada ga stavite izravno na krevet nakon pranja, pruža zategnut izgled bez peglanja. Za tkanine koje je potrebno peglati treba paziti da ih peglamo na srednjoj temperaturi kako ne bi došlo do gumenog dijela. Izlaganje gumenog dijela toplini može uzrokovati pretjerano rastezanje guma i gubitak funkcionalnih svojstava plahte.

•  Najpraktičniji način peglanja postavljenih plahti je da ih prvo stavite na krevet. Na taj način možete lako peglati svoje plahte na srednjoj temperaturi dok su ispružene na krevetu. Budući da će gumeni dijelovi ostati na dnu, također ćete eliminirati rizik od topline koja dolazi na te dijelove.

•  Na dasci za peglanje, pak, možete peglati svoj veš u tehnici konmari, nakon što ga preklopite po dužini kako biste napravili rolu, pa ga tako izvadite.

English Home plahte sa gumom

Čekaju vas različite veličine plahti sa gumom pripremljene prema svakoj veličini kreveta, teksturi pamuka, širokim mogućnostima boja i uzoraka, kao i povoljnim cijenama. Osim toga, možete pogledati i odjevne proizvode koji će vam pomoći da se opustite u domu i tokom spavanja, poput kompleta pidžama, kućnih ogrtača i papuča u izboru English Home.